Хай да чорта ідуць! ))) Ёсць!Але некаторые мовазнаўцы лічаць, што такога слова наогул няма
Як Вы глядзіце на тое, каб там сустрэцца і пазнаёміцца?тут мы забралі апошнія
Бывае."И вечный бой, покой нам только снится..."
Хай да чорта ідуць! ))) Ёсць!Але некаторые мовазнаўцы лічаць, што такога слова наогул няма
Як Вы глядзіце на тое, каб там сустрэцца і пазнаёміцца?тут мы забралі апошнія
Бывае."И вечный бой, покой нам только снится..."
Мешта мне не да спадобы "некаторыя мовазнаўцы"....Але некаторые мовазнаўцы лічаць, што такога слова наогул няма
+1000Хай да чорта ідуць! ))) Ёсць!
А гэта, увогуле, мае любімыя словы...Буду лічыць іх неалагізмамі)спадар, спадарыня, травень
Неалагізм, наватвор - "хмарачос". Травень у слоўніках пачатку 20 ст. стаіць і добра сябе адчувае. Спадар таксама з таго часу існуе. Тады ён быў наватворам. Цяпер ужо - класіка, ІМХО. Нават Булыка яго прызнаў.Буду лічыць іх неалагізмамі
"Всё новое- это хорошо забытое старое" ))))ГЭта я ў гэтым сэнсеТравень у слоўніках пачатку 20 ст. стаіць і добра сябе адчувае.
Ай, Вішанька, я б сітуацыю з украінскай мовай з нашай не параўноўвала. Пры ўсім тым, што абставіны нечым падобныя, усё ж " дзве вялікія розніцы"... ІМХО.Тым больш, што ва ўкраінскай мове ён застаўся
Мала што першыя, дык і па вялікім рахунку - адзіныя. Хто ў гэта сам верыў і, што страшна, з задавальненнем у чарзе стаяў...А ўласна кажучы, і працягвае стаяць. У бальшыні сваёй.беларусы былі першыя
Я параўноўваю ў першую чаргу мовы, а не абставіны. Слова "май", як мне падаецца, цалкам штучнае для беларускай мовы - яно толькі з нагоды Першамая ўзнікла. І спадзяюся, што яно хутка пяройдзе ў лік архаізмаў (я аптымістка, такАй, Вішанька, я б сітуацыю з украінскай мовай з нашай не параўноўвала. Пры ўсім тым, што абставіны нечым падобныя, усё ж " дзве вялікія розніцы"... ІМХО.
А як ва Украіне гэтая т.зв. "свята" завецца?яно толькі з нагоды Першамая ўзнікла
Вішанька, я разумею. Але чаму ў іх травень застаўся, а ў нас не? Не думаю, што мова сама па сабе вінаватая. Не? Усё ж абставіны...Я параўноўваю ў першую чаргу мовы
І я стараюся.я аптымістка
У каго атрымаецца схадзiць, падзяліцеся потым уражаннямі, калi ласкаКалі журналісты прадстаўляюць Захара Шыбеку, то часта пішуць коратка – “найлепшы знаўца гісторыі Мінска”. Тым больш цікавая тэма ягонай публічнай лекцыі з цыкла Urbi et Orbi (“Гораду і Свету”) – “Скарбы беларускіх мястэчак: набыткі, страты, надзеі на адраджэнне”. Слова “мястэчка” цяжка перакласці на іншыя мовы, бо “городок”, “town” – гэта ўсё не тое, яно не перадае сутнасці гэтага “ўласнабеларускага” населенага пункта. А мястэчак у перыяд росквіту ў Беларусі было больш за 400! І збольшага яны мелі Магдэбургскае права (права на самакіраванне). У той час, як у Расійскай імперыі пра такое нават не чулі
я не Кораліна, але мяркую, што ёй бы далі іншую назву (ну як мянялі назвы гарадоў Куйбышаў - Самара, Горкі - Н.Ноўгарад).Coraline, а вуліца Першамайская як будзе гучаць па-ўкраінску?
Дакладней, вярталі іх гістарычныя назвы. Тут, дарэчы, можна яшчэ назваць горад Брэжнеў (гэта Наберажныя Чалны ў 1983 - 1987 гадах), або Андропаў (горад Рыбінск у 1984 - 1989)ну як мянялі назвы гарадоў Куйбышаў - Самара, Горкі - Н.Ноўгарад
Вой, якая багатая тэма для абмеркавання...Першамайская, Камуністычная, Рэвалюцыйная, Свярдлова. Песня! А вось Скарына замінаў...але мяркую, што ёй бы далі іншую назву
Месца яшчэ меней, як у галерэі Шчамялёва... Затое ў цэнтры.у галерэі ў
вядома.Дакладней, вярталі іх гістарычныя назвы.
+100Вой, якая багатая тэма для абмеркавання...Першамайская, Камуністычная, Рэвалюцыйная, Свярдлова. Песня! А вось Скарына замінаў...
Мне сорамна, але я нават ня ведаю, хто ён такі (ці яна?). І цікава, ёсць лі па гэтай вуліцы 13 дом?Вось як вы ставіцеся, прыкладам, да вуліцы Бяды?
http://ru.wikipedia.org/wiki/%C1%E5%E4%E0,_%CB%E5%EE%ED%E8%E4_%C8%E3%ED%E0%F2%FC%E5%E2%E8%F7хто ён такі
Ага, ёсць.ёсць лі па гэтай вуліцы 13 дом