Родители студентов.

Marina1969

Well-known member
Наконец, и наша сессия позади. Что скажу - хух. Семестр был очень трудным, почему-то мне не помнится такой пахоты в своем студенчестве. Сессия тоже показалась чрезвычайно длинной. Ура, что все закончилось (ненадолго). Параллельно прошли первый семестр в Институте Гете. Поздравляю свою дочь с повышенной стипендией в кармане :)

Тасана

New member
Кьяра,
ды ладна.) Хапае і ў ВНУ таго, што на добры лад табе нафіг здалося.) Асабліва на першых курсах.
Да ладно, не знала, что ты однокурсница моего сына, но соглашусь, БЖЧ на первом курсе на фиг, но там был зачет и сдать зачет всегда можно.
Чтобы немного прояснить ситуацию. У меня не было изначально "если вуз, то только красный диплом", но если так уж получается, что получается, то почему бы его и не получить, те самые "бОльшие возможности", типа "может и не понадобится, но если понадобится, то есть".

Magda

Well-known member
У нас тоже "ненужных" предметов на 1-ом, 2-ом курсе было максимум два в семестр. И по ним был зачет. Ненужные в кавычках - потому что не относящиеся непосредственно к профилю обучения. Нам повезло, у нас один из "ненужных" курсов очень интересно читался.
Историю Беларуси к ненужным не отношу. :))

k_ja_ra

Well-known member
Да ладно, не знала, что ты однокурсница моего сына,
твой сын і ягоная група - адзіныя, хто вучыцца і вучыўся калі-небудзь у ВНУ?) Ці да чаго гэта рэмарка?

те самые "бОльшие возможности", типа "может и не понадобится, но если понадобится, то есть".
не. Прабач. Чырвоны дыплом, патрэбны маме ад мэтанакіраванага і і без таго, мяркуючы па ўсім, адказнага і зацікаўленага сына, які ведае, чаго хоча, пры тым, што для самога сына чырвоны дыплом знаходзіцца па-за межамі яго мэтаў і жаданняў - гэта не што іншае, як амбіцыі мамы, а ніякія не мажлівасці. Яшчэ раз прабач.

Marina1969

Well-known member

як амбіцыі мамы, а ніякія не мажлівасці. Яшчэ раз прабач.
Даже не знаю, что сказать. Какие-то у вас фантазии. Вы думаете, мамам больше нечем заняться, чтобы спать и видеть красный диплом у своего ребенка?

Тасана

New member
твой сын і ягоная група - адзіныя, хто вучыцца і вучыўся калі-небудзь у ВНУ?) Ці да чаго гэта рэмарка?
Эта ремарка у тому, что я изначально писала о том, что у моего в вузе НЕТ предметов, не касающихся его специальности.

k_ja_ra

Well-known member
Marina1969, ведае котка, чыё мяса з'ела? :)) Жартую.)

Какие-то у вас фантазии.
зусім не. ) Пра жаданне чырвонага дыплома пісала Тасана ў школьнай тэме.

у моего в вузе НЕТ предметов, не касающихся его специальности.
маеш на ўвазе, што ў яго інд. план ці што?

а група тады пры чым?

Marina1969

Well-known member
Пра жаданне чырвонага дыплома пісала Тасана ў школьнай тэме.
Нет, не про желание, а про то, что ей будет приятно, если будет так. Это разные вещи.

ведае котка, чыё мяса з'ела?
Нам до столь радостного события так далеко, что об этом даже смешно думать. К тому же во втором семестре обещается экономика, что еще ладно, и информатика, что ужас-ужасный.

Три часа дня. Дочь спит. С ночи. Возмущенно колочу в дверь. Выходит, рассерженная - мама, зачем ты меня будишь???? Я будильник завела на пять часов (17.00)

Последнее редактирование:

Тасана

New member
маеш на ўвазе, што ў яго інд. план ці што?

а група тады пры чым?
При том, что в групе моего сына нет предметов, кроме БЖЧ, не касающихся специальности. Так что твои ремарки типа "да ладно, зватает в вузе того, что на фиг не надо" не уместны.

k_ja_ra

Well-known member
Нет, не про желание, а про то, что ей будет приятно, если будет так. Это разные вещи.
http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=9979859&postcount=2349

Тасана, ну такі БЖЧ (што гэта, дарэчы?) знайшлося.) А гаварылася, што зусім няма.) Думаю, калі паскубсці, і яшчэ знойдзецца. Асноў ідэалогіі часам не было? ) Філасофія.) Якая не тое, каб не трэба, але наўпрост спецыяльнасці не тычыцца. Ёсць тое, што тычыцца, але ніколі так і не спатрэбіцца. Так што...

Тасана, раз уж мы ў гэтай тэме. Дык а што за праца нейкага твайго знаёмага, на якую 0,2 бала дыплома не хапіла? Што сапраўды, у якасці крытэра мінімальны неабходны бал дыплома ўлічваўся? Ёсць у нас такая практыка?

Тасана

New member
Філасофія.) Якая не тое, каб не трэба, але наўпрост спецыяльнасці не тычыцца.
Философия не касается специальности? Ну-ну.
Он, кстати, любитель философии.

Дык а што за праца нейкага твайго знаёмага, на якую 0,2 бала д
Не некоего моего знакомого, а моего племянника. Таможенное дело специальность его.

Што сапраўды, у якасці крытэра мінімальны неабходны бал дыплома ўлічваўся?
Конечно нет, я ж просто так сказала, соврала...
На этом заканчиваю, потому что... что не скажешь "этого не может быть" и "этого нет".

А гаварылася, што зусім няма.
Ой... всё.

k_ja_ra

Well-known member
Тасана, дык ты не паясніла. Крытэр прыёму на працу быў сярэдні бал не ніжэй, скажам, за 9? Бяром усіх, у каго вышэй? Ці як ставілася пытанне?
Я першы раз пра такое чую. Таму пытаюся.

Тасана

New member
k_ja_ra, что тебе пояснить? Если не хватило 0,2 балла для того, чтобы взяли на работу, то как ты предполагаешь ставился вопрос?
Не было там никого других, он был один претендент и он знал, что скорее всего не хватит его балла, поскольку они это оговаривают заранее. Так и случилось.

k_ja_ra

Well-known member
увогуле, за ўсё маё жыццё, я толькі аднойчы сутыкнулася з тым, як чалавеку рэальна дапамагла выдатная вучоба і бліскучы дыплом.
Гэта адна з фарумчанак. Яна пра сябе расказвала. Што ейная вучоба і самы лепшы вынік на ўсім ці то патоку ці то чым падобным дазволіў ёй трапіць (па запрашэнні) у вельмі цікавую арганізацыю з вельмі неблагімі заробкамі і перспектывамі да таго ж.
Усё. Усё астатняе - ніякай, абсалютна ніякай сувязі з высілкамі і колькасцю 5. А ўжо чырвоныя дыпломы - і ўвогуле па адчуваннях выключна для абклейвання сцен. Вось такі ў мяне досвед.
Таму я вельмі, вельмі скептычна стаўлюся да адзнак. Але вельмі ўважліва да агульнага патэнцыяла чалавека, ягоных якасцяў, камунікатыўных у тым ліку, фізічнага развіцця, адказнасці, цікаўнасці, актыўнасці і простага чалавечага шанцавання. :)

Не было там никого других, он был один претендент и он знал, что скорее всего не хватит его балла, поскольку они это оговаривают заранее.
ён быў адзіны чалавек з такой спецыяльнасцю і кваліфікацыяй? Гэта адразу пасля ВНУ? Ці пасля эн год стажу і досведу хтосьці спытаў бал дыплома? Можа гаворка зноў аб размеркаванні, дзе студэнты з лепшым сярэднім балам ідуць раней? І гэта месца заняў хтосьці іншы?
Я ўсё яшчэ не магу ўявіць сітуацыі, пры якой такое мажліва.
Прам працадаўца не бачачы на вочы чалавека, задае адзіны крытэр - сярэдні бал?

Сярэдні бал дыплома кажа хоць аб чым-небудзь? Гарантуе хоць што-небудзь таму ж працадаўцы?

Magda

Well-known member
Сярэдні бал дыплома кажа хоць аб чым-небудзь?
Да. Даже без сомнения.
Например, высокий средний балл говорит, что у человека неплохой общий потенциал, ответственность, заинтересованность в том, чем занимается, активность и простая человеческая удача. Отличная завязка.
Ну а на собеседовании уже можно подробнее человека увидеть.

Гарантуе хоць што-небудзь таму ж працадаўцы?
Нет. А ч то может что-то гарантировать?

=======

k_ja_ra, я тоже рассказывала. К нам пришел на выпуск банк и позвал всех мальчиков-отличников (топов в потоке) к себе и далеко не операционистами. И не поленились обучить. А было это темное время, когда банк было отличным просто вариантом, никакого айти в то время никто особо и не знал.

k_ja_ra

Well-known member
Да. Даже без сомнения.
можа гэта і няўдалы прыклад, мажліва, не моцна сучасны. Мой тата, будучы начальнікам і ў свой час прымаючы да сябе спецыялістаў, чырвонадыпломнікаў не браў да сябе на працу прынцыпова.

я тоже рассказывала. К нам пришел на выпуск банк и позвал всех мальчиков-отличников (топов в потоке) к себе и далеко не операционистами. И не поленились обучить. А было это темное время, когда банк было отличным просто вариантом, никакого айти в то время никто особо и не знал.
дзякуй.) Гэта будзе другім выпадкам. )

Нет. А ч то может что-то гарантировать?
ну раз працадаўца выстаўляе гэта як крытэр - то па мне, так, мае гарантаваць.)

Magda

Well-known member
Мой тата, будучы начальнікам і ў свой час прымаючы да сябе спецыялістаў, чырвонадыпломнікаў не браў да сябе на працу прынцыпова.
Ну... у каждого свои странности.
Плюс у каждой должности свои особенности и соответственно для каждой должности свои критерии отбора.

ну раз працадаўца выстаўляе гэта як крытэр - то па мне, так, мае гарантаваць.)
Опять же странная логика. Ничего никому нельзя гарантировать, как человек будет работать, как впишется в коллектив, но потенциал оценить можно.

Сверху