Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

BabuschkinHaus

Well-known member

k_ja_ra

Well-known member
свидетели пытаются свести к похвале.
сведкі ўвогуле не пра вас.)
а ўвогуле. І нават трымаюць у галаве зусім іншыя выпадкі.

Делаю скидку только на
дык так.) І я ж пра тое.) Зайздрасць, яна такая. :))

BabuschkinHaus

Well-known member
аааааааа, а я, как всегда! ну тогда пардон), а то беседа как-то резко про похвалы после моего поста началась. как мне ПОКАЗАЛОСЬ.

а ўвогуле. І нават трымаюць у галаве зусім іншыя выпадкі.

дык так.) І я ж пра тое.) Зайздрасць, яна такая. )
дак не про меня или все-таки зависть?

k_ja_ra

Well-known member
а то беседа ка-то резко про похвалы после моего поста началась.
а вось тут праўда.)
У вас неяк іначай адбываецца? :) Штосьці запускае мысліцельны працэс і дае імпульс той ці іншай гаворцы. То бок гэта сталася нагодай для размовы. Але не яе прадметам. Прынамсі ў мяне.:)
А калі пра вас з Кацярынай... то як я зразумела, то вас дваіх усё задаволіла. І гэта выдатна! і прыемна збоку назіраць. :)

k_ja_ra

Well-known member
дак не про меня или все-таки зависть?
ну жартую я, жартую. ) Хочацца неяк спрасціць гаворку, каб не было адчування цяжкасці і напружанасці. І мегасур'ёзнасці. Лягчэй усё, прасцей.) Нязмушаней.)

BabuschkinHaus

Well-known member
k_ja_ra, адбываецца-адбываецца). Только я не понимаю, почему мой пост про любовь вызвал ассоциации с похвалой? Причем тут одно к другому?

k_ja_ra

Well-known member
дарэчы, пра насмешкі... асабіста я бывае пішу з іроніяй. Вось гэта праўда. :) Ці з жартам. :) І вельмі часта з усмешкай.) Але няма насмешак у мяне. У прынцыпе, няма...

Только я не понимаю, почему мой пост про любовь вызвал ассоциации с похвалой? Причем тут одно к другому?
можна? :)
я магу адказаць.) Толькі чур потым без крыўд і размоў, што я штосьці там трактую і да таго ж у гэтым упарчуся. :))

я магу раскласці ваш пост па частках, як я іх бачу.:) Хочаце? Ці ну яго? :)

BabuschkinHaus

Well-known member
Хочаце? Ці ну яго?
Как Вы захотите, ведь когда
па частках, як я іх бачу
это будет уже совсем Ваше, без капли вложенного мной смысла.
Мой вопрос заключается именно в том, почему выраженное чувство восторга и любви проассоциировалось у Вас с похвалой. А на "части разобрать" дело не хитрое))). Причем, любого. (господи, доставлю кавычки, чтобы не дай Бог..., а то))).

Igra

БЫТИЕ
А есть еще комплимент, тоже разновидность похвалы, в широком смысле, и вот комплимент может исходить из равных позиций,и из позиции снизу.
Да, вот об этом тоже читала.
И направление - на факт, а не на самого человека. Это тоже важно:

вот это "молодец"-это позиция сверху, и меня все же просили дать сторонний отзыв на работу, а не оценить самого человека.

k_ja_ra

Well-known member
Я не из-за смайликов)
дарэчы пра смайлікі. Ёсць на форуме фарумчанка, якая проста надзвычай злоўжывае вось гэтымі смайлікамі :))) Яны ў яе ледзь не ў кожным сказе. Мне здаецца, што гэта настолькі відавочна. Нават цікава, каму-небудзь яшчэ гэта кідаецца ў вочы?
Адразу скажу, фарумчанка немясцовая.) У сэнсе, у гэтай тэме яе не бывае.:)

это будет уже совсем Ваше, без капли вложенного мной смысла.
безумоўна. ) То, як я бачу.) Там будзе і адказ пра пахвалу.) Дык можна? :))

п.с. калі раптам хто захоча адказаць пра фармучанку. Толькі без нікаў, калі можна.) Мне чамусьці здаецца, што пры адказе "так" гэта будзе яна. А калі "не", то значыць, гэта мае асабістыя ўражанні і тараканы.)

BabuschkinHaus

Well-known member
безумоўна. ) То, як я бачу.) Там будзе і адказ пра пахвалу.) Дык можна? )
Вы пытаетесь "соскочить" с прямого вопроса)). Причем за мой счет. Я бы не этого хотела. Мой вопрос был иным. На части, повторюсь, это не из этой оперы. Мне хотелось бы услышать Вас. А не себя вашими глазами.

Igra

БЫТИЕ
асабіста я бывае пішу з іроніяй. Вось гэта праўда. Ці з жартам. І вельмі часта з усмешкай.) Але няма насмешак у мяне. У прынцыпе, няма...
Я про себя то же могу сказать - ирония есть, часто. Насмешки нет. Я под насмешкой, наверно, что-то другое все же понимаю...

пры адказе "так" гэта будзе яна
Так)

k_ja_ra

Well-known member
BabuschkinHaus, ок.) Я адкажу.) Выключна пад сваю адказнасць.) І будзь што будзе! )))))

Загадзя прашу прабачэння і ў вас і ў Кацярыны, калі раптам гэта вас закране.)

Такім чынам:

наверное, это сообщение стоило написать тебе в личку, но все же размещу здесь)
мне зразумелыя вашы словы і, (напэўна?) пачуцці. ) Я таксама часта хачу сказаць штосьці добрае, але доўга падбіраю словы і думаю, а ці варта гэта рабіць не ў прываце, а вось так, пры ўсіх? Але раз пішу, то значыць, такі жаданне перамагае і я ўсё ж пішу пры ўсіх.)

Спасибо тебе за Тебя. С удовольствием читаю твои посты в психбеседке в последнее время.
гэта шчырыя словы з роўнай пазіцыі. Калі ты дзякуеш чалавеку за тыя эмоцыі, якія ён дастаўляе табе ці нейкімі словамі ці проста сваёй прысутнасцю. Мне таксама яны зразумелыя.) І я, бывае, неяк падобна (ну па мне) пішу ці гавару.

Мне радостно, что психология для тебя не просто повод поболтать, а инструмент для жизни.
тут лёгкі ківок у бок тых, хто тут проста трындзіць.) Так...чыста мімаходам.:)) Ненавязліва, але "абачначылі". :))

Ты очень изменилась), твое Я стало ярче и прозрачнее
вось тут я такі чую пахвалу. Прабачце. Матывы мне зразумелыя. Але мне здаецца, што па-за кантэкстам гэта чыстая пахвала.

(хочется подобрать другое слово, более простое и емкое, но пока никак))
гэта працоўны момант. Паясненне, што не знайшлося слова, якое б самую вас задаволіла. Таксама знаёма.)

И еще хочется обнять тебя :).
а вось тут росквіт пачуццяў.:) тут я адчула, што і сама б была, напэўна, не супраць.)))) З'явілася адчуванне цеплыні, шчырасці і ўсяго падобнага. І я нават ледзь не далучылася да вашых слоў. ) Але такі ў выніку палічыла залішнім.

Усё. :)

Igra

БЫТИЕ
мой пост про любовь вызвал ассоциации с похвалой

выраженное чувство восторга и любви проассоциировалось у Вас с похвалой
Там про любовь ни слова, хотя любовь может выражаться по-разному, в том числе и с помощью похвалы. Вы путаете то, что вы хотели выразить и инструменты с помощью которых вы это сделали. Ваш пост является похвалой (Похвала — лестный, положительный отзыв о ком-либо, чём-либо, высказываемое одобрение кого-либо, чего-либо.) или, если хотите, комплиментом. По форме. По сути он может быть любовью, восторгом и т.д. - тем, какие чувства вы испытывали, когда его писали.

Mahima

переименовалась:)
Ну каждое слово анализировать зачем.
Меня Бабушкинхаус не обидела. У меня нет проблем с восприятием комплиментов и, тем более, восприятием выражения в мой адрес искреннего восхищения.
Спокойной ночи, дамы:)

BabuschkinHaus

Well-known member
Кьяра, простите, увидев "расчлененку", даже читать не стала, т.к. видно, что вы хотите донести что-то СВОЕ на моем горбу). Увы! в рысаки я уже не гожусь, поэтому вы, наверное, найдете себе более интересного собеседника по разложению, чем я))).

Игра, я вас услышала. Хоть и не поняла). Спасибо за попытку ответа по сути вопроса.

k_ja_ra

Well-known member
"маладзец" я пішу/гавару вельмі часта. Мне шкада, што гэта па факце, аказваецца, пахвала. Я так гэтае слова не ўспрымаю і ўжо дакладна, гаворачы так, не ацэньваю. Хутчэй, захапляюся здольнасцямі ці проста зробленым іншымі.

Кьяра, простите, увидев "расчлененку", даже читать не стала, т.к. видно, что вы хотите донести что-то СВОЕ на моем горбу). Увы! в рысаки я уже не гожусь, поэтому вы, наверное, найдете себе более интересного собеседника по разложению, чем я))).
ваша права.
Хаця прызнаюся, што рэакцыя і ваша і Кацярыніна -мяне не проста здзіўляе, а проста надзвычай здзіўляе. Выходзіць, мы сапраўды зусім-зусім розныя. Шкада.:)

хаця не чытаць, але меркаванне мець - гэта не проста дзіўна, гэта ўжо па-савецку.
Ну дый ладна.:)

BabuschkinHaus

Well-known member
Выходзіць, мы сапраўды зусім-зусім розныя. Шкада.
А мне нет). Это здОрово, что все разные. И реакции разные. Вы бы хотели, чтобы все вокруг были Кьярами? Я бы не хотела, чтобы все были БХ)))).

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху