Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Ильгрия

New member
Танюша_, з нас усіх ты, мабыць, найсапраўднейшая беларуска))) Лепшага выніку не было.

k_ja_ra

Well-known member
было 15 з 15 у гагосці
У Вішанькі. :)

Зараз пачалі Карлсана чытаць
Карлсан - гэта пяць. Зайшло цалкам на "ўра". Мо таму яшчэ, што раней, пару год таму, па-расейску чыталі, а Яна (старэйшая) яшчэ і сама яго чытала ( па-расейску, вядома). Таму змест быў знакомы, адпаведна і чыталася і ўспрымалася лёгка. (Прынцып "знаёмага", ІМХО, нават і з дарослымі працуе, тое, што вядома, зразумела, успрымаецца значна лягчэй :))) )

Я на той час i уявiць сабе не магла, як дзецi адной сям`i могуць вучыцца у розных школах
Ёсць такое. Прычым не толькі дзеці цяжка ўяўляюць, а яшчэ і дарослыя. :)))

)))))

А, з'ездзілі ж мы сёння ў Пушчу... Нешта складаныя ўражанні. :)

Вишенка

волшебница
У Вішанькі, відаць, выдатная інтуіцыя :)))
Карлсан - гэта пяць. Зайшло цалкам на "ўра".
Мы па-расейску чыталі толькі працяг, 2 частку. Праўда, для мяне Карлсан - нейкі вельмі сумніўны герой :)))
Дарэчы, пра кніжкі. Мне неяк падаравалі па-беларуску "Уліс" Джойса. Прасунулася я недалёка... Праўда, на іншых мовах я яго не чытала таксама

А, з'ездзілі ж мы сёння ў Пушчу... Нешта складаныя ўражанні.
Да Дзеда Мароза? Нешта мне да яго зусім не хочацца ехать, вось нейкі такі суб'ектыўны негатыў... А што за ўражанні?

Ильгрия

New member
Да Дзеда Мароза? Нешта мне да яго зусім не хочацца ехать, вось нейкі такі суб'ектыўны негатыў...
У мяне таксама...Ды и водгукі тых, хто быў, неяк не спрыяюць заахвочванню.
А вось улетку праз пару гадоў, калі дзеці больш дарослымі будуць, хачу паехаць, бо распавядала мне знаёмая, што там можна на пракат ўзяць ровары(!) і прехацца па пушчы (пры чым дарожкі для гэтай справы падрыхтаваныя)...

k_ja_ra

Well-known member
А што за ўражанні?
Нам, безумоўна, вельмі не пашанцавала з надвор'ем....
Калі каротка - другі раз дакладна не паедзем, 800 км у абодва бакі таго не вартыя.
Калі падрабязней... Людзей безліч - гэта мякка сказана (хоць адмыслова ў будні дзень паехалі). Арганізацыя, па мне, нікуды не вартая. ДМ са Снягуркай не тое, што па-беларуску, ужо не па-якому не здольныя. "Пленныя" абсалютна. Стаяць як помнікі для фатаграфавання.

Агульнае ўражанне, ці то "зажэрліся" (бо і так наведвальнікаў куча), ці то "я не ў тэме".
Шчыра скажу, чакала большага. Свята не атрымалася. Ну і стаміліся, безумоўна.

Але, што важна: з'ездзілі, тэму закрылі. )))

Ды и водгукі тых, хто быў, неяк не спрыяюць заахвочванню
Ну слава Божачку.... (дарэчы, а так па-беларуску, відаць не кажуць, не? :) ) а то ўжо думала, зноўку ў мяне, не як у людзей...

k_ja_ra

Well-known member

Ильгрия

New member
Кьяра, водгуки были такога ж кшталту....Хвалілі толькі персанажа другога плану- ці то Мяцеліцу, ці то Зіму, бо яна і выглядала натуральна і паводзіла сябе адпаведна.Таму я нават і не задумвалася- няма жадання ехаць.
Яшчэ адзін накірунак ведаю- зараз модна ехаць да Зюзі...але і тут "Меня терзают смутные сомнения..." ( выбачайце, мой родны слоўнік не таки багаты...на жаль)

Последнее редактирование:

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, м-да. Мы калі ездзілі, народу было не шмат, асабліва летам. Там вельмі цікава было размаўляць з ДМ

k_ja_ra

Well-known member
Хвалілі толькі персанажа другога плану- ці то Мяцеліцу, ці то Зіму, бо яна і выглядала натуральна і паводзіла сябе адпаведна
Во, праўда. :) Матушка Зіма. Яна - так, з прыемных момантаў.

Танюша_, думаю, такі было б прасцей пра саламяны капялюш растлумачыць, чым чаму ДМ як статуя і зусім не такі, як чакалася.

Не, цалкам паглядзець сядзібу ДМ можна. Але вось каб : ах! , дык вельмі ад таго далёка. :)

Танюша_

Кьяра, зімой яны спяшаюцца. І гэта адбіваеццв на выніках. Летом, ён меў час спытаць хто адкуль, паспрабаваць паразмоўляць з гасцямі на іх роднай мове і г.д

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, пагаджуся, усё ж "абставіны вырашаюць усё". Калі там гамон, людзей натоўп, бясконцы прычым, відаць, цяжка чагосьці патрабаваць.

Проста неяк "казка" чакалася. А атрымаліся збольшага "будні". Але і Бог з ім. Усё ж не дома сядзець. Хоць ведаць цяпер будзем, пра што вядзецца. :)

Ильгрия

New member
Летом, ён меў час спытаць хто адкуль, паспрабаваць паразмоўляць з гасцямі на іх роднай мове і г.д
А летам дзецям трэба тлумачыць, што за дзед у саламяным капелюшы да іх выйшаў...Дзед Мароз? Улетку? Ён не на Поўначы? і г.д. Можа гэта асабіста мой пункцік,але не хацелася б сеяць сумненне і парушаць зімовую казку...Хай ў зіме застаецца :)

k_ja_ra

Well-known member
Ильгрия, угаварылі! Паедзем на роварах у Пушчу катацца! Надумаеце - сігналюйце. :). Я хоць разварочвацца на ровары не ўмею, :) але проста наперад усё ж еду. Дзеці і муж пагатоў.

Танюша_

Ильгрия, дзеткам заўсёды нешта трэба тлумачыць. Напрыклад тое, чаму так шмат ДМ ды ў розных вопратках. Чаму ёсць у нас ДМ, у Расіі, у Лапландыі ы яшчэ і Санта. Таму, галоўнае быць гатовым адказываць на пытанні. Ды і сам ДМ добра пра гэта распавядаў. Што зараз ён працуе - збірае падарункі, якія панясе зімой. Што і яму цікава, як мам лета, а ў хаце ў яго ёсць вялікі маразільнік і г.д.

k_ja_ra

Well-known member
Напрыклад тое, чаму так шмат ДМ ды ў розных вопратках.
Янка мая сама дайшла. :). "Мама, я ведаю, што гэта не сапраўдныя ДМ, гэта дзядзькі пераапранутыя. Ну каб прыгожа было. Яны проста ёсць памочнікамі ДМ сапраўднага. Дарэчы, дык калі мы да яго ў госці паедзем?"

Я нават здзіўляюся з яе, чалавеку 8,5 год, а яна ў ДМ верыць. :) Праўда, пасля ўчорашняй паездкі ўжо сумняваюся, што напраўду верыць... Потым як -небудзь паспрабую мякка спытацца...

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху