Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

anty

New member
Танюша_, Тань, чаму цябе так моцна зацапіла? ну сказалі, ну суразмоўцы...

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
anty, да не скажу, што моцна зачапіла, проста не ведаю, як камунікаваць з людзмі. І не лічыла, што гэта моцная перашкода

k_ja_ra

Well-known member
Дзяўчаты. :) Калектыўны розум рулюе! Такі меркаванне "супраць" перамагло! Сем галасоў супраць пяці. :)

Просто Кэт, Фасолінка, дзякую! :)

Танюша_, можна спрашу? Праўда не ведаю, ці нармальна гэта ў эфіры... Калі што - проста не адказвай. Што цябе больш турбуе? Тое, што пакуль не атрымліваецца так, як бы ты хацела, ці тое, што нейкая частка фарумчанаў пачала цябе горш разумець? Калі ты адкажаш на гэтае пытанне, будзе ясна, што рабіць з выбарам мовы для іншых тэмаў. У гэтай тэме цябе разумеюць у кожным разе.

Солнцева, адкуль цытата? :) Тут гэта інакш выглядала. :) Я б таксама хацела. Патэлефанаваць заўтра?

k_ja_ra

Well-known member
fasolinka, :victory:

А ведаеце, якое другое пытанне было? Дазвол лёгкіх наркотыкаў. Як, па-вашаму, раздзяліліся галасы? :)

Танюша_

Кьяра, тое, што некаторые мяне перасталі разумець і знік кантакт з німі.

k_ja_ra

Well-known member
prosto_kat, не важна! :) Задача стаяла - у дэбатах перамагчы. Атрымалася. :so_happy:
Быў нанесены ўдар з 2-х бакоў: афіцыйнае меркаванне лекара (Кэт, уж прабач, прататып - ты :) ) і меркаванне пацыента (ну там...усё, што ў бесплатнай медыцыне калісьці было, але "плясала" ад Фасолінкі :) )

k_ja_ra

Well-known member
знік кантакт з німі.
Танюша, ты гэта калі адчула, толькі шчыра? Калі хтосьці запраста па тым, што для цябе ёсць каштоўнасцю, прайшоўся? Па-мойму, не трэба сямі пядзяў быць, каб разумець, што ты не проста так па-беларуску пішаш. Ты ж не шрыфт змяніла, праўда?)))
І вось гэтая упэўненасць, што "я ўсё за ўсіх ведаю" - яна мяне не то што раз'юшвае, проста на дыбы ўздымае!

Танюша_

Кьяра, адчула тады, калі перайшла на мову. Так, па-ціху, мяне выключылі з часткі размоў. Па-ціху так, і не са зла. И потым гэта было сказана ў слых. І не трэба пра каштоўнасці, ну не пераходзь ты ў гэтую плыню

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, прабач, не буду. Ты проста адразу "вайну" чуеш, ці ў мяне , і праўда, ужо вобраз такі...
Ну проста, пагадзіся, ну павінен такт у людзей быць, як мінімум. Я таксама многа чаго думаю, але пра ўсё пісаць, калі цябе не пытаюць?..

Танюш, а наогул, па мне, ахвяры не патрэбныя. Каб потым узненавідзець? Пішы тут па-беларуску часцей і кропка...

Вишенка

волшебница
я выбирать хочу другое
когда на выборы иду
пусть в бюллетенях будут пункты
любовь свобода радость секс (с)
Аднак дзіўныя варыянты для выбару....:unsure:

Не рэклама...Але паспрабуйце у касцёл)
У грэка-каталіцкай царкве таксама выкарыстоўваецца беларуская мова, без варыянтаў.
(а мне некалі царкоўныя бабкі абяцалі пекла з чарцямі і патэльняй за фотаапарат. :))) Ну проста ўзор цемрацальства :))))

Mahima

переименовалась:)
Але я разумею, што ёсць людзі, якім цяжка
калi хочуць зразумець, калi ты iм патрэбна як суразмоунiк - прачытаюць на любой мове. А калi гэта стала прычынай спынення размовы - дык тут праблема, на мой погляд, шырэй, чым проста беларуская мова.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша, ведаю, што надакучыла табе сваімі "вумнымі" разважаннямі, але...яшчэ што хацела...

На мой погляд, чыесьці заўвагі, словы, меркаванні чапляюць нас толькі тады, калі яны нашым уласным думкам сугучны.... Думаю, ты сама недзе ў сабе адчуваеш нейкія сумневы, што, дарэчы, абсалютна нармальна.))) Я б сказала, што не так важна, на якой мове ты пішаш, важна, што ты пры гэтым думаеш.

Вось глядзі (Вішанька, прабач), Вішанька піша па-расейску на форуме. І што? Гэта штосьці мяняе? Калі ты сама адчуваеш , што ТАБЕ трэба пісаць па-расейску - пішы. І наадварот. ТАБЕ трэба менавіта па-беларуску, значыць так таму і быць.

Што да тваіх допісаў, прынамсі ў тых тэмах, дзе мы з табою сустракаемся, ІМХО, яны заўжды маюць сэнс (у адрозненне ад многіх іншых допісаў на сямействе), нясуць у сабе твае думкі, вымушаюць задумацца. А мова...у рэшце рэшт:
"Калі цябе мучыць смага, якая табе справа да формы збана?" (усходняя мудрасць) :)

І яшчэ пра суразмоўцаў... Ведаеш, мне б хацелася, каб ты менш ілюзіяў мела на гэты конт... На мой погляд, чалавек, які прэтэндуе на пэўны ўзровень адукаванасці, выхаванасці і г.д., як мінімум, здольны ўсведамляць, што "я не ведаю, не разумею і мне не падабаецца не раўно дрэнна, дурната і нават бачыць не хачу"...

"Это не нравится мне" . - "Почему?" -"Я не дорос до этого". - ответил ли так когда-нибудь хоть один человек? ( Ф.Ницше)

А, і на галоўнае ўсё забываюся! Ты ж пра лекцыю АБАВЯЗКОВА нам тут напішы (калі, што, як). А то асобныя экземпляры :) могуць і прапусціць, нават ВК чытаючы.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху