Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

subaru

Active member
Симона-Таисия, это две частности, два случая из жизни.
Но главное - я её просто принимаю.

k_ja_ra

Well-known member
BabuschkinHaus, хачу спытацца.
Вы вышэй расказвалі пра паход у школу, пра крыклівую жанчыну з кветкамі, як вы яе суцешылі і г.д.
І ўвогуле пісалі, што вам лёгка бачыць у чалавеку дзіця, фігуру дзіця.
Скажыце, а вось такое бачанне дзіцяці - гэта хіба камунікацыя на роўных? Як на ваш погляд? Хіба гэта не ёсць гэткая паблажлівасць, кшталту "чым бы дзіця не цешылася, абы не плакала"? У такой сітуацыі камунікацыя на роўных немажлівая, як па мне.
Тут наадварот звычайна раяць нават з маленькімі дзецьмі як з дарослымі гаварыць, ставіцца да іх як да роўных, нават на кукішкі прысаджвацца, каб зраўняцца ростам. А тут на дарослага як на дзіця глядзіш. Не?

k_ja_ra, ну так а что делать, если человек "оставил взрослого" дома? Приходится общаться с тем, кто пришел на работу)
Извиняюсь, вопрос не ко мне был.

k_ja_ra

Well-known member
Юлллса, то бок гэта такая вымушаная хутчэй пазіцыя, а не свядомая, так?
Проста я падумала, што мне збольшага нецікавая такая камунікацыя.) Мне на роўных цікава.)) Хаця, мажліва, такі падыход многае спрошчвае, так.) Як варыянт.)

Извиняюсь, вопрос не ко мне был.

Юлллса, )))) я цябе ўмаляю.)))
Дзякуй табе за адказы.:)

==========

Яшчэ падумала. Я правільна разумею, што фігура "бацька" (родітель) - гэта той жа "настаўнік"? Проста варыянты назвы?
То вось пытанне. Як правільна паводзіцца з людзьмі, якія выдавочна з пазіцыі "бацькі" размаўляюць? Саромяць, вычытваюць маралі, павучаюць, "ды як вы можаце?", "тыжемать"" і г.д.?
Які тут можа быць алгарытм дзеянняў, калі дакладна ведаеш, што і чалавек не мае рацыі ў сваёй рыторыцы, і табе гэтыя маралі ні да чаго і ўвогуле "хто ён такі?"?

Цікавыя меркаванні ў гэтым месцы мне.)

Последнее редактирование:
То вось пытанне. Як правільна паводзіцца з людзьмі, якія выдавочна з пазіцыі "бацькі" размаўляюць? Саромяць, вычытваюць маралі, павучаюць, "ды як вы можаце?", "тыжемать"" і г.д.?
Які тут можа быць алгарытм дзеянняў, калі дакладна ведаеш, што і чалавек не мае рацыі ў сваёй рыторыцы, і табе гэтыя маралі ні да чаго і ўвогуле "хто ён такі?"?

Цікавыя меркаванні ў гэтым месцы мне.)
О, мне тоже интересно и актуально, сестра часто с этой позиции со мной разговаривает, хотя младше на 2 года)

k_ja_ra

Well-known member
Там не важно отношение к фигурам, важно другое- проявить, усьановить контакт и тд.
Вельмі трапна.) Мне цікава і важна, як гэта можна карыстаць у жыцці і камунікацыі. Каб з мінімальнымі стратамі выходзіць з розных сітуацый. А да саміх фігур, якая розніца, як ставіцца? Іх існаванне ад майго стаўлення, як разумею, ніяк не залежыць.)

О, мне тоже интересно и актуально, сестра часто с этой позиции со мной разговаривает, хотя младше на 2 года)
О. Здорава.) Будзем разам чакаць меркаванняў.:)

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
сестра часто с этой позиции со мной разговаривает, хотя младше на 2 года
У мяне сястра на 11 год за мяне маладзейшая. І чым далей, тым болей я да яе па парады і дапамогу звяртаюся.) Моладзь сёння прасунутая, хутчэй арыентуецца, у пэўных галінах ведае болей. Я ўжо тут адстаю.)))) Затое, я яе па-жыцейску суцяшаю, калі што, дапамагаю ў складанасцях з бацькамі тое-сёе разруліць і падобнае.) Класны тандэм у нас.) Сястра - мой лепшы сябра.:) Люблю.)

k_ja_ra

Well-known member
Вот тут вопрос, кому это важно? Что это за фигура?
Не ведаю.) Мне важна.)
Из каких ситуаций? Можно подробно?
Са складаных, месцамі канфліктных. Я ў агульным пытаюся. На будучыню.)

Что за фигура не может общается на равных, садится на корточки. Как она относится к детям?
Не зразумела.
Саджуся на кукішкі я, калі размаўляю з дзецьмі. Дакладней, садзілася.) Цяпер ужо амаль не трэба.) Ладныя выраслі. )
Не магу камунікаваць не на роўных. Не цікава, не падабаецца.
Я цётухну наўрад ці б стала суцяшаць, расказваць, якія выдатныя ў яе кветкі і ўсё такое. Я б проста сышла.

k_ja_ra, и мы с сестрой дружим очень, т.е. если смотреть на результат нашего общения, он только суперположительный. Но вот окраска этого общения, тон... Вот это хотелось бы поменять)
Но возможно (согоасно этой теории про фигуры), она общалась с моей фигурой ребенка, а сейчас же появился во мне взрослый, так что может с этого времени будем общаться на равных)

k_ja_ra

Well-known member
Но вот окраска этого общения, тон... Вот это хотелось бы поменять)
Так, я разумею.) Проста ты загаварыла пра сястру, а я пра сваю ўзгадала.)))

Дело в том, что ответы на все вопросы, которые тебе важны, есть только у тебя.
Ясна. Дзякуй.

k_ja_ra

Well-known member
Пытанне, якое цікавае мне і Юлллсе, калі раптам хто захоча адказаць, у сіле.:)

Солнцева, почему в домике? Вопрос-то остался без ответа, т.е. как вести диалог с тем, кто разгрваривает с тобой из фигуры учителя. Интересно послушать разные варианты, не подойдет один - подойдет другой.

То есть внутри есть две фигуры, фигура ученика и фигура Учителя, так?
Внутри кого? Я про собеседника. Мой собеседник разговаривает со мной из его внутренней фигуры учителя.
Поясню:
1.БабушкинХаус пишет, что ее собеседники разговаривали с ней из позиции ребенка. И она держала контакт с ними, общаясь с их внутренним ребенком.
2. Перенесем то же на наши с Кьярой ситуациии. Наши собеседники с нами разговаривают из позиции учителя. Как нам держать контакт с их внутренними учителями?

Кому не интересно на корточках?
В общем, у меня вопрос по распознавнием, в частности фигуры Учителя.
Распознавании в собеседнике? Или в себе? В себе таких фигур не вижу.

Откуда ты узнаешь, из какой фигуры он с тобой говорит? )))))
ну вот так мне увиделось) (с) ))) Не знаю, как объяснить, такое чувство, что все, что я ни скажу и не сделаю, оценивают из позиции правильно я сказала или нет. В разговоре часто встречается "так нельзя говорить", "это ты сделала правильно". Хотя я ж мнения не спрашивала. Или учит, как надо воспитывать ребенка, хотя у самой детей нет.

Юлллса, Смотри как интересно, со своими фигурами не в контакте, не можем распознать, а у других даже имена даем ))))
Так и есть) такой вот парадокс.(( Надо исправлять!

k_ja_ra

Well-known member
Чик-чик, я в домике)))
А ў чым заключаецца домік?

Я вот тут сейчас разозлилась, кстати.
Почувствовала, как будто кто-то за двери меня выставил.
)))
А гэта недзе так і ёсць.) Я хачу пагаварыць пра сваё пытанне, а не пра тваё.) Але не атрымліваецца ну ніяк.)

k_ja_ra

Well-known member

k_ja_ra

Well-known member
Вопрос в том, что все мои ответы будут обо мне, о том, что актуально мне.
А тебе это не интересно, как я понимаю не интересно, ты хочешь поговорить о себе. Я все верно поняла?
М.м.м. Я хачу меркаванняў наконт гэтага:
Як правільна паводзіцца з людзьмі, якія выдавочна з пазіцыі "бацькі" размаўляюць? Саромяць, вычытваюць маралі, павучаюць, "ды як вы можаце?", "тыжемать"" і г.д.?

k_ja_ra

Well-known member
Пра домік цікава, што ты пад гэтым разумееш. Хочаш - адкажы, не - і не.
Я проста кажу, што мне гэта незразумела.
Я той фразай дала зразумець, што пытанне маё (і не толькі маё, як аказалася) ў сіле, што меркаванняў я так і не пачула.
Ты бачыш у гэтым штосьці іншае. Што?

Ты хочешь мое мнение?
Не. Тых, хто захоча адказаць.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху