Популярные имена или как назвать малыша - 5

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Вишенка

волшебница
Цікава, а ў іх "на сваім прозвішчы" застацца жанчыне, якая бярэцца шлюбам, можна?
Гэта ты пра цяперашні час? Ці пра часы каралевы Вікторыі? :)))
Мне іспанская традыцыя падабаецца - у дзяцей заўсёды падвойнае прозвішча - бацькі і маці, ну толькі што матчына далей унукам не перадаецца. І імёнаў можна колькі хочаш, так, каб усім дагадзіць - і бабулям, і сябрам, і суседзям :)))

Gialgen

Member
Мне ў гэтай традыцыі не падабаецца афіцыёз, часам неабходнасць амаль ламаць язык, каб канструкцыю кшталту Канстанцінаўна ці Эдвардаўна вымавіць, і прывязка выбару імя для хлопчыка да таго, як жа потым ад яго імя па бацьку ўтварацца будзе.

Согласна, есть такое. Но в некоторых сферах - например, в сфере образования - поддерживать такой официоз просто необходимо. Мне трудно представить, как можно называть учительницу в почтенном возрасте, скажем, просто Ольгой. Официальные слова-обращения (наподобие мадам, миссис, госпожа), которые могли бы применяться вместо привычных имени-отчества, широкого хождения кроме как в языке дипломатии не имеют. Видимо, не одно поколение сменится, пока мы дорастем до отмены этой традиции.

Цікава, а ў іх "на сваім прозвішчы" застацца жанчыне, якая бярэцца шлюбам, можна?
Думаю, да. Но это вызывает дополнительные вопросы, затрачивает время на объяснения родственникам, знакомым и прочим, почему так. Именно по этой причине многие предпочитают плыть по течению и следовать традициям.

Вишенка

волшебница
Думаю, да. Но это вызывает дополнительные вопросы, затрачивает время на объяснения родственникам, знакомым и прочим, почему так. Именно по этой причине многие предпочитают плыть по течению и следовать традициям.
Да никаких вопросов это сейчас не вызывает :) С их-то развитием феминизма! :))) Даже и форма обращения новая появилась - миз, означает "это не ваше дело, замужем я или нет" :))) И фамилию очень часто оставляют свою, в частности, потому, что замуж стали выходить довольно поздно, и к этому времени фамилия уже ассоциируется с некоторыми достижениями в профессиональной сфере.

Gialgen

Member
Мне іспанская традыцыя падабаецца - у дзяцей заўсёды падвойнае прозвішча - бацькі і маці

Наши преподаватели и прочие работники Военной академии очень долго привыкают к этим самым двойным фамилиям и паре-тройке имен отдельно взятого венесуэльца, приехавшего на обучение :)

k_ja_ra

Well-known member
Мне іспанская традыцыя падабаецца - у дзяцей заўсёды падвойнае прозвішча - бацькі і маці, ну толькі што матчына далей унукам не перадаецца. І імёнаў можна колькі хочаш, так, каб усім дагадзіць - і бабулям, і сябрам, і суседзям
Можа яно і няблага. Але я да падвойных прозвішчаў вельмі халодна стаўлюся. Іх у нас, у прынцыпе, таксама насіць не забаронена. Толькі наконт дзяцей не ўпэўненая, а вось жанчыне дык дакладна можна.

Тое ж з імёнамі. Усё адно па факце чэла нейкім пэўным імем завуць. А асттанія, як разумею - для статусу. ))) Бо калі адначасова карыстацца некалькімі імёнамі, так і да шызафрэніі недалёка, не?

Я тут ад Алена, Алёна, Елена, Лена цярплю не па-децку, а народ 5-ю рознымі імёнамі завецца і не жужжыць? :)))

Не, мне пляваць на бабуляў-дзядуляў. Гэта іхныя асабістыя цяжкасці, калі імя, бацькамі абранае, ім не падабаецца. Бо яно будзе адно. І без скарачэнняў. І кропка. ))))))

Вишенка

волшебница
Кьяра, затое як гучыць! Да прыкладу
Па́бло Дие́го Хосе́ Франси́ско де Па́ула Хуа́н Непомусе́но Мари́я де лос Реме́диос Сиприа́но де ла Санти́сима Тринида́д Мáртир Патри́сио Руи́с и Пика́ссо
:)))

k_ja_ra

Well-known member
затое як гучыць!
:)))

У мяне калісьці была кніжэнцыя, звалася "Як абіраюць імёны". У дзяцінстве любіла чытаць. Дык там такіх імёнаў было...як сена.))) І розных цікавых гісторый пра традыцыі выбару імёнаў рознымі народамі і культурамі. Прыкольна было чытаць.

Видимо, не одно поколение сменится, пока мы дорастем до отмены этой традиции.
А шкада...(
Спадарыня Вольга цалкам сабе з павагай і прыстойна гучыць...

Вишенка

волшебница
Спадарыня Вольга цалкам сабе з павагай і прыстойна гучыць...
Класная традыцыя была ў нашым садку :) У школе гэтага ўжо няма і не хапае :(
Затое калі з малой ў садок гуляем, то яна - "спадарыня Дамініка" :)

Igra

БЫТИЕ
*шэптам*і расейская яшчэ, не?
Да.Все народы себя любят и свои традиции,это мы,славяне,отличаемся тем,что своё гнобим,а чужим любуемся.
Что касается того,как было в Беларуси когда-то,не в курсе,к сожалению.Яўген Рыгоравіч имхо звучит не корявее,чем Евгений Григорьевич.Но вообще я не против отмены отчества,тем более с моим именем европейским оно не очень-то сочетается)))

Вишенка

волшебница
У мяне калісьці была кніжэнцыя, звалася "Як абіраюць імёны".
Не паверыш - яна ў мяне і зараз ёсць! А ў дзяцінстве я яе зачытала так, што старонкі пасыпаліся :) Класная кніжка!

Вишенка

волшебница
Да,звучит хорошо.Только для этого необходимо самая малость
имхо Для этого необходимо чаще использовать такие формы обращения. В определенном кругу они вполне себе в ходу.

k_ja_ra

Well-known member
это мы,славяне
Не ведаю такіх.)))) Так што, я без "мы", ок? Я ведаю палякаў, беларусаў, чэхаў, славакаў і г.д. Славянаў не ведаю.

Все народы себя любят и свои традиции
Дакладна. І не любяць, калі ім чужыя навязваюць.

яна ў мяне і зараз ёсць!
:) Сіненькая такая, невялікага памеру.) Недзе ў бацькоў захоўваецца. :))

я не против отмены отчества
Ну бачыш, а кажаш "гнабім"...

Яўген Рыгоравіч имхо звучит не корявее,чем Евгений Григорьевич
Мажліва. Затое корявее, чым спадар Яўген.) Гэта да пытання, ад чаго мераць. Калі ад абсалютнага нулю - дык у нас усё "зашыбісь".

Igra

БЫТИЕ
Славянаў не ведаю.
Славяне — найбуйнейшая ў Эўропе індаэўрапейская моўна-этнічная супольнасьць, якая насяляе цэнтральную і ўсходнюю часткі кантынэнту.
Славянаў падзяляюць на тры групы:
Заходнеславянскую: гуралі, лужычане, мараўцы, палякі, славакі, чэхі,
Паўднёваславянскую: баўгары, басьнякі, бунеўцы, македонцы, славенцы, сэрбы, харваты, чарнагорцы
Усходнеславянскую: беларусы, расейцы, украінцы.
Цяпер будзеш ведаць:)))

В определенном кругу они вполне себе в ходу.
Ну вот в том-то і дело,что только в определенном кругу и подвижек к другому положению вещей почти нет.Каким образом это может быть внедрено в обиходное обращение?

k_ja_ra

Well-known member
Igra, і ўсе сваё гнабяць?

Цяпер будзеш ведаць
Ага. Дзяк.)
Наступны крок - "чалавек разумны". І ўсіх адзіным грэбнем. :)))))

только в определенном кругу
Дык далучайся. Якія праблемы?

Каким образом это может быть внедрено в обиходное обращение?
Пачаўшы з сябе. (с) :)))))))))))))

Igra

БЫТИЕ

k_ja_ra

Well-known member
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху