Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Ильгрия, мо і так...
Слоўнік, праўда, дае мой варыянт, але мажліва ён проста не ўжываецца...

Гэта я проста свой допіс перачытала і зразумела, што неадназначна неяк "пазычце нам удачы" гучыць. :). Калі што, вяртаю вам удачу!

Шона

New member
Зычыць - желать (рас). Пазычыць - пожелать (рас). Адпаведна пазычце - пожелайте (рас). Так?
Амонім з пазычце - одолжіте (рас) атрымліваецца... Так?
Не. Желать-жадаць, зычыць (сінонімы)

Пожелать-пажадаць. Адзін варыянт. Відаць, каб не было блытаніны з одолжить.

PS. Праваслаўная. Святкаваць буду прз 2 тыдні:) Але віншую ўсіх католікаў і тых, хто ім спачувае!

k_ja_ra

Well-known member
Желать-жадаць, зычыць (сінонімы)
Амаль, але не адно і тое ж. :). Як ведаю, жадаем мы збольшага сабе (то бок тое самае, што "хочам"). А калі віншуем кагосьці з днём народзінаў, прыкладам, мы ўсё ж зычым яму шчасця, здароўя і г.д.

Але наконт "дазвольце пажадаць Вам....", відаць, пагаджуся. Бо "дазвольце пазычыць Вам" ужо не пра тое атрымліваецца. :)

Дзякуй, буду лічыць, што разабралася. :)
)))

Проста жыву па новым стылi.
Знайшла на НН:
Божае нараджэнне па грыгарыянскім календары адзначае таксама частка праваслаўных цэркваў.
Дык а як гэта ўсё ж? Не разумею... Кшталту стараабрадцаў, ці што? Папраўдзе не вельмі ў гэтым абазнананая, але цікава.

І яшчэ. Усё ж каталікІ ці катОлікі. Нават у адным атрыкуле абодва варыянты... :(

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
leristar, :). Яшчэ б Вы пракаментавалі, да чаго гэта - цаны б Вам не было. :)
Ці ў сувязі з закрыццём тэмы "крызісу" болей няма куды выкласці? :acute:

Шона

New member
Дык а як гэта ўсё ж? Не разумею... Кшталту стараабрадцаў, ці што? Папраўдзе не вельмі ў гэтым абазнананая, але цікава.
Гэта Балгарская і інш. заходнія правасл цэрквы. Яны часткова перайшлі на грыгарыянскі каляндар

k_ja_ra

Well-known member
Nulka, з днём народзінаў дачушкі цябе! :flirt:
Каб Яніны вялікія чароўныя чорныя вочкі ззялі святлом і шчасцем. Заўжды. :flirt: :give_rose:

bigeye, фоткі шыкоўныя! Дзіця з хвастамі таксама. Сняжыначка. :). Беларусачка. :)

Nulka

Member
Кьяра,
дзякуй, Аленка! Са свайго боку, будзем рабіць усё магчымае, каб так і было.

juniko

self-made woman
Я спазнiлася, але ж са святам!!!!!
" width="640" height="480"> " >

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Сёння непрыемная сітуацыя (для мяне) здарылася. Праўда, я сама ж і вінавата, відаць..

Быў ранішнік у дзіцяці ў садочку. Мітусня, людзей а людзей (2 групы разам). Прыйшлі ў залю. Там маці адна ўсё абмяркоўвала з суседкаю, відаць бабуляю (аднаго і таго ж дзіцяці), чаму дзецям не дазваляюць туфлі ці басаножкі абуваць, толькі чэшкі. Прычына - нібыта дзеці ўпасці могуць. (дарэчы гэта тэма мяне таксама хвалявала, бо выгляд дзіцяці ў прыгожай сукенцы з чэшкамі, па мне, недарэчны. У старым садочку з гэтым ніколі праблемаў не было. Не на абцасах жа па 10 см дзяўчаткі ходзяць. Асабліва па-дурному гэта на выпускным сёлета выглядала...Ну да Бог з ім).

Дык вось тыя ўдзвюх гэта абмяркоўвалі, а мне ж усунуцца трэба было. :). Ну я ж чалавек кантактны, каб не сказаць балбатлівы...і тэма зноў жа актуальная. Ну я і дадала свае 5 капеек, кшталту: не бачу праблемаў, падлога як падлога , нічога не слізкая, такія ў кожным садочку, але ў нашым старым нармальны абутак на свята дазваляўся, і ніводнага разу ніхто не ўпаў...

І ўсё б нічога, але ж я та па-беларуску... Аўтаматычна ўжо... А тут гэтая маці вазьмі і скажы: "я не понимаю. Я ничего не понимаю, что Вы говорите" з лёгкім ціскам у голасе...(праўда, лёгкім)
А я зноў жа аўтаматычна (бо часта так мужу адказваю на ягоныя прэтэнзіі пра "говори нормально"): "але гэта Вашыя праблемы, прабачце" (даслоўна)
- У меня проблем нет. Только это и поняла.

Я адпаведна заткнулася. Ейная праўда, мяне да размовы ніхто не запрашаў... Але чамусьці ўсё адно асадак непрыемны застаўся... У яе няма праблемаў, значыць, яны ў мяне?! :(

:scratch:

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, непрыемна. Але яна зразумела што зразумела. Мне ўспомнілася ўчора фінальная гульня КВЗ, калі Піцер з БДУ гулялі ў фінале. Як Піцер рабіў стэм пра прыезд інастранцаў. Май фазер факін рэбіт...

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, а я ўзгадала тваю сітуацыю ў той тэме, а разам з тым Вішаньку, у якой наша мова толькі для сваіх...
Хаця, мажліва, усё прасцей...Балбатлівасць выпраўляць трэба і не лезці, пакуль цябе не пытаюць...

Дарэчы, а што значыць "Май фазер факін рэбіт"? Дзяўчаты, я ў ангельскай - нуль, на жаль...

І ўсё ж, ІМХО, беларуская на Беларусі не тое ж, што ангельская... Мо і сорамна ангельскай не ведаць, але гэта не адзіная замежная мова на свеце....

Танюша_

Кьяра, там прыехалі ў Піцер замежныя студэнты. Ідзе размова.
Рускі, рускі 2 і англічанін.
Р: Мой папа працуе гэтым, як там, факірам..
Р2. подсказывает.
Р: Ес, май фазе факін
А: глаза на лбу.
Р: да-да, с кролікамі...май фазер факін рэбіт в цірке.
Р2. ін сёклс
Р: да, май фазер факін рэбіт ін сёклс.
А: (в ауте).

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, :). Э-э-э.... Проста ведаеш, неяк у напісаным выглядзе яно інакш успрымаецца, чым калі на слых і ў пэўнай сітуацыі...:))). Таму мякка кажучы, затупіла я з бацькам та...:)))

А так, такі культурны ў нас з табою дыялог атрымаўся. :) М-да, смешна, калі тая маці штосьці кшталту такога сабе з маіх словаў наўяўляла. :)))

Танюша_

Кьяра, дык гэта проста смешны прыклад таго, што гаварым мы адное, але ўспрымаюць зусім іншае :)
А калі сур'ёзна, то бачыш, як бывае на самой справе. Вось мінавіта гэты бок мяне ў той гутарке вельмі палохал.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, ты думаеш там цябе рэальна не разумелі?... Сумняваюся...Але, не ведаю, ці варта нам да той тэмы вяртацца...

Я проста сёння ўпершыню (у рэале, маю на ўвазе, на форуме та ўжо было) на гэту тэму негатыў ці штосьці кшталту таго пачула (ці адчула). Дык задумалася...

А з іншага боку, мо гэта якраз ёсць магчымасцю нарэшце ад звычкі ў кожную дзірку сунуцца пазбавіцца? А? :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху