Mrs_yanf, на конт не матэматык, яна матэматык і на кенгуру вынік высокі па школе паказвала, і ў школьнай алімпіядзе другое месца займала (а на раён толькі першае ў нас адпраўлялі), таму я і здзівілася, што зусім не прайшла))
а можа, яна не вельмі хацела?
Мая дачка вельмі добра сячэ ў матэматыцы, у яе атрымліваецца, у пачатковых класах я з ею дадаткова займалася, на кенгуру таксама была першая па школе. А ў мінулым годзе, у 5 класе мае "дадаткова займацца" пацярпела крах, яна проста вырашыла, што матэматыка-гэта не яе і не тое, чым ей хацелася б займацца. Тэст на мехмаце напісала дрэнна, на заняткі не прайшла, што яне таксама здзівіла. У ЮНІ прахадзіла палову года, здаецца, ездзіла туды больш каву піць з аўтамата, чым займацца. Другую палову года займалася у мехмаце ў платнай групе, дзе выкладчыца сачыла за гэтымі 10-12 дзецьмі, працавала з усімі. Ну, займалася нядрэнна, але ініцыятыва ішла выключна ад нас. У гэтым годзе (6 клас) сказала катэгарычна, што матэматыкай яна займацца не будзе. Я думала адправіць яе для цікавосткі чыста на тэсціраванне на мехмаце, але муж сказаў, што не мае гэта сэнсу, што зноў напіша дрэнна, не таму, што не ведае, не таму, што будзе спецыяльна рабіць памылкі. А проста не будзе прыкладаць ніякіх высілкаў і намаганняў, таму што жадання няма. Напэўна, ен меў рацыю. Мне, канешне, сумна, што яна так вырашыла, мне падаецца, што матэматыка закладае той фундамент, на якім потым можна будзе вывучаць іншыя прадметы. Але прынялі яе рашэнне.
Цяпер атрымлівае свае 9 і 10 у школе, ходзіць шчаслівая. Пакуль што так.