Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
когда в первом вопросе сказано?
Так. толькі чалавек не пра боль адказвае, а пра здраду, потым пра куст.
Ёе не дачуў пытанне?
Пачуў тую толькі частку, якая яму адгукнулася, а на другую нават не звярнуў увагі?
Пачуў, але не захацеў адказваць пра боль, бо цікавей пра здраду?
Пачуў, але аддаў перавагу сысці ад тэмы болю, бо яна складаная?
Адказваў такі пра боль, проста не называя яго, а маючы на ўвазе?

Як бачым, ваш варыянт толькі адзін з 5-ці. І гэта толькі наўскідку. Але, як разумею, усе пэўныя, што дадумваюць правільна і менавіта гэта сказаў БГ. І іншыя варыянты нават не дапускаюцца.

Цікава...

subaru

Active member
а если и правда крут? И не ждет преданности ни от кого?
Бывает.
И боль это не отменяет. Это отменяет обвинение в этой боли кого-то другого.
спасибо, я согласна полностью.
Крут не крут... назови как угодно в силу своего восприятия. А вот не ждать - это очень верно, и оно тренируется:)

k_ja_ra,
не убедила. остаюсь при своем мнении. :)

если принять за условие, что вопрос "а как" - это отрицание факта возможности предательства, то нет предательства - нет боли от того, что предали.
Кьяра, ты точно внимательно прочла мой первый пост? Я именно и говорила об одном из вариантов. :)
В принципе на эту тему мне больше нечего сказать, с уважением. :hi:

k_ja_ra

Well-known member
не убедила. остаюсь при своем мнении.
Прыкольна. А павінна была? пераканаць у іншым меркаванні? У мяне пра гэта недзе напісана? Ці гэта як з болем?
Паказала іншыя варыянты. Каб было ясней, пра што кажу.
Пакуль тут пра боль пісаць не пачалі, я гэтага матыва ўвогуле не бачыла.
Цытата пра чаканні і іх шкоду для мяне была, пра якія, у адрозненне ад болю, чорным на белым напісана.

Кьяра, ты точно внимательно прочла мой первый пост? Я именно и говорила об одном из вариантов.
Так, дакладна ўважліва. А якія іншыя варыянты?
Што да ўмовы, пра якую ты, то тут якраз усё патлумачана аўтарам, што так, яму па сутнасці нельга здрадзіць, бо ён і не чакае вернасці. Чаму гэта ўмова? Гэта факт, па-мойму. Напісаны.
Пра варыянты не бачыла.

Greenlight

Well-known member
Имхо,конечно, но БГ первоначально сам все запутал.
k_ja_ra, вы написали про пару верность-предательство. И как-то так должно было звучать, кмк: "как вы можете меня предать, если я вам не верю", или - "в вас не верю". "Я от вас ничего не жду" - это немного про другое. Ожидания и доверие, вера - разные вещи.

k_ja_ra

Well-known member
п.с. вось яны чаканні...чакаеш у адказ штосьці кшталту: так, я зразумела, што ты маеш на ўвазе,
а атрымліваеш:
не убедила. остаюсь при своем мнении.

========

вы написали про пару верность-предательство.
Гэта не тое, каб пара, гэта ўмоўнае абазначэнне таго, пра што была гаворка ў БГ.
З астатнім згодная.) Не мець чаканняў не роўна не верыць.

но БГ первоначально сам все запутал.
Менавіта. :) А ўсё чаму? Таму што не адказаў наўпрост на абсалютна дакладна зададзенае пытанне. А задаў пытанне насустрач, а потым і ўвогуле пачаў расказваць пра іншае.

Таксама цікава, дарэчы.))))

Orion

Созвездие
ой, Orion, толькі заўважыла, які ў цябе файны подпіс.
ну вот как-то так да :)
в нас есть все. Просто одни себе позволяют одно, другие - другое. Цепляет вот именно это позволение того, что себе не позволено. И цепляет именно несоответствие ожиданиям. Я же добрый - а он как может быть недобрым.
люди, в вас скрыта всякая гадость? вы меня пугаете :) во мне много чего нет.. и меня задевает не позволение совсем.. неужели вы в самом деле завидуете тому что кто-то может сотворить зло, а вы нет? :shok:
Менавіта. Вось толькі дзе вы пра адсутнасць болю прачыталі, дзяўчаты?
Хіба там гэта ёсць?
простая логическая цепочка..
Я пытаюся, чаму ўсе ці многія дадумваюць пра адсутнасць болю, калі там ні слова пра гэта не сказана? Нават само слова "боль" ні разу не ўзгадваецца, пра іншае зусім гаворка ідзе.
почему додумывают? додумывают это когда логически однозначного вывода нет, а его предполагают.. а когда он тут однозначный, то он есть, хоть и не произнесен вслух.. никаких домыслов..
а знаешь, почему? Потому что близка к теме и разговору, который постоянно повторяется у меня с одним близким человеком. Практически слово в слово, только вместо куста ежевики другой персонаж.
нипанила.. в этой цитате чего в тебе нет?

subaru

Active member
Orion, ну как же? Ты? И не поняла?:)))
Ответ на твой вопрос, что людей задевает то, чего в них нет. Потому что откликаются они как раз-таки на то, что близко, волнует, есть:)

k_ja_ra

Well-known member
почему додумывают?
таму што там гэтага не напісана наўпрост. І тое, што для аднаго ёсць адназначнай высновай, для другога можа быць зусім і не высновай, пагатоў неадназначнай.
Насамрэч мы не ведаем, што меў на ўвазе БГ. Цалкам мажліва, што акурат тое, пра што пішаш ты, Ігра, Юлллса. Але не меней верагодна, што ён пра боль у прынцыпе не адказваў.

люди, в вас скрыта всякая гадость? вы меня пугаете во мне много чего нет.. и меня задевает не позволение совсем.. неужели вы в самом деле завидуете тому что кто-то может сотворить зло, а вы нет?
давай я табе на сваім прыкладзе паспрабую паясніць.
Мяне страшна чапляюць доўгія, пустыя (на мой погляд само сабой) размовы ці посты, дзе хоць і ідзе нібыта гаворка, але такое адчуванне, што з пустога ў парожняе пераліваецца. Я ведаю за сабой праблему: пісаць доўгія і, напэўна, адно мне зразумелыя і цікавыя посты. Я не дазваляю (ці скажам, стараюся не дазваляць) іх сабе. Месцамі літаральна выдаляючы ўжо набранае.
То бок ва мне ёсць гэта, але яно не дазволена, а іншыя сабе дазваляюць як бы. І мяне гэта моцна раздражняе\чапляе.
Ці іншы варыянт, я не дазваляю сабе (стараюся не дазваляць) рабіць заўваг ці павучэнняў на тэму, каму і што належыць рабіць, заўваг пра то, якім тонам і з якой ступенню ветлівасці размаўляць і якія карцінкі размяшчаць, не дазваляю сабе дзяліць прысутных па ўзроўнях ці акрэсліваць кола годных ці нягодных суразмоўцаў і г.д., ставячы сябе пры гэтым як бы вышэй за іх, ці ўяўляючы сябе ці то суддзём ці то Богам. І адпаведна мяне страшна раз'юшвае/чапляе, калі гэта робяць іншыя. Зноў жа ва мне гэта ёсць, мажліва, сама сабе, а не ўголас, я гэта і раблю, але ўголас мне гэта недазволена, а іншыя сабе дазваляюць.
Тое, што можа нават і мае сумнеўны выгляд, але я магу дазволіць сабе, мяне чапляе меней ці амаль не чапляе зусім.:)

Orion

Созвездие
Ответ на твой вопрос, что людей задевает то, чего в них нет. Потому что откликаются они как раз-таки на то, что близко, волнует, есть
аа.. так на близкую тему это естественно! это само собой и для меня как правило это и есть основная причина "отклика".. но речь же ведут про КАЧЕСТВА которых в тебе нет или есть..
зависть тут ни при чем.
так а что такое "задевает"?

І тое, што для аднаго ёсць адназначнай высновай, для другога можа быць зусім і не высновай, пагатоў неадназначнай.
логика наука точная.. если вывод истинный и однозначный, то не может он быть неожиданно многозначным :)

давай я табе на сваім прыкладзе паспрабую паясніць.
я поняла.. но на основе частного случая нельзя строить выводы обо всех.. это как ты говоришь что у тебя яблоки зеленые.. и все сразу подхватили, ага яблоки зеленые.. но они-то бывают и красные и желтые..
и еще после примера неожиданно поняла что а я-то просто себе все позволяю :) а включаюсь просто на знакомые или интересные темы.. иногда банан это просто банан.. или таки задевает меня все-таки то чего во мне нет.. ну вот злые хамы задевают.. но я-то не злая.. и не "не позволяю" я себе злобу.. что такое "не позволять"? это когда хочется, но нельзя, надо сдержаться.. так вот мне не хочется.. нечего "не позволять"..

subaru

Active member
но речь же ведут про КАЧЕСТВА которых в тебе нет или есть..
а ты свои, к примеру, качества в состоянии перечислить по списку? Ну вот так однозначно по есть или нет.

так а что такое "задевает"?
в любом случае не равно завидовать

k_ja_ra

Well-known member
так на близкую тему это естественно!
Дык гэта само сабой. Толькі гэта чаплянне-цікавасць будзе, а мы пра чаплянне-раздражненне гаварылі.

но на основе частного случая нельзя строить выводы обо всех..
ну гэта так. Гэта як адзін з варыянтаў. Бо калі-небудзь насамрэч штосьці чапляе само па сабе, без шматзначных сувязяў. Вось словы мы паасобныя, прыкладам, не так даўно абмяркоўвалі, проста тэма непрыемная, ці востра нецікавая, і таму раздражняе, ці яшчэ што...

:) Вось дзякуй.) Ну хоць ты апраўдала мае чаканні. :)))))))

логика наука точная.. если вывод истинный и однозначный, то не может он быть неожиданно многозначным

Orion, я не хачу і не буду спрачацца. ) Для мяне яна, выснова, як не дзіўна, тут неадназначная. Але я нават не пра гэта.) Хутчэй пра сам прынцып, як так адбываецца, што пішаш адно, а чытаюць штосьці паралельнае.
Ну і Greenlight дзякуй, класна падмеціла.))) У мяне прам у гэты бок такі мысліцельны працэс пайшоў. ) Такія аналогіі і асацыяцыі... :)

Orion

Созвездие
а ты свои, к примеру, качества в состоянии перечислить по списку? Ну вот так однозначно по есть или нет.
ну да.. особенно когда требуется найти обратное от уже заданного :)

в любом случае не равно завидовать
у меня это вытекло из "не позволения".. хочется, но нельзя.. а это близко к зависти.. мол я тоже так хочу..

як так адбываецца, што пішіш адно, а чытаюць штосьці паралельнае.
ну это к сожалению не про логику ни разу :)

Magda

Well-known member
Опять же - почему "не ожидать ничего от других" - положительное качество, да еще и подлежащее тренировке.
Для меня это защитная реакция организма после множества разочарований, т.е. последствие негативного опыта.

subaru

Active member
у меня это вытекло из "не позволения".. хочется, но нельзя.. а это близко к зависти.. мол я тоже так хочу..
почему? а если не позволяю себе из-за других причин, а не потому что хочется, а нельзя?

Опять же - почему "не ожидать ничего от других" - положительное качество, да еще и подлежащее тренировке.
Для меня это защитная реакция организма после множества разочарований. Т.е. последствия негативного опыта.
а, может, понимание и принятие права других на реакцию, мысли, желания, отличные от твоих?

Magda

Well-known member
subaru, не вяжется для меня с предательством.

Одно дело не ожидать, что другие люди, даже самые близкие будут жить так, как ты считаешь нужным. Это некая детская деспотичность.
От этого, наверняка, полезно избавляться всем :)).

И другое совсем, ожидать, что близкие тебя не предадут. В любом смысле. Будь то физическая измена, воровство, оставление в тяжелую минуту, да что угодно. Это настолько естественно, насколько возможно.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, мажліва тут пытанне ў тым, што лічыць здрадай?
Камусьці і слова неўпапад сказанае -здрада. А хтосьці здольны і фізічную здраду дараваць. І не таму, што святы, а таму, што яна яму і не здрада. А адсутнасць чаканняў у святасці.
Я чыста як развагі і для прыкладу пішу. А не таму, што маю канкрэтныя прыклады.)

почему? а если не позволяю себе из-за других причин, а не потому что хочется, а нельзя?
Мне падалося, Оріон не настойвае на зайздрасці, а проста паясніла, скуль яна ў яе ўсплыла.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху