Шенгенская виза - 2

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Eka

Well-known member
Читала на онлайнере что чем больше бумажек в посольство принесешь, тем лучше.))
мне в консульстве ни разу не удалось впихнуть в окошко больше одного вата, всегда возвращали лишнее, а через визовый я только раз подавалась, плохо помню взяли ли больше.

verooka

Вальс-бостон
verooka, у сэнсе з красавіка стала 5 дзён? Раней было долей? Спасылку не магу адкрыць.

так, з красавiка стала 5 дзён. Да гэтага было 7 дзён. У мяне сястра падавалася на літоўскі ў красавіку, таму я ведаю аб змене тэрміну дзеяння выпіскі. У спасылцы трэба ўбраць рыску пасля https.

k_ja_ra

Well-known member
Я прызнаю сваё занудства і перапрашаю за яго, але выходзіць, што анлайнер ведае патрабаванні да докаў у літоўскую амбасаду лепей за саму літоўскую амбасаду? Ну вось зарэжце мяне, АДКУЛЬ вядома пра 5 дзён? Спадзявалася. што па спасылцы прачытаю тлумачэнні. Але не. Проста напісана як факт. Там галінку курыруе супрацоўнік амбасады, можа?
Мне паскудны характар не дазваляе прыняць на веру тое, што не пацверджана нічым, абсалютна нічым. Можа хтосьці ведае, адкуль гэта інфармацыя і чаму так важны тэрмін 5 дзён у той час, калі іншыя амбасады задавальняе выпіска даўнасцю да 3-х месяцаў?
Ужо проста спартыўны інтарэс.)

viqa

Well-known member
k_ja_ra, а чему удивляетесь. люди подаются, потом пишут. если напишет один - может ошибиться, когда многие, то это достаточно достоверная информация. там людей гораздо больше, чем здесь.

verooka

Вальс-бостон

k_ja_ra

Well-known member
verooka, цяпер ясна. Дзякуй.)

п.с. ну маюць жа быць і ў літоўцаў хоць якія мінусы.))))

а чему удивляетесь. люди подаются, потом пишут. если напишет один - может ошибиться, когда многие, то это достаточно достоверная информация. там людей гораздо больше, чем здесь.
у тым і рэч, што пагартаўшы старонкі гэтага самага анлайнера, нідзе не знайшла, каб хто-неубдзь пісаў, што "людзі! мяне развярнулі з выпіскай даўніной 10 дзён, сказалі - толькі 5! то будзьце пільнымі!" Было напісана: выпіска цяпер дзейная 5 дзён. Усё.) А што? адкуль?
Але Бог з ім. Вышэй ужо паяснілі.
Хаця пытанне, чаму пра гэта не піша сам літоўскі сайт, у мяне так і засталося. :) А то можа яны яшчэ якія дакументы там маюць на ўвазе сабе недзе вельмі глыбока, але пра гэта не пішуць? А людзі павінны недзе набыць веданні з адкрытых чакраў, што толькі на анлайнеры ім раскажуць, што патрабуе літоўская амбасада насамрэч. ))))

Птица_Сирин

Active member
Если паспорт нужно поменять ребенку (появилось пятно на фото на последней странице), а в старом паспорте мультишенген, то как его правильно в новый паспорт перенести?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Птица_Сирин, пакінуць ( не здаваць) стары пашпарт і ездзіць з двума. Але тут трэба глядзець, наколькі крытычнае пашкоджаньне.

Последнее редактирование:

verooka

Вальс-бостон
у тым і рэч, што пагартаўшы старонкі гэтага самага анлайнера, нідзе не знайшла, каб хто-неубдзь пісаў, што "людзі! мяне развярнулі з выпіскай даўніной 10 дзён, сказалі - толькі 5! то будзьце пільнымі!"

напрыканцы сакавіка развярнулі кагосьці у візавым цэнтры з выпіскай тэрмінам дзеяння 7 дзен. Як я разумею, апасля гэтага і узнікла пытанне да амбасады.

k_ja_ra

Well-known member
verooka, дзякуй вам вялікі. За адказы і цярплівасць.)

*шэптам* і ўсё ж літоўцы - дзіўныя людзі.))))

======

Если паспорт нужно поменять ребенку (появилось пятно на фото на последней странице), а в старом паспорте мультишенген, то как его правильно в новый паспорт перенести?
Всеведующий онлайнер піша (якраз учора пра гэта чытала):
Если меняете паспорт, виза в новый паспорт не переносится, надо заново подавать документы на визу.
Но: вы можете попросить паспортный стол, чтобы они в старый паспорт на визу не ставили никаких штампиков и выдали вам старый паспорт на руки. Тогда вы можете ехать в Литву с двумя паспортами. Новый будет действителен. А в старом будет действительная литовская виза.

Вишенка

волшебница
Хаця пытанне, чаму пра гэта не піша сам літоўскі сайт, у мяне так і засталося.
я только вот что нашла, странно, что то же самое не написано в отношении других категорий граждан
8.3. Для владельцев жилых помещений в Литве и членов их семьи:

Выписка из Регистра недвижимости, не старше трех месяцев, подтверждающая право собственности заявителя на жилое помещение в Литовской Республике (жилой дом, его часть, квартиру или другое жилое помещение, пригодное для проживания лица или его семьи, не менее 14 квадратных метров жилой площади на каждого человека).
Для членов семьи – доказательство родства.
Подтверждение наличия достаточного количества финансовых средств на поездку. Сумма не менее 20 евро в сутки на человека подтверждается выпиской из банковского счета с движением по счёту за последние 3 месяца (может быть отпечатана с интернет-банка, должны быть реквизиты интернет-страницы) или справкой из банка (не позднее пятидневной давности, заверенной печатью банка), подтверждающей наличие средств на международной банковской карточке "Visa", "Mastercard", "Maestro" и др.
ну и онлайнер - тоже не истина в последней инстанции.

DSoul

Начинающая Ведунья
В чем проблема взять справку с работы за пару дней до визита в посольство?

Ради этого убивать время и шерстить часами сайты всевозможные?

k_ja_ra

Well-known member
DSimona, вы б хоць прачыталі тое, што каментуеце.
Пра даведку з працы гаворка ўвогуле не ішла, хаця дапускаю, што тэрмін дзеяння яе для кагосьці таксама можа быць важным.
А адказ, у чым праблема (ці пэўныя цяжкасці/нязручнасці), напрыклад тут:
Я раздрукавала выпіску і перавяла грошы з рахунка літаральна за 10 хвілін да вашага поста.
А так то гэтыя выпіскі можна хоць штодня рабіць. Калі грошай на рахунку ў дастатку.
не ва ўсіх людзей у любы момант часу на карце энная сума ў астатку.

Ради этого убивать время и шерстить часами сайты всевозможные?
вас ніколі нічога не зацікаўлівала? Цікаўнасць вам незнаёмая?

я только вот что нашла, странно, что то же самое не написано в отношении других категорий граждан
мерсі.) Але дакладнасці дзеля, у цытаце выпіска-раздрукоўка з рухам за апошнія 3 месяцы і даведка з банка праходзяць як розныя пазіцыі.) То бок 5 дзён выпіскі-раздрукоўкі не тычацца.)

BabuschkinHaus

Well-known member
калі дзіцё едзе з абодвума бацькамі і падае дакументы адначасова з імі, нейкі іншы дазвол апроч таго, што ў нас ёсць да 18 год, трэба ці не? На сайце візавага цэнтра да таго ж напісана, што гэты дакумент мусіць быць не старэйшы за 6 месяцаў. Нашаму ўжо 4 гады.)
Знаете, могу ошибаться, но кажется оно немного отличается. Я бы все-таки новое взяла. Из-за срока и из-за того, что вы оригинал должны отдать в вц.

По тексту отличается, вроде.

BabuschkinHaus

Well-known member
Т.к. я писала, что оно не совсем согласие, а визирование подписей косвенное.

Людзі, дарагія, я яшчэ параспытваю. Даруйце, я ў гэтых візах прафан прафанам.
Вось гэтая бронь, якая патрабуецца ў чэшскай і польскай амбасадзе, мае быць на ўвась тэрмін знаходжання? Скажам, мы плануем 2 начоўкі ў Польшчы (дарога), потым 2 начоўкі Прага, потым 2 начоўкі Германія, а потым 4-5 зноў Польшча. Гэта мне што рабіць? Даваць усе броні? І як я буду рабіць 100% аплату, калі ў мяне яшчэ нават візы няма і не факт, што мне яе ўвогуле адкрыюць?
Не надо все брони. Возьмите на букинге жилье в Праге на весь срок с бесплатной отменой любое самое дешевое. Получите визу - отмените.

k_ja_ra

Well-known member
BabuschkinHaus, дзякуй. Мы вырашылі ісці да літоўцаў, у якіх замарочак нават з улікам 5 дзён :) на парадак меней. І ехаць праз Друскенікі.

Karkusha

Well-known member
Не надо все брони. Возьмите на букинге жилье в Праге на весь срок с бесплатной отменой любое самое дешевое. Получите визу - отмените.
Не ведаю, як для Чэхіі, а для Польшчы-дрэнная парада. Палякі патрабуюць менавіта аплочаннае, а не забраніраванае жытло, калі падаешся на турыстычную.

Не ведаю, як для Чэхіі, а для Польшчы-дрэнная парада. Палякі патрабуюць менавіта аплочаннае, а не забраніраванае жытло, калі падаешся на турыстычную.

Да!! Польское посольство требует 100% оплату и выписку из банка о подтверждении проведенной оплаты.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху