Пятиклассники 2019 (Первоклашка-2015) --- Часть 5

Karkusha

Well-known member
6. Ответственность за сохранность телефона возлагается на его в соответствии с законодательством Республики Беларусь.
на кого? его?
напэўна, збіраліся пазней прыдумаць, ці то "его владельца", ці то "его отбирателя", але забыліся, і тыцнулі так на публікацыю, як есць))

Karkusha

Well-known member
Mrs_yanf, на конт не матэматык, яна матэматык і на кенгуру вынік высокі па школе паказвала, і ў школьнай алімпіядзе другое месца займала (а на раён толькі першае ў нас адпраўлялі), таму я і здзівілася, што зусім не прайшла))
а можа, яна не вельмі хацела?
Мая дачка вельмі добра сячэ ў матэматыцы, у яе атрымліваецца, у пачатковых класах я з ею дадаткова займалася, на кенгуру таксама была першая па школе. А ў мінулым годзе, у 5 класе мае "дадаткова займацца" пацярпела крах, яна проста вырашыла, што матэматыка-гэта не яе і не тое, чым ей хацелася б займацца. Тэст на мехмаце напісала дрэнна, на заняткі не прайшла, што яне таксама здзівіла. У ЮНІ прахадзіла палову года, здаецца, ездзіла туды больш каву піць з аўтамата, чым займацца. Другую палову года займалася у мехмаце ў платнай групе, дзе выкладчыца сачыла за гэтымі 10-12 дзецьмі, працавала з усімі. Ну, займалася нядрэнна, але ініцыятыва ішла выключна ад нас. У гэтым годзе (6 клас) сказала катэгарычна, што матэматыкай яна займацца не будзе. Я думала адправіць яе для цікавосткі чыста на тэсціраванне на мехмаце, але муж сказаў, што не мае гэта сэнсу, што зноў напіша дрэнна, не таму, што не ведае, не таму, што будзе спецыяльна рабіць памылкі. А проста не будзе прыкладаць ніякіх высілкаў і намаганняў, таму што жадання няма. Напэўна, ен меў рацыю. Мне, канешне, сумна, што яна так вырашыла, мне падаецца, што матэматыка закладае той фундамент, на якім потым можна будзе вывучаць іншыя прадметы. Але прынялі яе рашэнне.
Цяпер атрымлівае свае 9 і 10 у школе, ходзіць шчаслівая. Пакуль што так.

Morgenstern

Well-known member
напэўна, збіраліся пазней прыдумаць, ці то "его владельца", ці то "его отбирателя", але забыліся, і тыцнулі так на публікацыю, як есць))
как в магазинных шкафчиках: за оставленные вещи администрация ответственности не несёт :)))

Kroshkis

Well-known member
Что там у вас за конкурс/олимпиада по математике во Фрунзенском р-не была пару недель назад (тут писали)?
Сегодня мой звонит из школы, во время урока! Я аж за сэрца схватилась (ввиду последних телефонных событий). Оказывается ведут 3 мальчишек из класса на какой-то конкурс математический в др. школу. Он звонил сообщить))

Kroshkis

Well-known member
У моего ребенка как-то тоже заинтересованность в математике пропала.
2-3 класс был лоджик, был азарт. А сейчас как-то чувствую, что он пока занимается больше потому что мне так хотелось бы. Ну и в школе как бы едет на старом керосине. Но через год-два, думаю вполне может как дочь Karkusha, сказать мне, не хочу и все...
Вообще он ждет биологию ))))

Kroshkis

Well-known member
ничего там интересного с нынешней программой и учебниками нет )
Вот мне тоже кажется, что наша программа только нелюбовь к предмету может породить.
Жаль, что школа юных биологов так поздно начинается. Даже химики в 5м классе стартуют.

Kroshkis

Well-known member
Все, я поняла. 3.10 в МГДДМ Городской конкурс по математике
«Путешествие в страну Математики», I тур. Как раз 5 классы.
Наверное отборы районные сейчас.

Karkusha

Well-known member
Вообще он ждет биологию ))))
мая пайшла другі год у Школу юнага хіміка. Але пасля першага занятку ў 6 класе сказала, што яна тупая і нічога не разумее (угу, сустрэлася пасля лета з сяброўкай, калі там было ей што разумець), таму, магчыма, і хімія адваліцца.
Я вось вырашыла, што ей для таго, каб нервы былі спакайнейшыя, будзе нядрэнна пахадзіць на гурток з жывеламі на Макаенка, асабліва пасля таго, як летам у Карпатах усе коцікі і жабкі былі яе лепшымі сябрамі. А высветлілася, што гэта ледзь не мара жыцця. Ездзіць цяпер з Фаніпаля ды ажно на Макаенка да жывелак сваіх, але самае для мяне нечаканае тое, што там яе улюбенец-гэта змяя, полаз некі там. Яна з ею (Фіёнай) абдымаецца кожны раз.
Ну... вучуся прынімаць)

FialCa

Well-known member
ничего там интересного с нынешней программой и учебниками нет )
А моей дочке (7 класс уже, второй год биология) очень нравится биология. Очень нравится учитель, говорит, что интересно. 10ки носит.

Тигрица

Вредина полосатая

petra13

New member
Karkusha, так, жадання няма ад слова зусім. І мне быоо агучана, каб не траціла грошы на гэты мехмат. Зараз яна марыць быць цыркавой артысткай:))) але ж "я же мать", менавіта для развіцця галоўнай нашай мышцы і настайваю на занятках матэматыкай, тым больш здольнасці ёсць. Пакуль не здамся, адпраўлю ў акадэмію навук, як раз серада ў яе вольная:)))

Mrs_yanf

Well-known member
жадання няма ад слова зусім. І мне было агучана, каб не траціла грошы на гэты мехмат. Зараз яна марыць быць цыркавой артысткай
А чаму б не? Калі хочацца. Ці сумяшчаць можна, калі трэба развіваць галоўную мышцу і здольнасці:) Вось тут ёсць заняткі http://www.dksg.by/8-kultura/13-tsirkovaya-studiya-belaya-rus
Назва не вельмі толькі:) Яшчэ ў "Кантакце" Цэнтральнага раёна дакладна ёсць

Сверху