имя-как-имя
Well-known member
О да! И на права, гарантированные Конституцией, можно примерно с тем же усехом.а я на належную колькасць дзяцей ў гімназічных класах спашлюся запраста.![]()
О да! И на права, гарантированные Конституцией, можно примерно с тем же усехом.а я на належную колькасць дзяцей ў гімназічных класах спашлюся запраста.![]()
В олимпиадах не только гимназисты участвуютСкуль высокія балы і выдатныя паказнікі?
на іх спашлецца дырэктар. :yes: Калі ты прыйдзеш дзіця з гімназіі ў гімназію пераводзіць.) Мне нават не давядзецца.))))) А спасылацца на НПА, які абавязвае дзіця пры змене месца жыхарства ў гімназію прыняць, давядзецца спасылацца табе.) У гэтым і розніца.)О да! И на права, гарантированные Конституцией, можно примерно с тем же усехом.
При чем здесь отделы образования?Маюць інфармаваць аддзелы адукацыі аб вольных месцах і адпаведна, абвяшчаць на іх конкурс.
Это абсолютно законно и отдел образования объявлять конкурс не обязан. Точно так же, как министерство образования не объявляет доп.набор в вузы, доп. набор объявляет само учреждение образования.Вось толькі ўсё гэта ўмоўна законна, паўтаруся.
алімпіяднікам, імхо, можна ў прынцыпе не хвалявацца. Іх 41-я з рукамі і нагамі возьме. Не ўсе добрыя дзеці на алімпіядах перамагаюць, на жаль. Ці на шчасце, фіг ведае...В олимпиадах не только гимназисты участвуют
так, напэўна.) Але гімназіі ад універаў адрозніваюцца тым, што ў першыя можна ў старшыя класы дзяцей данабраць. а ва ўніверсітэты, на 2-5 курсы дабор не зладзіш.))))Фактически в любом учреждении образования неминуемо появляются свободные места
алімпіяднікам, імхо, можна ў прынцыпе не хвалявацца. Іх 41-я з рукамі і нагамі возьме. Не ўсе добрыя дзеці на алімпіядах перамагаюць, на жаль. Ці на шчасце, фіг ведае...
а, так? Ну прабач.)))) Я алімпіяды па працоўным навучанні неяк не разглядала.41-ю интересуют математики. А олимпиадная жизнь есть и за пределами математики.
У нас мнение совпадаетА изначально речь шла о том, что проще в 5-й поступить и дальше сидеть на попе ровно. Так вот остаюсь при своем мнении - отнюдь не факт.
[ЗАЦВЕРДЖАНА
Пастанова
Мiнiстэрства адукацыi
Рэспублiкi Беларусь
20.12.2011 N 283
ПАЛАЖЭННЕ
АБ УСТАНОВЕ АГУЛЬНАЙ СЯРЭДНЯЙ АДУКАЦЫI
86. Прыём асоб для атрымання базавай адукацыi, сярэдняй адукацыi ў гiмназiях, гiмназiях-iнтэрнатах, гiмназiях - каледжах мастацтваў ажыццяўляецца па конкурсе ў адпаведнасцi з заканадаўствам.
90. Пераздача ўступных iспытаў, паўторнае правядзенне праверкi здольнасцяў у галiне асобных вiдаў мастацтва не дапускаюцца пры прыёме асоб для атрымання базавай адукацыi, сярэдняй адукацыi ў гiмназiях, гiмназiях-iнтэрнатах, гiмназiях - каледжах мастацтваў, сярэдняй адукацыi ў лiцэях, ва ўстановах вышэйшай адукацыi./QUOTE]
То есть если ребенок уже сдал экзамены в одну гимназию, то в другой результаты этих экзаменов засчитываются и при наличии места ребенок учится там на совершенно законных основаниях. Просто нужно узнавать - есть ли место. Вот тут да, есть, наверное, вариант для махинаций (ну если администрация учреждения образования будет скрывать информацию о наличии мест). Но в принципе учреждению образования крайне невыгодно, чтобы у них были свободны места.
... если мы говорим о переводе из гимназии в гимназию, то аналогия прямая - и на 2, и на 3, и на 4, и даже на 5 курсе можно перевестись на бюджетное место.так, напэўна.) Але гімназіі ад універаў адрозніваюцца тым, што ў першыя можна ў старшыя класы дзяцей данабраць. а ва ўніверсітэты, на 2-5 курсы дабор не зладзіш.))))
А так да, в гимназиях больше возможностей - можно взять еще детей из школ, если они пройдут конкурс (т.е. экзамены вступительные не сдавали еще).
на іх спашлецца дырэктар. :yes: Калі ты прыйдзеш дзіця з гімназіі ў гімназію пераводзіць.) Мне нават не давядзецца.))))) А спасылацца на НПА, які абавязвае дзіця пры змене месца жыхарства ў гімназію прыняць, давядзецца спасылацца табе.) У гэтым і розніца.)
гэта ты, як Эсперанто, прапісныя ісціны пішаш. Наштосьці...То есть если ребенок уже сдал экзамены в одну гимназию, то в другой результаты этих экзаменов засчитываются и при наличии места ребенок учится там на совершенно законных основаниях.
А директор гимназии вполне мог и рассмотреть)). Ну не по труду, так по физике-химии-русскому. Любой диплом гимназии лишним не будет.а, так? Ну прабач.)))) Я алімпіяды па працоўным навучанні неяк не разглядала.![]()
Неее, ну а чтооо...Ну не по труду
У класе малодшай вось нядаўна 28 вучань з'явіўся. І адкуль бы? Я толькі пра тое, што гэта не лягчэй, чым з дзіцяцем зборнік прагледзець. Мякка кажучы, не лягчэй...
Неее, ну а чтооо...![]()
![]()
![]()
ВретМоя знакомая недавно как раз перевела ребенка из одной гимназии в другую в связи с переездом. Попросили принести паспорт с перепропиской. Она принесла, посмотрели и зачислили. Радовалась, что все прошло легко.