Религия и пр.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Женщина дождя

Well-known member
Итак, в России принят закон об оскорблении чувст верующих и при этом предусмотрена даже тюрьма до 3 лет :( А как быть с оскорблениями чувств неверующих - меня,например, оскорбляют попы на Лексусах, сбивающие людей и при этом не несущие никакого наказания... Что скажете?

Atex

Active member
А если вот например, чувства верующих оскорбляются верующими тоже ))) ну вот если православный чел оскорблем православным попом на лексусе, еще и сбившим на смерть людей. или такого не бывает?

А по сути, думаю этот закон ничего не меняет, принят он официально или не принят был, он все равно действовал, действует и будет действовать... мы прекрасно это наблюдали и в случае с пуси райт, и в случае с попами на лексусах.
Ну че, Сорокин прав: "опричники на куски внутренних врагов рвут". кам бэк.
скоро все будут ходит на поклон с батюшке царю/единому правителю и т.д.

Atex

Active member
Отлично, красавец )))
[youtube]ZYwBFpJSuBA[/youtube]

watch

k_ja_ra

Well-known member

Igra

БЫТИЕ
рэкамендуе менш весяліцца і праводзіць адпачынак у самоце.
В инф. источнике,откуда сделан перепост "Нашей нивой" с переводом на белорусский,в оригинале выглядит так:
рекомендует меньше веселиться и проводить отпуск в уединении.
Вероятно в белорусском языке между уединением и тоской смысловой разницы нет,но в русском она есть-уединение не прямой синоним тоски,грусти,уныния и одиночества.

k_ja_ra

Well-known member
Вероятно в белорусском языке между уединением и тоской смысловой разницы нет,но в русском она есть-уединение не прямой синоним тоски,грусти,уныния и одиночества.
Самота -не нуда, не туга і не сум.

Дый па мне, вось гэта куды болей, чым "самота", уражвае:
рекомендует меньше веселиться
Ужо чаго-чаго, а радасці ў нашым жыцці зараз болей, чым трэба
Тут парадак з сэнсам?

А хаця.... чаго гэта я...
Гэта ж да расейцаў зварот. Мо ў іх і насамрэч радасці дафіга...
Сорі. Аўтамачна тое, што ў бел.газеце і па-беларуску, на сябе прымяраю...

Igra

БЫТИЕ
Тут парадак з сэнсам?
))))не совсем))как по мне, радость и веселье так же различаются:) Предполагаю,что Патриарх говорил о привычке россиян(да и белорусам она,скажем прямо,не так уж несвойственна) проводить выходные(здесь вспомним тяпницу и пятницу-развратницу) и отпуск не просто весело,а себя не помня от безудержного веселья под этанолом и т.д.

Ужо чаго-чаго, а радасці ў нашым жыцці зараз болей, чым трэба
В оригинале по-русски было-веселья.

Самота -не нуда, не туга і не сум.
А что?

k_ja_ra

Well-known member
Быць самому, аднаму. Сам-на-сам.
Якраз расейскае "уедіненіе" і блізка па значэнні.

Предполагаю,что Патриарх говорил
Выключна імхо. Мяркую, такая асоба, як Патрыарх, на дастаткова ўцямным узроўні валодае, ну, ці павінна валодаць, лексікай, каб выказваць све думкі м-м-м...больш зразумела і дакладна, скажам так. Каб паменей свайго дадумваць пастве даводзілася...

Igra

БЫТИЕ
Каб паменей свайго дадумваць пастве даводзілася...
Это почему же?:)))Раньше,вроде,были претензии,что своим умом не живет паства,а теперь,значит,конкретных указивок недостаточно:)))
Быць самому, аднаму. Сам-на-сам.
Якраз расейскае "уедіненіе" і блізка па значэнні.
Да,ну хорошо,пусть так:) Мне словарь перевел,как тоска.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, прабач. Няма настрою сёння ў пустыя дыскусіі ўступаць.
Упэўненая, ты разумееш розніцу паміж уласным меркаваннем і розумам паствы і здольнасцю чалавека ўцямна свае думкі словамі выказваць.

Мне словарь перевел,как тоска.
Ну...слоўнікі, яны такія. Розныя варыянты даюць. Але слова звычайна ў кантэксце ўжываецца.
Беларусы кажуць - я сам = я адзін. Але гэта не значыць, "я одінокій".

Igra

БЫТИЕ
ўцямна свае думкі словамі выказваць.

Кьяра, мне всё понятно,о чем говорил Патриарх.У паствы в моем лице нет проблем с додумыванием.
Няма настрою сёння ў пустыя дыскусіі ўступаць.
В пустые вообще не стОит вступать,ни сегодня ни завтра-поддерживаю.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, я б сказала крыху іначай. Ты чуеш тое, што хочаш і гатовая пачуць, што зразумела. Але Патрыарх - не хатняя гаспадыня, і не ў прыватнай гаворцы блізкаму чэлу гэта кажа, а як бы на вялікую публіку. І такія сумнеўныя выказванні даюць падставу і нагоду для розных абмеркаванняў.
Ясна, што можна і не абмяркоўваць. Але на тое гэта і публічныя людзі, каб свае словы ўзважваць і аб наступствах іх думаць.

Ладна. Не буду болей сапраўды.
Спадзяюся, зразумела збольшага, што я хацела давесці.

k_ja_ra

Well-known member
Дзевы, не спрачайцеся.)
http://slounik.org/search?dict=&search=самота&x=-626&y=-121

Але яшчэ раз. Самота - ад "сам"="адзін", а не ад "сум".
То бок першапачатковае, асноўнае значэнне - быць аднаму, сам-на-сам.
А значэнне тугі і суму - другаснае. Вынікае з таго, што адзін, а значыць, адзінотны (самотны) ціпа, а значыць, сумны і падобнае.

Але ў кожным разе.) Гэта нічога прынцыпова ў словах Патрыарха не мяняе.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Дзіўна...няўжо насамрэч розніца паміж тэатралізаваныым дзеяннем, чытай спектаклем, і малітвай не адчуваецца...Ці іншых тэмаў для размоў проста няма. Ну...як у нас на форуме. :)))
Гэтак і Снягурачку неўзабаве прапануюць не ставіць. І не яе адну.)

Хай РПЦ прапануе свае ідэі для сцэнара адкрыцця гульняў. Не бачу праблем.)
Толькі без душавыратавальных прамоў пра "занадта многа весялосці" пажадана.)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху