Гимназии и школы первомайского района

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Проста гэта ў мяне ў галаве не вельмі кладзецца... Ці астатнія дзеці, якія пачынаюць з 3-га класа, элементарна зраўніваюцца з цягам часу з тымі, хто наведваў факультатывы ў 1-2 класе, ці сапраўды маем розныя фактычна праграмы па замежнай мове насуперак улюбёнаму Мінадукацыі.
Ці проста ўсё адносна? І проста няма ўцямных крытэраў, каб узровень засвоенай праграмы ацаніць? Ну прыкладам, і той і той вучань распавядае пра сваю сям'ю. Але ў аднаго запас словаў удвая болей і размаўляе вальней. Але на паперы: тэма "сям'я" і там і там. І не падкапаешся. )

Кьяра, я табе, быццам, гаварыла пра гэта. Калі дзеці з 1 кляса афіцыйна на факультатыве, уключаным ў расклад заняткаў, займаюцца,то ў 3 клясе яны будуць ведаць больш, чым тыя, хто толькі пачаў вывучать ангельскую.
Але маё дзіця ў першы год вывучэньня ангельскай мовы (3 кляс) ужо быў вымушаны вучыцца і чытаць, і дыктоўкі (настаўнік словы дыктуе па-руску, дзеці пішуць пераклад на ангельскай) пісаць. То бок неяк "набліжацца" да тых, хто гэтую мову ўжо 2 гады да таго вывучаў. Ну гэта як плаваць вучыцца адразу нырнуўшы з чоўна ў раку, а не заходзіць паступова.

і пра дзяцей, якія ў 5 кляс прыходзяць са школ у гімназіі. Нікога з большага не цікавіць, што ён ведае менш-не менш. Будзе наверстваць, калі што.

olga91, у вас быў нейкі цудоўны падыход у 11 гімназіі. :) Здорава!

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, я разумею, што факультатывы ў щколе маюць месца. Я не разумею а) абавязковых факультатываў б) абавязковых платных факультатываў в) абавязковых платных факультатываў за 150 тыс. (гэта зусім не сімвалічныя грошы для многіх семей. І заўваж, пра гімназію не вядзецца, гаворка пра агульнаадукацыйную пачатковую школу, калі што, дзе вучацца звычайныя, па всеобучу ў тым ліку, дзеці, а не толькі абраныя за грошы). І нарэшце д) як гэта стасуецца з агульнымі для ўсіх праграмамі і патрабаваннямі.

Але як бы разумею. што гэта мае праблемы - неразуменне. :)

І вось гэта:
і пра дзяцей, якія ў 5 кляс прыходзяць са школ у гімназіі. Нікога з большага не цікавіць, што ён ведае менш-не менш. Будзе наверстваць, калі што.
таксама так сабе разумею. Бо іспыты па ангельскай у гімназіях не заяўленыя, і ў патрабаваннях валоданне замежнай мовай звыш праграмы не значыцца.

Кьяра, ну а как в нашем (моём :)) советском детстве были школы с уклоном по иностранным языкам. Если кто-то приходил с такую школу не с первого класса, то была его проблема, как наверстать. Или родители переехали и новая школа (обычная) с французским языком, а старая была с немецким... Это же выбор конкретной семьи. Зачем идти в гимназию, зная, что там у большинства детей более глубокий уровень знаний, а эта конкретная семья не ставит целью изучение иностранного языка. Можно пойти в другую. Вы же писали выше, что против уравниловки в образовании ;) Да и вообще, мне кажется, когда ребёнок видит вокруг себя сильных (в смысле знаний) одноклассников, то он и сам будет стремиться. Ну пусть не сразу всё получится...

Кошкина

New member
Да и вообще, мне кажется, когда ребёнок видит вокруг себя сильных (в смысле знаний) одноклассников, то он и сам будет стремиться. Ну пусть не сразу всё получится...
Точно. И еще,учиться будет тот,кто хочет учится.
150 тыс - это озвученная нам сумма будущего платежа зя язык, пока у нас 96 или 99 с копейками, но предупредили,что иностранный язык подорожал.

k_ja_ra

Well-known member
Если кто-то приходил с такую школу не с первого класса, то была его проблема, как наверстать. Или родители переехали и новая школа (обычная) с французским языком, а старая была с немецким... Это же выбор конкретной семьи.
Адзінкавыя выпадкі - ясна. Але тут сістэмны х-р з'ява носіць. ІМХО, школа абавязана прадастаўляць нейкі агульны гарантаваны бясплатны, падкрэслю, стандарт (ну, раз ужо ў нас заяўляюцца ўсе школы аднолькавымі :), і што хар-на, гэты міф шырока падтрымліваецца і грамадствам і самімі бацькамі), астатняе - па жаданню, і ў тым ліку платна. Так у прынцыпе і адбываецца па многіх пазіцыях.
Але ў дадзенай сітуацыі бацькоў фактычна вымушаюць, нават ПРЫмушаюць плаціць. Калі не ў 1-м класе. дык у 3-м - рэпетытарам. Бо відавочна, што 2 гады вывучэння прадмета (1-2 кл)- не хухры-мухры. :)) Чыста стараннем і "жаданнем вучыцца" не нагоніш.

Зачем идти в гимназию, зная, что там у большинства детей более глубокий уровень знаний
Адкуль? Ведаючы? І да таго ж, больш глыбокі - гэта які? Як мама можа гэты ўзровень ведаць, цікава? Па мат-цы, беларускай, расейскай дзіця здае іспыты. І ясна (ну тэарэтычна прынамсі), напісаў на 6 - выбачай. твайго ўзроўню для дадзенай школы недастаткова, без крыўд. Атрымлівай адукацыю ў школе, дзе гэтага ўзроўню дастаткова.
Напісаў на 9-10 - велкам, адпавядаеш неабходнаму ўзроўню.

А тут? Ёсць праграма, ёсць адзнака па ангельскай (ну там 9-10 хай), ёсць здадзеныя паспяхова іспыты і опа! - неадпавядаеш раптам...Прыкол. )))

И еще,учиться будет тот,кто хочет учится.
Э не...вучыцца будзе той, каму бацькі аплацяць рэпетытара па прадмету, па якому іх дзіця цалкам сабе паспяхова паспявала...

Вы же писали выше, что против уравниловки в образовании
Так і ёсць.

Не звяртайце ўвагі...:) гэта я так...сцягамі хутчэй машу... Усё з ног на галаву перавёрнутае ў нас... А школы, карыстаючыся момантам, паспяхова засвойваць чарговы спосаб адносна законнага ад'ёму грошай у бацькоў...

у вас быў нейкі цудоўны падыход у 11 гімназіі.
+1. Абсалютна правільны. Калі дзеці мелі магчымасць нагнаць афіцыйна і БЕЗ грошай. Ахвяруючы пры гэтым усялякім бредам, кшталту трудоў і іншых УПК...

п.с.
как в нашем (моём ) советском детстве
:) у нашам, нашам. :))

Jahenka

влюбленная в мир
Я толькі не ўцямлю ніяк, чаму з ангельскай можна і гэта цудоўным чынам пракатвае, а з той жа мат-кай катэгарычна не?
на ангельскай мове звычайна клас падзяляецца на некалькі частак, і есць магчымасць у адну частку ўключыць дзяцей, якія займаліся, а у другую - якія "з нуля". А на матэматыцы ўвесь клас разам.

k_ja_ra

Well-known member
Jahenka, дык бачыш, па факце, як чытаю, так не атрымліваецца... Факультатыў (платны!) абавязковы для ўсіх.

Хаця, мажліва, у іншых школах сапраўды так, як ты кажаш. Тады гэта лагічна, напэўна, так.

Эвелинка

Well-known member
ahenka, дык бачыш, па факце, як чытаю, так не атрымліваецца... Факультатыў (платны!) абавязковы для ўсіх.

Хаця, мажліва, у іншых школах сапраўды так, як ты кажаш. Тады гэта лагічна, напэўна, так.
у нас в школе был факультатив(платно, но не обязательно) по английскому 2 класса. а в 3 формировали 3 группы - 1-я группа(которая ходила на фак-в и отличилась там).
2-я - дети на фак-в ходили, но не отличились, 3-я - с 0.
так вот. я не знаю, корректировали ли с учетом всего вышесказанного программу...но я скажу, что дети с 1-й группы ходят с удовольствием и ттт справляются с заданиями(на мой взгляд непростыми(((), а дети 2-3 групп в ужасе от задаваемого и уже в 3 классе я знаю деток, которые ходили к репетитору(((((((

подниму ещё раз тему 38 гимназии))) как там, что там???? не побалуете свежими отзывами??? звонила узнать про курсы подготовки для пост-я в гимназиюв 5 класс - сказали нет такого(((((

k_ja_ra

Well-known member
платно, но не обязательно
Гэта ключавое. Я зусім не супраць факультатываў. Больш за тое - вельмі "за". Асабліва калі іх многа, і даецца выбар. А не "падарожжа ў свет казкі" у 3 кл і кропка.
Але мне тута давялося вучэбныя планы пабачыць. Дык вось там толькі ў 1 кл на вучня дазваляецца 6 (!) гадзін БЯСплатных факультатываў. У 2-м - 7 гадзін. Далей не памятатаю. Уяўляеце?
А людзей абавязваюць платна за 150 тыс. хадзіць. Муз. школа, калі што, з цэлым наборам дысцыплін: спецка, сальфеджыо, хор, ансамбль - каля 50 тыс. каштуе.
У тэмках суседняга раздзелу паглядзела...

уже в 3 классе я знаю деток, которые ходили к репетитору
Гэта маразм, які НІЯКАЙ сувязі з наяўнасцю/адсутнасцю факультатываў не мае. Дзеці, якія адольваюць праграму па іншых прадметах, здольныя авалодаць і праграмай па ангельскай. А калі гэта не так - то "штосьці не так у кансерваторыі"(с).
Рэпетытары ( ну калі "з жыру" толькі бацькі не бесяцца) - гэта тлусны мінус сітстэме. НЕ дзецям, якія факультатыў, што ў ДАДАТАК да праграмы ідзе, а не замест яе, не даведвалі.

Эвелинка

Well-known member
Але мне тута давялося вучэбныя планы пабачыць. Дык вось там толькі ў 1 кл на вучня дазваляецца 6 (!) гадзін БЯСплатных факультатываў. У 2-м - 7 гадзін. Далей не памятатаю. Уяўляеце?
А людзей абавязваюць платна за 150 тыс. хадзіць. Муз. школа, калі што, з цэлым наборам дысцыплін: спецка, сальфеджыо, хор, ансамбль - каля 50 тыс. каштуе.
ну вообще если честно я нигде не слышала про обязательные платные фак-вы...да и вообще фак-в как понятие не предусматривает обязательности...
если про конкретно нашу школу - действительно достаточно бесплатных фак-в...лично мой деть в 4 классе посещает - информатика(1р.нед), занимательная математика(1), воллейбол(2р. в нед), хореография(2р/нед), изо(2 р/нед)..из них только изо платно(60 тыс/мес)...
про репетиторов 100% согластна) НО! у меня деть сообразительный и старательный, и особых проблем нет(это не отменяет ежедневную работу)....кто знает, как бы я запела после сплошных троек...не знаю...конечно, думаю, выход - индивидуальный подход...как думаете - это реально в нашей переполненной среднестатистической школе???

k_ja_ra

Well-known member

k_ja_ra

Well-known member
Эвелинка, не ведаю такой. ) Менавіта пачатковая яна? А дзе такая ёсць?

Але ў кожным разе, шчыра, я вам па-добраму зайздрошчу. :)

оф: вы карыстаецеся дапаможнікам ці працоўнымі сшыткамі па "займальнай мат-цы"? Як яны? Цікавыя, вартыя ўвагі?

Была думка, сваім такое набыць, дык паслухала б Вашыя водгукі з задавальненнем.

А! яшчэ пытанне. Вам прапануюць гэтыя факультатывы? Ці самі бацькі ходзяць-просяць?
Хачу прабіць гэтую тэму ў нашай школе. Хай не сёлета, дык у наступным годзе. А то я, мякка кажучы, здзівілася, калі даведалася, колькі факультатываў можа школа для сваіх дзяцей ладзіць. Пры жаданні. І бясплатна прычым.

ma

Active member
Рэпетытары ( ну калі "з жыру" толькі бацькі не бесяцца) - гэта тлусны мінус сітстэме. НЕ дзецям, якія факультатыў, што ў ДАДАТАК да праграмы ідзе, а не замест яе, не даведвалі.

Захотелось добавить комента немного про репетиторов, третий класс и английский. Все зависит от того, что вы хотите от изучения языка. Я согласна что для школьной программы репетитор наверняка излишне, достаточно курсов факультативов и и.п Для другого уровня владения языком иностранным, а еще количество времени ( в часах) занятия с репетитором самые эффективные. А если повезет и найдется попозже репетитор - носитель языка, то есть шанс к 12 годам говорить весьма свободно и с небольшим акцентом. Повторю ь, ключевые слова: время ( в часах) и эффективность этих часов:)./денежный вопрос намеренно опущен / :)

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, нет, она не начальная, обычная (191)

касательно английского. Тут просто надо держать руку на пульсе. Многое будет зависеть от программы и учителя. У меня в школе каждый год менялся педагог и преподавание мне напоминало игру "камень, ножницы, мочала - начинаем всё сначала". Знали английский намного лучше те, кто занимался вне школы (курсы или репетитор).
Но в тоже время , например, не сильно понимаю, зачем моим детям в 12 знать английский на каком-то более сильном уровне.

Эвелинка

Well-known member
не ведаю такой. ) Менавіта пачатковая яна? А дзе такая ёсць?
городецкая, 7) возле центра детского творчества(м. Уручье) нет, она не только начальная, общеобразовательная. самая близкая к дому.(выбирали учителя на началку). но в целом с 5 класса школа не такая и сильная) будем пробовать поступать)

оф: вы карыстаецеся дапаможнікам ці працоўнымі сшыткамі па "займальнай мат-цы"? Як яны? Цікавыя, вартыя ўвагі?

Была думка, сваім такое набыць, дык паслухала б Вашыя водгукі з задавальненнем.
))) я в этом плане вам не помогу) у нас фак-в ведет наша учительница, она для деток централизованно закупала рабочие тетради (и по заним. мат-ке тоже). её мнению и компетенции я доверяю. дочке(не математику, кстати), очень занятия эти нравятся). сама я тетради не видела, хранятся в школе.

Вам прапануюць гэтыя факультатывы? Ці самі бацькі ходзяць-просяць?
мы, конечно, интересовались, но не просили) учительница в начале года оглашает какие фак-вы и по каким дням проводят, родители выбирают. всеми фак-ми я довольна. есть ещё и другие, я уже все и не вспомню...дочь в прошлом году ходила на мягкую игрушку и моделирование из бумаги, хотела и в этом...но времени на всё катастрофически не хватает((

А они нужны Вам эти курсы? Пишите диктанты из сборника и по мере прохождения математики контрольные.
так и делаем) но мы ж со стороны поступать будем, хотелось бы, чтобы ребенок привык немного)

ma

Active member
Но в тоже время , например, не сильно понимаю, зачем моим детям в 12 знать английский на каком-то более сильном уровне.
Как вариант потом поехать дальше учиться:) ну или чтоб отсутствие языка этот шанс не убивало:)

Эвелинка

Well-known member
мне тоже не оч понятен ажиотаж вокруг английского для детей) просто у моей это любимый урок и ей даётся и всё такое) никаких особенных целей пока не преследуем))) а если понадобится- хороший репетитор за небольшой срок натаскает до нужного уровня)))

Сверху