Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Не нашла параллелей?)
Неа. Сківіца ўпала - ад нечаканасці.) Потым ужо была і круціла ў галаве, што ж там агульнага можа быць, але так і не знайшла. Па мне, проста розныя абсалютна артыкулы, з розным стылем, рознага характару, рознага зместу, цалкам аб розным, дый увогуле розныя. )
Калі крыху раскроеш, што ў іх агульнага, буду ўдзячная. Калі не - то і ладна. Сківіцу ўжо падабрала. :)

Mahima

переименовалась:)
Прочитала про ассертивное поведение. Да, с Лабковским перекликается.
Особенно отрывок из "Собачьего сердца":) Я его обожаю. Надо почаще вспоминать.

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, да тем, что Лабковский и пропагандирует ассертивное поведение) но вот выражается так...своеобразно, что сразу и не узнать) а если вычленить его советы из общей протоплазмы наговоренного, то ты и увидишь принципы ассертивного поведения:)

k_ja_ra

Well-known member
Задумалася аб надзвычайнай важнасці падачы матэрыяла ці інфармацыі. Наколькі яна розная для розных людзей патрэбная, напэўна...

Mahima

а....я, напэўна, да адэкватнага першы артыкул не дачытала.
может, мы о разных статьях? Я об интервью Лабковского и ассертивность:)

но вот выражается так...своеобразно, что сразу и не узнать
да? А мне как-то нормально зашло:)

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, ты просто не дочитала. Думаю, что в таком случае будет не совсем корректным выносить окончательное суждение:) К тому же это интервью, в котором сказанное складывается посредством участия двоих.

k_ja_ra

Well-known member
если вычленить его советы из общей протоплазмы наговоренного
напэўна, мне з маіх характарам зрабіць гэта вельмі складана. Люблю прадметныя размовы. У сэнсе у выпадках, калі мне штосьці цікава ці патрэбна, а не проста трэба час неяк змарнаваць... Да таго ж вывуджваць карыснае ў размовах на нелюбімыя тэмы, напэўна, у мяне не атрымаецца па азначэнні.
Цікава.) Дзякуй.:)

Думаю, что в таком случае будет не совсем корректным выносить окончательное суждение
Згодная.)

К тому же это интервью, в котором сказанное складывается посредством участия двоих.
мне яны абое не спадабаліся.)))

Igra

БЫТИЕ
Да таго ж вывуджваць карыснае ў размовах на нелюбімыя тэмы, напэўна, у мяне не атрымаецца па азначэнні.
Так и не надо) но тебя что-то все же волнует раз ты это обсуждаешь:) что, если не секрет?

k_ja_ra

Well-known member
Калі гаварыць пра асертыўныя паводзіны, то прыйшла да высновы, што я далёка не заўжды так паводжуся. Часта ў мяне варыянт пасіўных паводзінаў.
Але я працую над сабой. :)

Так и не надо) но тебя что-то все же волнует раз ты это обсуждаешь что, если не секрет?
Не, не тое каб хвалюе. Проста адзначыла гэтую думку-здагадку, якая мне прыйшла да галавы.)

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, ой, у кого оно есть это ассертивное?) единицы) но работать надо, да - я тоже стараюсь) у меня пополам пассивное с агрессивным)

k_ja_ra

Well-known member
Вось, напрыклад:
2. Я имею право не извиняться и не объяснять своё поведение
Я лічу, што я не маю права не прабачыцца, калі праўда не мая ці калі я альбо відавочна кагосьці пакрыўдзіла альбо сама адчуваю, што перагнула, нават калі чалавек і не пакрыўдзіўся.))) І лічу, што маю растлумачыць свае паводзіны, калі яны былі ці сумнеўнымі ці зноў жа былі непрыемнымі для іншых.:)

Mahima

І лічу, што маю растлумачыць свае паводзіны, калі яны былі ці сумнеўнымі ці зноў жа былі непрыемнымі для іншых.
ой ли...:)
Мало ли что другим в моем поведении кажется сомнительным. Нет, я имею право не объяснять каждому, кому что-то мерещится, почему я делаю так или иначе.
Точно так же и с обидами. Мало ли кто на что обижается. Я имею право не извиняться только потому, что кто-то обиделся.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху