Медицинская беседка - Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Yolia_Sh

универсальная
:) совершенно точно, что-то тут не так :)
Яблоки ела с детства и всегда было вздутие. Но как-то изобилия фруктов не было, ела , что было.
Сейчас ем в основном цитрусовые: апельсины, мандарины. Иногда персики, нектарина, бананы.
Яблоко, даже чисто сладкое, не говоря уже о тех, что с кислинкой и резкостью, не успеваю откусить. Как только организм распознал, что в рот яблоко попало, начинает просто даже бурлить в желудке ( хотя ни само яблоко, ни его сок ещё туда попасть не могли ).

Goldenflow

Well-known member
Coraline, я думаю мясо/ животный белок пожилым как раз таки нужно, чтобы не одряхлеть совсем
Но способ приготовления такой же как в молодости не прокатит уже

Karkusha

Well-known member
Вітаю! Палячыце мяне, калі ласка, па інтэрнэту))
Пяць год не здавала ўжо нічога, акрамя агульнага наліза крыві, гінеколаг на чарговым аглядзе вельмі настойліва рэкамендавала, падазруючы ў яне дэфіцыт жалеза, здаць яго, ну і адразу гармоны, вітамін Д.
Здала.
Усе ок, акрамя вітаміна Д. Ен 19,39 пры норме больш за 30 нг/мл.
Што з ім рабіць? Да каго ісці? ці можна нечым паспрабаваць самой падняць, не з разы ж менш за норму?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Karkusha, папіць вітамін д3. +паболей прадуктаў, багатых на гэты вітамін. Сыну с 8-мі паднялі.

Karkusha

Well-known member
Karkusha, папіць вітамін д3. +паболей прадуктаў, багатых на гэты вітамін
у якім выглядзе? Я ведаю, што замаўляюць нешта з айхерба, я адтуль ніколі не замаўляла.
У нашых аптэках есць нешта падыходзячае?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Karkusha, у нас быў solgar. Прывозілі з Расіі.
Мне важна было, каб без кальцыя.

Karkusha

Well-known member
Karkusha, у нас быў solgar. Прывозілі з Расіі.
Мне важна было, каб без кальцыя.
Дзякуй!

Пагляджу дома, можа есць што прывезенае з Польшчы. Мы нешта прывозим, выпіваць часам забываемся, раптам скарб знойдзецца))

А вось лейкацыты 3,31 пры норме 4.0-9.0 -- гэта пужацца? Ці блізка ад нормы і ўвогуле адзін толькі непаказальны аналіз? Там яшчэ не ў норме:

сярэдні аб'ем трамбацытаў (14 пры норме 7.4-10.4),
шырыня размеркавання трамбацытаў па аб'емах (21,1 пры норме 10.0-20.0),
каэфіціэнт вялікіх трамбацытаў (56,5 пры норме 18.5-42.3),
нейтрафільныя гранулацыты (1,54 пры норме 2.0-5.0),
монацыты (11,2 пры норме 2-10).
Але тут мне ўжо зусім усе незразумела.

Мне яшчэ дрэнна стала, калі бралі кроў. Страціла прытомнасць, даўно не было ў мяне гэтага мярзотнага адчування. Напужала лабараторыю)

verooka

Вальс-бостон
Про яблоки - я плохо переношу с кожурой, зато очищенные - только в путь. С грушами тоже самое.

Yolia_Sh

универсальная
А на кровь смотрела, когда брали? Я всегда отворачиваюсь :): минимум просто чуть мутить будет, а если из вены, то вероятность потери сознания стремится к 100%. При том, что мне не страшно. :)

Karkusha

Well-known member
Karkusha, а где сдавали, если не секрет?
synevo

А на кровь смотрела, когда брали?
Смяешся)
Я ніколі не гляджу, у мяне нервы слабыя, а самаўнушальнасць вялікая. Страціць прытомнасць-гэта для мяне не навіна. Але мне падавалася, што за тры цяжарнасці з адмоўным рэзусам я неяк прызвычаілася. Высветлілася, што не) Малодшай шэсць з паловай, пасля апошняй цяжарнасці я здавала толькі РВ і ВІЧ для даведкі ў басейн. А там крыві мала бяруць. Тут жа мне дохтар панапісвала на 150 руб аналізаў) на агульны яны нават не паспелі ўзяць, але калі я сказала, што калоць больш не будзем, вырашылі, тшо паспрабуюць падзяліць першыя дзве прабіркі, каб хапіла яшчэ на агульны.
Ну і на пусты страўнік, і пакуль даехала.

Ай, панесла мяне туды)

Coraline

Jones
Karkusha, Усталость - на голодный желудок, бывает :) Тем более, если обмороки случаются.

У меня обмороки были два раза в жизни, причем, один после потери крови после родов :))) Вот для меня было бы необычно. Здоровья Вам :)

Karkusha

Well-known member
Самы шыкоўны раз гэта са мной здарылася ў дзяцінстве. Мы ехалі аўтобусам да бабулі, прыпынкаў 6-8. А канцавы прыпынак нашага аўтобуса была абласная бальніца і медыцынская вучэльня. І вось ехалі гэтыя медычныя студэнты. І размаўлялі пра спосаб замагацца з прышчамі. Нібыта можна набраць крыві з вены і ўсадзіць яе шпрыцам у прышч... А далей ўсе як закруцііііі....
Карацей, выносілі мяне з гэтага аўтобуса перапужаныя бацькі)
Нажаль, гэта быў не адзіны выпадак.

А зрабіла ў суботу адкрыцце, анпрыклад, што цяпер нашатырны спірт падаецца не на ватцы, а ў выглядзе аднаразавых вільготных сурвэтак у індывідуальнай упакоўцы)

Крысятка

Active member
минимум просто чуть мутить будет, а если из вены, то вероятность потери сознания стремится к 100%.
вот ведь люди разные... я всегда смотрю, когда кровь из вены берут, не мутит, даже нравится смотреть, зато кровь из пальца для меня очень больно, когда со всей дури протыкают кожу

Karkusha, в аптеках препарат девит 50000, а еще и бады в аптеках можно смотреть

В общем молоко почти не употребляю.
Чем же заменить?
а зачем заменять то, что и так почти не употребляете?

гінеколаг на чарговым аглядзе вельмі настойліва рэкамендавала, падазруючы ў яне дэфіцыт жалеза
а як яна гэта зауважыла?

жаль, что по поводу ситуации с проломленым черепом новорожденного никто из медиков здесь не высказал свои предположения. Начальство может прочесть?

Катя_Катина

Well-known member
Дамы, опять диагноз по аватарке.. у меня начала болеть левая рука. в некоторых статичных положениях. двигать, работать, брать, поднимать - без проблем. ложусь спать.. и не могу спать в некоторых привычных позах - рука болит. боль ноющая, тянущая. где-то в глубине бицепса. не суставы (по ощущениям). заканчивается вторая неделя. само не прошло. и динамики нет ни в плюс, ни в минус.
вопрос. что это может быть? к какому врачу идти? на что обращать внимание? я так понимаю, что врач рутинно отправляет на рентген. надо ли его делать при такихх симптомах? я так понимаю, что рентген - это про кости... здесь кости как бы не трогались вообще. на чем настаивать?
спасибо за внимание.

Kavita

Administrator
Команда форума
Админ
жаль, что по поводу ситуации с проломленым черепом новорожденного никто из медиков здесь не высказал свои предположения. Начальство может прочесть?
Корпоративная этика

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху