Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Што Вас бянтэжыць?
Я вот думала,правда,и возвращалась к этим мыслям постоянно,но что-то удерживало меня написать,хотя,честно,порывалась)))Буду считать это своим личным достижением!Пока порывалась многое перегорело и у меня и здесь...Подустали мы все,исписались так сказать)))Мне очень многое дало это общение и многим здесь я по-настоящему за это благодарна,в жизни далеко не всегда удается поднимать и обсуждать такие вопросы,для меня это невероятно важно.Я надеюсь,что опустошенность пройдет и мы,заново наполненные,снова о чем-нибудь поговорим)Сейчас чувствую только одно-большое желание с Солнцевой и Кьяра перейти на "ты":)

k_ja_ra

Well-known member
перейти на "ты"

Пустое вы сердечным ты
Она, обмолвясь, заменила,
И все счастливые мечты
В душе влюбленной возбудила.
Пред ней задумчиво стою,
Свести очей с нее нет силы;
И говорю ей: как вы милы!
И мыслю: как тебя люблю. (А.С.Пушкин)

Заменять ли «пустое вы сердечным ты»? http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-1710/

п.с. дзякуй усім, хто са мной на "ты". :)

k_ja_ra

Well-known member
Igra, вось хачу яшчэ тут табе адказаць., калі атрымаецца сфармуляваць, пра што думаецца.))) Падаецца, гэта больш сюды, чым у Хрысціянства.

Што не блізка мне ў верніках. Па-першае, пра якіх вернікаў гаворка? Бо большасць тых, якія лічаць сябе праваслаўнымі, не вернікі ў поўным сэнсе слова. Гэта людзі, якія ўсяго толькі падтрымліваюць традыцыю, бо так звыкла, "правільна" і агульна прынята. (пра гэта вышэй часткова вялося). Гэта такая гульня ў веру, я б сказала, для сябе як ты напісала "кастыль": ну я ж раблю, як усе, якія да мяне прэтэнзіі? Стэрэатыпы ў такіх людзей сільныя. Яны шчыра не любяць баптыстаў і інш "няправільных", бо там "ненармальныя". Іх вярбуюць і г.д. А мы "нармальныя" - бо не замарочваемся... Пры чым настолькі, што не разумеем амаль ніводнага слова з царкоўнаславянскай: што там і да чаго - не істотна...

Тыя, якія "ўнутры" (паводле прынятай тут тэрміналогіі) выклікаюць у мяне змешаныя пачуцці. Зноў жа на ісціну не прэтэндую, але як заўважаю, гэта людзі з асобым поглядам, асобага складу і часцей за ўсё амаль пазбаўленыя здольнасці крытычна разважаць. Ты ў гэтым сэнсе, шчыра скажу, нетыповы выпадак. Але я баюся, гэта справа часу... ))) І то, пагаджуся з тым, што ўнутраны "выклік" тым, хто не з намі, успрыманне абмяркавання элементарных рэчаў (якія, як не круці, мелі месца, хочацца вернікам таго, ці не) у якасці абразы, нападкаў, патрабавання справаздачы нейкай - ужо навідавоку...

І яшчэ...Тут я праўда ў небяспечныя межы лезу... Мне адчуваецца нейкае неадпавяданне самой ідэі вучэння Хрыста і таго, што мы бачым у царкве. Бог быў сярод людзей, побач з імі. Я разумею, што я пра тую частку, якая Бог-чалавек. Але мне гэтая частка бліжэй. Таму ў гэтым сэнсе мне яснейшы пратэстантызм. Ён больш роўны да чалавека. У праваслаўі ж я не магу пазбавіцца ад пачуцця ціску, нагнятання, зруінавання цябе як істоты і асобы. Гэта пакора, якая ставіцца ў цэнтр увагі, прызнаецца вырашальнай, не можа быць мною прынята. ))) Мне ўвогуле падаецца, што не выпадкова мы маем менавіта такую рэлігію... Гэтае проста прыняцце, як дадзенасці, без спробы лагічна растлумачыць і дакапацца да сутнасці - вельмі зручнае...

Для мяне чалавек з Верай унутры сябе нічым не адрозніваецца ад верніка ў сэнсе чалавечых каштоўнасцяў, паняццяў дабра і зла, учынкаў і інш. А што ў рэшце рэшт галоўнае? Што важнае? Сутнасць, ці як гэта выглядае?

І вось мне тут зноў жа гэтыя клятвы да галавы лезуць. Вось па мне праваслаўе такі варыянт клятвы. Прыцягнута за вушы? Так, мажліва, але на ўзроўні пачуцця, адчування.... А я не хачу гэтых клятваў, не веру ім. Не веру святарам (яны самі даюць падставы для недаверу). Я перад сабою адказная, са сваёю "верай" унутры... І не павінна нікому нічога, акрамя самой сабе...

І зноў жа....Царква дзеля царквы. Адное тое, што яна не імкнецца да чалавека, а па мне імкненне чалавека да царквы і царквы да чалавека мусіць быць узаемным. Бог хадзіў і размаўляў з людзьмі, імкнуўся да іх... Дзе гэта цяпер? ))) Царква абмяжоўваецца забабонамі, якім Бог ведае колькі стагоддзяў, умоўнасцямі, "дагістарычнымі" рэальнасцямі, яна нават не хоча размаўляць з чалавекам на адной мове...( я ў прамым сэнсе тут)

п.с. цягне мяне ў альтанку псіхалагічную... Неверагоднае задавальненне ад камунікацыі тут атрымліваю...

опустошенность
:) якраз наадварот... Проста адчуванне, што многія "на падумаць" пайшлі...:)

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
Зноў жа на ісціну не прэтэндую, але як заўважаю, гэта людзі з асобым поглядам, асобага складу і часцей за ўсё амаль пазбаўленыя здольнасці крытычна разважаць. Ты ў гэтым сэнсе, шчыра скажу, нетыповы выпадак. Але я баюся, гэта справа часу... ))) І то, пагаджуся з тым, што ўнутраны "выклік" тым, хто не з намі, успрыманне абмяркавання элементарных рэчаў (якія, як не круці, мелі месца, хочацца вернікам таго, ці не) у якасці абразы, нападкаў, патрабавання справаздачы нейкай - ужо навідавоку...
У тебя какой-то стереотип из разряда,что все русские пьяницы,американцы толстые,англичане чопорные и т.д.,у меня не возникает трудностей с верующими православными и воцерковленными общаться на абсолютно разные темы,более того,очень много по-настоящему интересных,образованных и знающих людей.

juniko

self-made woman
Што не блізка мне ў верніках. Па-першае, пра якіх вернікаў гаворка? Бо большасць тых, якія лічаць сябе праваслаўнымі, не вернікі ў поўным сэнсе слова. Гэта людзі, якія ўсяго толькі падтрымліваюць традыцыю, бо так звыкла, "правільна" і агульна прынята. (пра гэта вышэй часткова вялося). Гэта такая гульня ў веру, я б сказала, для сябе як ты напісала "кастыль": ну я ж раблю, як усе, якія да мяне прэтэнзіі? Стэрэатыпы ў такіх людзей сільныя. Яны шчыра не любяць баптыстаў і інш "няправільных", бо там "ненармальныя". Іх вярбуюць і г.д. А мы "нармальныя" - бо не замарочваемся... Пры чым настолькі, што не разумеем амаль ніводнага слова з царкоўнаславянскай: што там і да чаго - не істотна...

Тыя, якія "ўнутры" (паводле прынятай тут тэрміналогіі) выклікаюць у мяне змешаныя пачуцці. Зноў жа на ісціну не прэтэндую, але як заўважаю, гэта людзі з асобым поглядам, асобага складу і часцей за ўсё амаль пазбаўленыя здольнасці крытычна разважаць. Ты ў гэтым сэнсе, шчыра скажу, нетыповы выпадак. Але я баюся, гэта справа часу... ))) І то, пагаджуся з тым, што ўнутраны "выклік" тым, хто не з намі, успрыманне абмяркавання элементарных рэчаў (якія, як не круці, мелі месца, хочацца вернікам таго, ці не) у якасці абразы, нападкаў, патрабавання справаздачы нейкай - ужо навідавоку...
Я бы добавила еще одну "категорию", это те, кто идут в церковь самоутверждаться. Так получилось, что ничего человек не смог достичь, ну, бывает, не нажил ни богатства, ни особого ума, с работой не сложилось, дети не радуют, а хочется же почуствовать свою значимость, что бы хвалили, уважали. Вот и вспоминают они про веру, начинают соблюдать традиции, ходить на службы. И вдруг понимают, что теперь на любой вопрос могут ответить правильно (учебник им в помощь :) ) и ведь это так приятно, когда к их мнению прислушиваются. Теперь они могут на все вопросы отвечать "А я за-то - верующая" А если ответа на вопрос не знают, то есть другая отмазка "А вы бы лучше своей душой занялись" или "А вы бы лучше своих детей в церковь сводили"
Такие люди считают, что они искренне верят.

k_ja_ra

Well-known member
У тебя какой-то стереотип из разряда,
Думаю, часткова ты маеш рацыю. Яшчэ поўна і ў мяне стэрэатыпаў. Ужо не такіх прымітыўных, як рускія - п'яніцы, але ёсць. :)

Вось, прыкладам, мне не вельмі ясны псіхолаг з подпісам "помні пра смерць" і вернік з аватаркай з пісталетам. :)))

А калі сур'ёзна, прабач калі што, я не ўспрымаю цябе ўцаркоўленай. Не ведаю, у чым тут рэч. У маіх стэрэатыпах, у маім памылковым цябе адчуваннем, ці ў тым, што ты яшчэ не зусім "там". :)

те, кто идут в церковь самоутверждаться.
Чёта я тут прытармазіла ажно... Думка цікавай падалася, але малаверагоднай. Але такі, пакапаўшыся ў памяці, знайшла там нешта падобнае...Мажліва і ёсць праўда ў тваіх словах... Як мінімум, частковая...

п.с. адзінае, не ведаю, ці варта гэтую тэму працягваць...Мажліва, не ўсім яна прыемная...

Igra

БЫТИЕ
вернік з аватаркай з пісталетам.
Да,это просто игра для плейстейшн такая "Лара Крофт-расхитительница гробниц"(еще киношка с Анджелиной Джоли была),к моему нику,как я посчитала,подходит,а изображения ее были вот такие в интернете.А ник просто первые буквы имени и фамилии.Да и картинка на меня немного похожа)))Вообще-то я действительно бываю агрессивной,вспыльчивой и раздражительной,к сожалению...стараюсь с этим бороться,не всегда успешно.
я не ўспрымаю цябе ўцаркоўленай. Не ведаю, у чым тут рэч. У маіх стэрэатыпах, у маім памылковым цябе адчуваннем, ці ў тым, што ты яшчэ не зусім "там".
Я тоже не могу назвать себя воцерковленной в полной мере,в церкви бываю не так часто,как мне бы хотелось."Там" нормальные и живые люди,а не сектанты с подавленной волей)))
ці варта гэтую тэму працягваць...Мажліва, не ўсім яна прыемная...
Не варта и не потому,что неприятная.По крайней мере здесь,давай про психологию)))Ну,например,могут ли что-то о человеке сказать его ники,аватарки и подписи или это ничего не значащие подборы?
те, кто идут в церковь самоутверждаться.
Может быть,и такие есть,разные люди бывают и самоутверждаются в разных местах.

Кьяра, вернула аватар,который был у меня изначально на этом форуме)))Так тебе больше нравится?)))

k_ja_ra

Well-known member
А ник просто первые буквы имени и фамилии
Ах вона як... Не паверыш, я спачатку твой нік як ігра (з націскам на першы склад) чытала. :) Потым, калі хтосьці напісаў у сваім посце твой нік кірыліцай, я, са здзіўленнем пабачыла, што гэта ж ігра. (у сэнсе гульня) А аказваецца, ты вона як замуціла. :) Пра аватарку як бы жарт быў, калі што. :)

могут ли что-то о человеке сказать его ники,аватарки и подписи или это ничего не значащие подборы
І мне цікавая тэма. Я нават хацела пра гэта. :) І я б пашырыла. Якую ролю нік адыгрывае на форуме, замяняе імя, што называецца, цалкам ці не? Ці патрэба ва ўласным імені ўсё ж застаецца?

Тэма нікаў, калі не памыляюся, недзе збольшага абмяркоўвалася. Можаш пашукаць. Ці я магу...)))

Думаю нешта акрамя проста падбора ў ніках, аватарках, подпісах ёсць. Хаця далёка не заўсёды...

У мяне нік - проста імя па сутнасці. Гэта аналаг нашай Святланы. Светлая. Але гучанне ў ніякае параўнанне не ідзе. :) Да таго ж мне нейкая сувязь кьяра - львіца з "Кароль-леў" - леў мой знак задыяка бачылася.

Так тебе больше нравится?
Смяешся? :) Гэта ж твая аватарка, не мая. :) Мне і тая падабалася. :) Проста я прыкмеціла, што яна не вельмі з пакорай стасуецца. :)))

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
я спачатку твой нік як ігра (з націскам на першы склад) чытала.
а я до сих пор читала как Ирга
персонаж был такой в какой-то из книг, мужской, весьма симпатичный во всех смыслах)
+ дерево красивое

Mahima

переименовалась:)
"Там" нормальные и живые люди,а не сектанты с подавленной волей)))
там разные люди:) как и везде.
Ну,например,могут ли что-то о человеке сказать его ники,аватарки и подписи или это ничего не значащие подборы?
безусловно:) И порой они могут сказать именно то, что человек сам о себе не скажет.

Проста я прыкмеціла, што яна не вельмі з пакорай стасуецца.
а как же православное воинство? Богатыри там всякие и все такое?:)) Смирение бывает и с оружием:)

k_ja_ra

Well-known member
И порой они могут сказать именно то, что человек сам о себе не скажет.
Ты маеш на ўвазе "баіцца" агучыць, ці проста сам не здагадваецца?

а я до сих пор читала как Ирга
:))) *Шэптам* я патаму не вельмі люблю нікі лацінкай. Адчуванне, што кірыліца чытаецца больш адназначна.

Смирение бывает и с оружием
Можа і твая праўда.))) Проста для мяне (і тут гатовая прызнаць, што гэта і стэрэатып і маё няправільнае ўяўленне) першая асацыяцыя, якая ўзнікае пры словах царква, праваслаўе, ну вось на ўзроўні рэфлекса амаль - менавіта пакора. Што ўжо тут паробіш...

Хаця справядлівасці дзеля... (Igra, толькі не забі :), крытыку наконт сваіх таксама прымаю) гэтая аватарка з позіркам прама ў вочы з выклікам такім ... Карацей, прыкольна. :)

Заўважце, не я гэта сказаў. (с) :))) Слова мне гэта... ну так не падабаецца... :)))

Igra

БЫТИЕ
там разные люди как и везде.
Это априори,как я разумею,уточнение излишне...трава зеленая,лошади едят овес и сено.

И порой они могут сказать именно то, что человек сам о себе не скажет.
Я надеюсь,в вашем случае это не так,что вы не ходите голая и постоянно улыбаетесь?:)))

Проста для мяне (і тут гатовая прызнаць, што гэта і стэрэатып і маё няправільнае ўяўленне) першая асацыяцыя, якая ўзнікае пры словах царква, праваслаўе, ну вось на ўзроўні рэфлекса амаль - менавіта пакора.

Слова мне гэта... ну так не падабаецца...

Кьяра, мне тоже не нравится слово и я его ну крайне редко употребляю,его почти нет в моем словаре.Именно твой навязчивый стереотип вызвал его к жизни,я знала,что оно бросится в глаза,но тем не менее.

Mahima

переименовалась:)
Ты маеш на ўвазе "баіцца" агучыць, ці проста сам не здагадваецца?
наверное, скорее не догадывается. Ну или сильно прячет от себя.
Я надеюсь,в вашем случае это не так,что вы не ходите голая и постоянно улыбаетесь?
нуууу...:) вы так прямолинейны))
Это априори,как я разумею,уточнение излишне
мне приятно, что и вы разумеете так. Просто опыт общения в теме о церкви немножко научил меня тому, что уточнения нужны по максимуму:)

Igra

БЫТИЕ
*Шэптам* я патаму не вельмі люблю нікі лацінкай. Адчуванне, што кірыліца чытаецца больш адназначна.
Ты знаешь,мне уже говорила одна форумчанка(субару),что она читала мой ник с ударением на И,мы тогда встречались примерно вдесятером,все удивились и сказали,что сразу прочитали правильно,мол,что непонятного-всего четыре буквы и никаких замен букв,все четко и однозначно...ан нет)))бывает,что не могут прочитать)))Ты знаешь,мы как-то ехали по городу и я увидела вывеску большими буквами "автомобили",казалось бы,что неясно,но я долго соображала,что же такое и для чего они,эти "автомОбили",какие-то агрегаты что ли?даже у мужа спросила,он очень красноречиво на меня посмотрел,потом долго смеялись)))Вот так порой мы не видим самые очевидные вещи,а сокрытое-тем паче,и в прямом и в переносном,а?;)

вы так прямолинейны))
Что есть,то есть)))
Просто опыт общения в теме о церкви немножко научил меня тому, что уточнения нужны по максимуму
А мне показалось,что вы просто такой человек,не из-за опыта в общении в теме о церкви:)

Igra

БЫТИЕ
наверное, скорее не догадывается. Ну или сильно прячет от себя.
Не соглашусь,аватару и подпись,как правило,продумывают,прежде,чем разместить и в большинстве случаев представляют,какие ассоциации это вызовет или же хотят показать что-то оригинальное,но в том,что из них лезет подсознание или свое непознанное,очень сомневаюсь

(Igra, толькі не забі , крытыку наконт сваіх таксама прымаю) гэтая аватарка з позіркам прама ў вочы з выклікам такім ... Карацей, прыкольна.
Точно прикольно?)))Остальное я понимаю,но все равно так,в этом есть правда,что уж тут уж)))Сейчас присмотрелась,не столько вызов,сколько предупреждение,как мне кажется,больше оборонительная позиция,нет?

juniko

self-made woman
Якую ролю нік адыгрывае на форуме, замяняе імя, што называецца, цалкам ці не? Ці патрэба ва ўласным імені ўсё ж застаецца?

Тэма нікаў, калі не памыляюся, недзе збольшага абмяркоўвалася. Можаш пашукаць. Ці я магу...)))
Ой. на эту тему есть замечательные психологические исследования. И про ник и про аватар. Сейчас нет времени искать, но на следующей неделе постараюсь выложить.
Из того, что я помню - ники- латиницей - или люди, которые сидят в и-нете с времен, когда все было латиницей (фидонет кажется, за старостью лет не помню :) ) Или те, кто хочет скрыть себя понадежнее..
Аватар - игры, игрушки, комиксы, мультики - попытка представить себя более .... не уверена - врать не буду
Известные личности - стеснение своего Я.
Идеи - то, что для человека является достижением в его личном понимании.
Остальное не помню.

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, посмотри видео по моей ссылке,интересно мнение!

juniko

self-made woman
вернула аватар,который был у меня изначально на этом форуме)))Так тебе больше нравится?)))
Вот. И от разговоров на форуме есть польза, человек может посмотреть и осознать, каким именно его видят люди.

Igra

БЫТИЕ
Сейчас нет времени искать, но на следующей неделе постараюсь выложить.
Ну поищите как-нибудь,любопытно почитать,что они там наисследовали,меня вот только спросить забыли))))

И от разговоров на форуме есть польза
Вы считаете,что произошла полезная смена аватары?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху