Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Пра нацыянальныя асаблівасці гумару: В каждой стране свой юмор

...Юмор является отражением человеческого поведения. И в каждом обществе юмор стремится подчеркнуть наиболее характерные черты культуры этого общества...

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, я ценю хорошее чувство юмора и считаю, что оно не так часто встречается.
Люди с чувством юмора меня очаровывают, а с отсутствием его нагоняют тоску. Люблю тонкий умный юмор.
Это вообще такое дело-тонкое, важен каждый миллиметр.
Я бы сравнила с пряностями. Когда идеально подобраны вид и дозировка, то пряности придают незабываемый аромат и вкус-полный вострог. Но неправильно подобранные пряности или их перебор/недобор могут свести всё на нет, сделать блюдо пресным или совершенно несъедобным.
И, пожалуй, люди с отсутствием чувства юмора не могут появиться в моей жизни, если это не близкие родственники, конечно:)

k_ja_ra

Well-known member
И, пожалуй, люди с отсутствием чувства юмора не могут появиться в моей жизни, если это не близкие родственники, конечно
і калегі на працы.)

Мне ў жыцці шанцавала на людзей з пачуццём гумару. Неяк згадвала ўжо, што была досыць блізка знаёмая з удзельнікамі каманды КВЗ БДУ узору сярэдзіны 90-х.) І ўвогуле ёсць чаго ўзгадаць.)

Але я яшчэ хацела пра псіхалагічны бок гэтай з'явы сказаць/спытаць. Тое, што гумар - добры лек ад стрэса і іншых праблем, факт вядомы. Я заўважыла, што смех з'яўляецца як бы апошняй стадыяй працэсу перажывання той ці іншай сітуацыі, складанай сітуацыі, негатыўнай сітуацыі.
Вось нават з апошняга. Выбары. Спачатку ў нэце спрэс абурэнне (ёсць з чаго), а потым глядзіш, яно на спад і пачынаецца хваля розных прыкольных карцінак, жартаў, дэматыватараў і г.д.
І па сабе заўважаю. Вось здараецца якая негатыўная сітуацыя, высаджваешся на каня па самае не магу, а потым у пэўны момант ці праз нейкі час так смешна робіцца.))) І ўспаміны пра такія складанасці звычайна менавіта смешныя застаюцца. ) Уласцівасць псіхікі? :)

І ў працяг. Дзеці тут Гары Потэра пераглядваюць. Я не моцна ў тэме, але месцамі чую ўрыўкі, асобныя моманты бачу.
То вось быў у адной з серый эпізод, дзе дзяцей-чараўнікоў вучылі змагацца са сваімі страхамі.) Ім было заданне - ўявіць аб'ект страху смешным. І нібыта тады страх лічыўся пераможаным.
Цікава. )

k_ja_ra

Well-known member
Забаўна.) А ілюстрацыя-то працягваецца.) Ужывую і на ўласныя вочы, як той казаў, маем мажлівасць паназіраць, як гэта працуе і колькі людзей у гэта ўцягнецца.)
Праведны гнеў карыстальнікаў, якія ў іншыя часы ў гэтай тэме нават носу не паказваюць, ужо даставіў.) Якія розныя рэакцыі аднак на аналагічныя з'явы. :)
Цяпер вось глядзім далей.)

Джулия, калі можна, дакладна ў вас якія цяжкасці з размовамі на тэму псіхалогіі? :) Вас чымсьці пакрыўдзілі ў мінулай частцы, не адказалі на вашыя пытанні, яшчэ што? Быў бы цікавы адказ.)
Ладна Джуніко.) Яна са сваімі постамі-фантазіямі пра нейкую там змову і падобнае зараз ёсць жывым увасабленнем уласнага подпісу. :) Але вам-то што перашкаджае?
Я ўжо маўчу, што менавіта ваш пост пра паліглотства ў пэўным сэнсе стаў адпраўным пунктам размовы пра асобы.) Размова да гэтага, нагадаю, ішла пра савецкае дзяцінства і страхі, якія перажывалі тагачасныя дзеці.
Вось карыстальнік Goldenflow літаральна нядаўна (у мінулай частцы якраз) давала параду пра тое, што калі няма чаго па тэме сказаць, то лепей увогуле маўчаць. Збольшага гатовая пагадзіцца. ) Разумна.) Яна сама, праўда, сваімі ж рэкамендацыямі не карыстаецца, то можа вам яны прыдадуцца? :)
Ну не сышліся меркаваннямі наконт стаўлення да тых ці іншых персанажаў на форуме, бывае, і? ) Усё прапала? :) Тэму знішчаюць, зроку пазбаўляюць, выказацца не даюць? :)
А як жа дэмакратычныя каштоўнасці, якія падымаюцца на шчыт большасцю тутэйшых удзельнікаў? ) Сярод якіх і свабода поглядаў? )
Вы ў так званага троля цяпер увогуле ў ігноры.) Вам і карты ў рукі, не? ) Можна нарэшце спакойна пагаварыць.:) То што не так? :)

Последнее редактирование:

Mahima

переименовалась:)
Это жесткач.
Это даже не передергивание, это явная подмена понятий и манипуляция.
И постоянно, и непрерывно, и с оскорблениями и переходами на личности с самого начала присутствия на форуме. Так что на обиженную Зоряна не тянет, и именно по причине ее постоянного одинакового поведения нет желания
Паспрабаваць разгледзець за постамі чалавека.
хотя...человек или несчастный и потому склочный. Или работает конкретно троллем.
В любом случае человек не меняется эн лет, посему мазохизмом пробавляться, пытаясь наладить общение, мне лично нет интереса. Попикироваться, когда есть настрой - не более:)))
пресуппозиции
о, новое богатое слово:)))
А як жа дэмакратычныя каштоўнасці, якія падымаюцца на шчыт большасцю тутэйшых удзельнікаў?
оооо...ты уже и ТАК начинаешь рассуждать? Ой-ой-ой...Это же прямо Зорянин стиль...

Igra

БЫТИЕ
Даааа,тему об эмиграции потеряли,а теперь вот психбеседка на очереди.
Прямо маши-растеряши какие-то, надо же:meeting:

Никак не отпускает.Мания детектед.

Mahima

Нас в AdMe.ru уже много лет мучает вопрос, где же в итоге оказался главный герой фильма «Начало» Кобб — во сне или в реальности.
Кристофер Нолан во время своей напутственной речи выпускникам Принстона 2015 года рассказал, что, по его задумке, означает финальная сцена в фильме «Начало», где волчок крутится не останавливаясь, а кадр обрывается раньше, чем зритель успевает увидеть, упал ли он или продолжает вращение.
Нолан рассказал выпускникам о понятии реальности, которое он хотел объяснить в фильме. Режиссер считает, что у каждого может быть своя реальность и это нормально, если человек счастлив.
«Я считаю, что со временем мы начинаем воспринимать реальность как бедного родственника наших мечтаний, в каком-то смысле. Я же хочу подчеркнуть, что наши мечтания, наши виртуальные реальности, абстракции, которые нам нравятся и которыми мы себя окружаем, являются частью реальности. Так же, как было в конце фильма „Начало“, где герой Леонардо Ди Каприо Кобб остался со своими детьми — в своей субъективной реальности. Ему было все равно, реально происходящее или нет, и в этом суть: быть может, все уровни реальности одинаково состоятельны. Камера перестает снимать, как только кажется, что волчок начинает колыхаться. Черный экран», — сказал Нолан.
«Обычно в таких речах говорят „Иди за своей мечтой“, но я не буду вам этого советовать, я хочу, чтобы вы шли за своей реальностью». Именно эту мысль хотел донести до зрителя режиссер в финале картины.

Источник: http://www.adme.ru/tvorchestvo-kino/nolan-raskryl-sekret-finalnoj-sceny-nachala-946510/

k_ja_ra

Well-known member
Попикироваться, когда есть настрой - не более
Вось.) Так нашмат дакладней, па мне.) І гэта ў тым ліку я мела на ўвазе, калі пісала пра цікава.:)

ты уже и ТАК начинаешь рассуждать? Ой-ой-ой...Это же прямо Зорянин стиль...
Як так? І чаму Зорянін? Я даўно пра непаслядоўнасць гавару, пра неадпаведнасць слоў і спраў.
А так, дэмакратычныя каштоўнасці і я падзяляю.:)

juniko

self-made woman
дакладна ў вас якія цяжкасці з размовамі на тэму псіхалогіі?
Это мне напомнило одну из гениальных серий про Смешариков. Смотреть до аналогичной фразы Кроша
[youtube]h5ACcr79--c?t=205[/youtube]

Mahima

в таком контексте.
Несколько смешно в свете обсуждения Зоряны и вообще форумских диалогов (в большинстве случаев) вспоминать демократические ценности.
Так нашмат дакладней, па мне.
дакладней чем что?
Заткнуть фонтан мне хочется тогда, когда настроения нет. Ибо читать невозможно. А когда есть - пусть болбочет:)))

k_ja_ra

Well-known member
juniko, ты мне лепей скажы, чаму так хутка ў адзін момант стаўленне да партызан памянялася? :)
Усё? Ужо будзеш здаваць мяне? :)
Разабраліся ж. Нашто вайна табе?
Я не хачу. Ты хочаш?

juniko

self-made woman
Там гениальная сцена, когда после всех мытарств Ёжик и Крош падают в пропасть, и крош в очередной раз заявляет:
- Верь в меня, Ёжик.
Ёжик очень зло отвечат
-Я бы мог сидеть дома, но я в тебя поверил, и где я сейчас? Я даже н знаю где мы???!!!!
И крош такой удивленный
- Ёжик, да у тебя проблемы с доверием!!!

k_ja_ra

Well-known member
Несколько смешно в свете обсуждения Зоряны и вообще форумских диалогов (в большинстве случаев) вспоминать демократические ценности.
Не скажы.
Я памятаю фразу адной з фарумчанак недзе з год таму: "я гадамі выхоўвала ў сабе цярпімасць на іншага меркавання". Я тады завісла.
А форум - усяго толькі жыццё ў мініяцюры.:)

Катерина, каб не хацелася і не было цікава, ніхто б у дыялогі не ўступаў. Давай будзем сумленнейшымі, клск.

juniko

self-made woman
Усё? Ужо будзеш здаваць мяне?
Тебя Зоряна с Игрой сдадут. Они же, как и все россияне, считают, что все, кто говорит по-белорусски- националисты, А значит ..... базу построить и в путь.... запретить.

Нашто вайна табе?
Мне??!!!!???
Это ж ты все по личкам и скайпам с ними шушукаешься.
Только не понимаю, зачем вам тут общаться. Создайте чат в скайпе, и разговаривайте. У вас полное согласие. :) Если не умеешЬ. то я подскажу - контакты/группа.

k_ja_ra

Well-known member
juniko, давай не будзем па коле хадзіць, а?
Паўтаруся, у мяне ёсць сваё гледзішча на тое, што адбываецца на форуме, і на розных персанажаў, адпаведна. І я з ім застануся.
Ты гэта здольная прыняць?
Так - сябруем.
Не - ну што ж, значыць, не.
Проста асабіста мне патрэбная яснасць.Варта мне разлічваць на адэкватныя размовы з табой ці не.

Mahima

Катерина, каб не хацелася і не было цікава, ніхто б у дыялогі не ўступаў. Давай будзем сумленнейшымі, клск.
Опять поучение. А где я несумленная? Я говорю, что не хочется? Говорю, что нет интереса?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху