Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Владимировна

ЖСК 905, д.22
А если у меня наоборот? Если мне проще с барабаном? У меня проблемы с инстинктом самосохранения? Муж сказал, что я склонна к саморазрушению:(
Да, инстинкт самосохранения не сильно развит ))) Кстати клепала как раз сегодня для одного российского журнала тестик на наличие инстинкта самосохранения ))) Если хотите, могу скинуть на мыло побаловаться )))

k_ja_ra

Well-known member
Если не принципиально, но может сделать другому больно, например, стоит признать право на существование другой точки зрения.
Прабачце, не дагнала логікі. Выказацца = адмовіць існаванне іншага гледзішча? Выказваючыся, ты агучваеш сваё. Ці я штосьці не так разумею?

Наконт больна - цалкам згодна. Рабіць больна не варта ў кожным разе...

Znaika, гатова прызнаць, што з пункту гледжання супер-пупер навукі і якіх-небудзь псіхалагічных тэрмінаў, Вашая праўда. Але ў жыцці , ІМХО, мы не заўсёды карыстаемся дакладнымі научнымі тэрмінамі. Канфлікт у жыцейскім разуменні - ёсць "ср..ч". Спрэчка ці дыскусія -цалкам нармальная з'ява.

Як прыклад: звычайна мы пытаемся "колькі ты важыш", хаця правільна б было: якая ў цябе маса цела...

Znaika

Active member
Канфлікт у жыцейскім разуменні - ёсць "ср..ч". Спрэчка ці дыскусія -цалкам нармальная з'ява.
Не согласная )
Никогда не читали милицейские сводки? Там очень любят писать: "Иванов нанёс Петрову 36 ножевых ранений на почве личной неприязни". Ничего себе такая неприязнь! И я, которая на почве личной неприязни обойдёт бомжа стороной.

У меня есть родственники, которые между собой разговаривают громче и ...э-э-э ... эмоциональнее, чем мы с мужем ругаемся. В ИХ понимании - они разговаривают, в моём - "ср..ца". И кто из нас более житейский? "Жыцейскае разуменне" - это очень, очень субъективно.

Для Вас лично конфликт - это нечто глобальное и эпичное = грубое выяснение отношений, а спор = спокойная дискуссия на заданную тему. Для меня лично конфликт = несовпадение интересов, а спор = вид конфликта (кроме того, спор в моём понимании может быть очень эмоциональным и деструктивным). У нас с Вами разные исходники. Конфликт восприятия )))

k_ja_ra

Well-known member
Для меня лично конфликт - несовпадение интересов,
Ну ведаеце...У гэтым выпадку усё жыццё - спрэс канфлікт. Паўтаруся, з гледзішча тэорыі, я з Вамі згодная. Але не думаю, што гаворачы пра канфлікт, людзі маюць на ўвазе проста "несупадзенне" інтарэсаў. Я хачу раніцай спаць, а мне трэба ўставаць - ужо канфлікт майго "хачу" і "трэба". Я - аматар канфліктаў? :)

"Жыцейскае разуменне" - это очень, очень субъективно.
Я з Вамі згодна. Я якраз з тых, хто "гучна" размаўляе. Але мае добрыя адносіны пры гэтым захоўваюцца. Страчваюцца там, дзе я маўчу...

І пра міліцэйскія зводкі не ўцяміла, да чаго...

Если ты по жизни "терпила", то найдешь, в чем пострадать. А если по жизни "боец", то чье-то досужее мнение от тебя отскакивает, как пуля от стенки.
А суіснаваць баец з цярпілай не могуць ніяк? Я люблю паперыжываць, але ва многіх пытаннях (думаю, не ва ўсіх, але ў большасці) лічу сябе байцом. Як з гэтым?

Последнее редактирование:

Владимировна

ЖСК 905, д.22
Прабачце, не дагнала логікі. Выказацца = адмовіць існаванне іншага гледзішча? Выказваючыся, ты агучваеш сваё. Ці я штосьці не так разумею?
Я говорю в первую очередь о ситуациях, когда высказывая свое мнение, разрушаешь чужое (но это не всегда так, конечно же). Делаешь больно. Если не принципиально - я промолчу. Есть те, кто не молчат и порой это приносит пользу тому, чьи стереотипы они разрушают. Я в работе это делаю регулярно, в жизни - нет.

Солнцева, ловите ))

k_ja_ra

Well-known member
Я говорю в первую очередь о ситуациях, когда высказывая свое мнение, разрушаешь чужое (но это не всегда так, конечно же). Делаешь больно. Если не принципиально - я промолчу.
Я вось вышэй пісала... Пра прыклад : мне гэта не смачна. Добры прыклад, ІМХО, жыццёвы. Вось ты ў гасцях. Табе не спадабалася. Узяць і сказаць: гэта нясмачна, перасолена і перасмажана, ІМХО, залішне. І ў дадзеным выпадку я не лічу, што гэта няшчыра, што гэта хаванне чагосьці там, што гэта хлусня і г.д. Гэта зробіць, магчыма, чалавеку больна, асабліва, калі чалавек насамрэч любіць гатаваць і збольшага ўмее. Я проста прамаўчу і адмоўлюся ад дадатковай порцыі. Гэта - НЕпрынцыпова.)))

Але калі ідзе размова, ідзе дыскусія, кожны ведае, што бяручы ў ёй удзел, рызыкуе пачуць штосьці іншае, як сваё меркаванне, чаму трэба маўчаць? І потым, адкуль, я магу ведаць загадзя, гэта парушыць ці нават разбурыць меркаванне суразмоўцы, ці не? Я выказваюся, а далей ягонае права - закрыцца ад гэтага, ці пусціць да сябе думку: а можа і там ёсць сэнс? Можа я падумаю гэта сабе пазней? ))) Вось тут я ўжо лічу, што ягоная справа, як рэагаваць... Чаго ў дачыненні да эмоцый і проста іх выхада і выказвання сказаць не магу...

Дарэчы, гэта яшчэ адзін маркер канфлікту/неканфлікту для мяне (для мяне! на ісціну не прэтэндую) - калі эмоцыі ўжо выходзяць за межы прыстойнасці і тэмы гаворкі, а пераходзяць на ўзровень чаго б не было: абразы, знявагі, асабістых выпадаў, высвятлення, хто і наколькі пісьменны ці не, і г.д. - дыскусія і абмен меркаваннямі, хай сабе і складанымі для разумення, робіцца канфліктам і звычайнай сварай...

k_ja_ra

Well-known member
Вишня-черешня, цікава... Нават у подпіс, бачыце, кожны з нас сваё ўкладвае... Вы - розныя бакі свайго "я". Хтосьці - думку, якая зацікавіла і спадабалася. Я...ну ды там напісана...

Мяркуючы па подпісе, Вы - спрэс супярэчнасць. :)

k_ja_ra

Well-known member
А если по жизни "боец", то чье-то досужее мнение от тебя отскакивает, как пуля от стенки.
Падумала... такі не згодна я...Той, ад каго ўсё адскаквае, як ад сцяны - ІМХО, пафігіст, а не баец...

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, ты мне ўсур'ёз хочаш сказаць, што яна проста не заўважала гэтых выпадаў, вось ішла сабе міма і чыста муха праляцела?

Не адскоквае - не значыць, што пачуў - і пайшоў з конкурса здымацца, ці лепей у манастыр адразу... Гэта значыць, што ты пачуў, падумаў, зрабіў высновы, чым выклікана, адчуў, што няглядзечы на тое, што , мажліва, там ёсць частка праўды, ты гатовы да гэтага, і пайшоў змагацца далей.))) Ну я так разумею.

Адскоквае (для мяне) - "сам дурак, пляваў я на цябе" і пайшоў далей... Мухі не перашкаджаюць...

k_ja_ra

Well-known member
Все равно цепляет, где-то
Калі чапляе, недзе - гэта ўжо не адскоквае.)))

І потым ,у чым тады ты баец, калі адскоквае настолькі, што нават не чуеш (ну як быццам у тэлевізары гук знік - і ты банальна не чуеш)? Дзе байцовасць? У чым яна праяўляецца? Што ты "глухі"? (умоўна). Глухасць - пафігізм і ёсць.

Выпад в твою сторону-начинается бой, тебя провоцирует, а дальше ты уже выбираешь сопротивление, насильственное или ненасильственное, адскоквае-ненасильственное.
Э не...Гэта ты злавіў і аддаў перадачу...

Кия

Active member
Я хачу раніцай спаць, а мне трэба ўставаць - ужо канфлікт майго "хачу" і "трэба".
если поменять любое ТРЭБА на -ХОЧУ..
то жить становится гораздо легче..никаких конфликтов))
"я утром встаю потому что я ХОЧУ заработать деньги на кипр, я куплю детям новые игрушки и они будут рады и я счастлива... ну ит.п"

"Уверенный" я по вашему тесту. Я не люблю риск, адреналин. "Супер-8", с парашютом прыгать. Машину вожу очень аккуратно, никогда не лезу на дороге "на рожон".
я люблю адреналин)) у меня в резерве и прыжки и горы и рафтинг..я "не увереный"??

k_ja_ra

Well-known member
если поменять любое ТРЭБА на -ХОЧУ..
то жить становится гораздо легче..никаких конфликтов))
"я утром встаю потому что я ХОЧУ заработать деньги на кипр, я куплю детям новые игрушки и они будут рады и я счастлива... ну ит.п"
:)
Кия, ёсць прасцейшы варыянт. Класціся раней спаць. :))) Жартую. ))) Пра раніцу - проста прыклад быў. :)

Кэролайн не такой пофигизм имела ввиду.
Мажліва. І хутчэй за ўсё. Але палярнасць: ці "парыцца" ці "адскоквае" мне не блізка...))) Я "адскоквае" літаральна чую і разумею... Калі ўсё адскокваць будзе - на чым вучыцца? Я прымаю і перадаю перадачу. :) Гэта лічу байцовасцю. :)

А наогул...зноў жа разуменне "тэрміналогіі". Як з крытыкай і канфліктам.

Калі дыскусія ёсць канфліктам, тады так, я прыхільнікам канфліктаў атрымліваюся... У такім разуменні гэтага тэрміна.

Кия

Active member
Кьяра, на любое НАДО - можно найти ХОЧУ))
если постараться..))
лень - это отсутствие мотивации... и больше ничего..

Владимировна

ЖСК 905, д.22
Картинка прям гротескная такая))) Сторону жертвы в принципе мало кто стремится принять, ибо это означает, что ты и сам можешь стать жертвой. Человек-кокон, коих много. Кстати, больше всего, как ни странно - в силовых структурах, хотя по идее туда должны идти за экстримом. Ан нет.

Владимировна

ЖСК 905, д.22
скорее за пропиской и комнатой в общежитии
за чувством власти над людьми - второе
я навскидку. но мне видится так.
Всеобщее заблуждение. Прописка - проблемно получить. Комнату в общежитии - тоже. Власть - этих экземпляров отсеиваем. Чувство власти развивается потом, со временем. Основной мотив (80%)- избежать распределения или "в деревне работы нет". Вот и все.

Мне кажется это логичным. Это сотрудничество, своего точно не тронут, этакая гарантия безопасности.
Это тоже со временем приходит. Кстати "своего не тронут" - это не про сегодняшнюю систему. Тронут хуже, чем "несвоего".

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
в связи со всеправославным праздником предлагаю тему о вере и психологическом давлении со стороны родни
мне сегодня выносили мозг три раза по поводу "испечь кулич, накрасить яйца и нельзя ж три дня ничего делать!", причем человек, который и отче наш знает через пень колоду...

Владимировна

ЖСК 905, д.22
Вишня-черешня, ну так тот, кто истинно верует, знает, что смысл пасхи не в куличах и яйцах ))) поэтому такую родню можно смело посылать учить матчасть )))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху