Медицинская беседка - Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Лежит и читает сейчас.
Па мне нармальна.) Чытае - значыць, выйшла з узросту, калі дзеці толькі і робяць, што скачуць, як сайгакі.
Чытае - значыць, пачуваецца прымальна.)
Я б пачакала з АБ.:)
Але вам, як маме, бачней.)

Гортань. Это проявления ларингита.
Ну так. Згодная. Галасавыя звязкі ў гартані.
Можа ў дыягназе якраз і напісаны ларінгіт. Але паводле майго досведу такі дыягназ ставяць вельмі рэдка.) Фарынгатрахеіт нашае ўсё.)
У мяне ларынгіт асацыюецца са страшнымі расповедамі пра тое, што дзіця аж задыхаецца і яго трэба хапаць/несці ў ванную дыхаць вільготным паветрам.)
Ні ў мяне, ні ў дзяцей ніколі такога не было, хаця голас цярпіць вельмі часта.)

Последнее редактирование:

Marisol

Active member
Чем сбивать "почтисорок" когда парацетамол, ибупрофен и анальдим эффекта не дают
Если ребенок не загружен, то обтирать мокрым полотенцем, мокрое полотенце на лоб и область печени (можно пакет овощей из морозилки:)))). Можно под душ поставить. Если кожа холодная, то обтирать нельзя, наоборот, грелку к ногам.
Если загружен и темпа ничем не сбивается, вызывать скорую.
Анальгин и ибупрофен, кстати, детям не полезны ни разу, очень много побочек. Их надо оставлять на совсем крайний случай.
У мяне ларынгіт асацыюецца са страшнымі расповедамі пра тое, што дзіця аж задыхаецца і яго трэба хапаць/несці ў ванную дыхаць вільготным паветрам.
Не путайте туризм с эмиграцией ларингит с ларингоспазмом:)))

k_ja_ra

Well-known member

prosto_kat, толькі не кажы, што і ты ўжо на "вы" перайшла.)
Я не блытаю.) Але пра гэта згадваецца заўжды, калі вядзецца пра ларынгіт.) У любой спасылцы і г.д. Плюс лающий кашаль. У мяне звычайна кашаль сухі-прэсухі, а голасу няма.)
Але я не спрачаюся. Звязкі ў гартані, так. І калі голас рэальна цярпіць, гэта значыць, ларынгіт таксама ёсць. Ну...так мае быць, прынамсі.

Marisol

Active member
толькі не кажы, што і ты ўжо на "вы" перайшла.
Это анекдот такой!
Нет, я такого не упомню. Как осложнение ларингита - да, иногда бывает. Но если б каждый ларингит заканчивался ларингоспазмом, я б поседела значительно раньше:)))
Обычно голоса нет и сухой кашель. Противно, но не страшно.

k_ja_ra

Well-known member
prosto_kat, я не сказала, што кожны ларынгіт заканчваецца ларынгаспазмам. Я сказала, што калі чытаеш пра гэтае захворванне, то пра ларынгаспазм, праблемы з дыханнем і менавіта гаўклівы (лающий), а не сухі кашаль згадваецца штораз.
Асабіста я сухі кашаль звязваю з трахеяй. Можа памылкова. Але звязваю. Калі і не баліць нічога, і горла не чырвонае, а раздражняльны кашаль душыць і з голасам засада.))) Бальшыня маіх хвароб менавіта такая.)

Это анекдот такой!
і выдатна.) А то ці мала... Я ўжо ні з чаго не здзіўлюся.:)))))

Marisol

Active member
калі чытаеш пра гэтае захворванне, то пра ларынгаспазм, праблемы з дыханнем і менавіта гаўклівы (лающий), а не сухі кашаль згадваецца штораз
Потому что ларингоспазмом может осложниться. Но это не обязательная опция при ларингите.
Я ўжо ні з чаго не здзіўлюся.
По этому поводу вспомнился еще один анекдот про переход на Вы в инете:)))

k_ja_ra

Well-known member
Потому что ларингоспазмом может осложниться. Но это не обязательная опция при ларингите.
Я зразумела.

По этому поводу вспомнился еще один анекдот про переход на Вы в инете
я таксама пра гэты анекдот памятаю, таму і спыталася.)))

veronik

Active member
prosto_kat,
prosto_kat, что есть "загружен"? Мои болеют редко (как для меня) сюда я прихода в мае, тоже с высокой темпой, но она сбивалась.

k_ja_ra, медленно падает это сколько по времени? У дочки начала падать спустя 3,5 часа танцев с бубнами. Тело "горело" а руки/ноги обычные, что я сочла за спазм, т к минут через 40 после ношпы горели и они.

Итого, в аптеку я, конечно, сходила, купила хлорофилипт фортезу и проч. Начну с них, но если опять будет такая же 3 несбиваемая ночь, начну давать аб.
Скорая. Как то стремно мне вызывать скорую государственную в украине... Это мой страшный сон.

k_ja_ra

Well-known member
медленно падает это сколько по времени?
Пры самай лепшай раскладцы ўжо праз 30 хвілін пасля прыёму жарапаніжальнае можа даваць/пачынае даваць эфект. Недзе праз гадзіну я звычайна чакаю хаця б мінімальнага паляпшэння. Але бывае, што гэта здараецца пазней.
Рэакцыя на жарапаніжальнае праз 3.5 гадзіны - гэта для мяне дзіўна. Для мяне. Цалкам мажліва, што гэта і нармальна, але ў нас так не бывае. У маіх праз такі час тэм-ра ўжо пачынае паціху падымацца наноў. Я такі чакаю хоць якога эфекту максімум праз 1,5 -2 гадзіны. Калі за гэты час тэм-ра не знізілася, яна ўжо і не знізіцца без дадатковых маніпуляцый. Але звычайна, паўтаруся, тэм-ра пачынаецца паціху зніжацца раней.

Тело "горело" а руки/ноги обычные, что я сочла за спазм, т к минут через 40 после ношпы горели и они.
Калі цела гарыць, вось менавіта гарыць, настолькі, што ажно на адлегласці некалькі см адчуваеш цяпло - для мяне гэта паказнік таго, што падае тэм-ра, ідзе моцная цеплааддача.
Што да тэм-ры ног. У маіх яны часцей за ўсё пры вельмі вялікіх тэм-рах пад 40 і вышэй адчувальна халодныя. Менавіта халодныя, а не звычайныя. Як у вас - не ведаю.)

veronik

Active member
Рэакцыя на жарапаніжальнае праз 3.5 гадзіны - гэта для мяне дзіўна. Для мяне. Цалкам мажліва, што гэта і нармальна, але ў нас так не бывае. У маіх праз такі час тэм-ра ўжо пачынае паціху падымацца наноў. Я такі чакаю хоць якога эфекту максімум праз 1,5 -2 гадзіны.

Да, вот именно поэтому сегодня и было ноги в руки и начала искать тут врача, т к за три года недомного))) проживания выпаивала детей сама без врачей и особых лекарств. Поэтому и пришла к вам, что раз такое есть (было 2 ночи подряд) может ли это говорить об бак инфекции, кот требует аб.
Обычно и у нас минут через 30 темпа сама падает даже от парацетамола. А в этот раз прям исключение из правил какое то(((

k_ja_ra

Well-known member
что раз такое есть (было 2 ночи подряд) может ли это говорить об бак инфекции, кот требует аб.
Сам факт тэм-ры і нават высокай, і нават такой, якая кепска зніжаецца, не ёсць паказнікам бак.інфекцыі.
Глядзіце на стан дзіцяці тады, калі тэм-ра знізілася. Калі дзіця слабае, пасіўнае, нічога не хоча і толькі ляжыць - гэта нашмат большая нагода для хвалявання, чым сама тэм-ра.
Папраўляйцеся. :)

Лапа

Well-known member
Катя, я не претендую на супер медзнания. И может и педиатр мне попалась не далёкая, хотя меня она очень устраивает, но и она просит не сбивать температуру хотя бы до 38. Ну и потом, кому-то странно не сбивать температуру ребёнку, а мне странно сбивать её для того, чтобы затянуть ребёнка в пк. Особенно с гриппом.
Не сбивание температуры не обязательно подразумевает темпу 40 и нереагирующего на окружающие раздражители ребёнка.

Marisol

Active member
может ли это говорить об бак инфекции, кот требует аб
Так ОАК сделать, как вариант, если бесплатная скорая - это прямо кошмар.
У меня племянник болел на днях. Сначала типичное ОРВИ, потом вроде полегчало, а потом снова стало хуже и температурная свечка. Сделали ОАК, там все спокойно, антибиотик не давали.

Asya

New member
а какие препараты по вредности в порядке увеличения для снятия жара детям? что-то я совсем запуталась

Mahima

переименовалась:)
Лапа, остается надеяться, что твоя педиатр не рекомендует это всем и всегда, а тебе - зная твоего ребенка и видя ситуацию.

prosto_kat, в ссылочке о стимуляции иммунки тоже есть, так что кто желает - прочитает.
Но пациенты же дурные. Да и дураки врать не умеют в сети.
Прости уж.
Полнолуние обвинять - это можно:)

Лапа

Well-known member
Катерина, я имею наглость иногда вызывать ее на дом:) когда не вызывают, какие к доктору претензии. Но вот объективно считаю, что мне с ней повезло. С ней можно обсудить проблему, при этом она не смотрит на меня, как на дуру:)

veronik

Active member
Всем спасибо, будем думать и следить. Как же мне тут иногда не хватает моего доктора хауса))) он хоть и злючка колючка, но всегда меня спасал, даже как то капали дочку при такой несбивающейся температуре((
Ну это так, мысли вслух))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху