Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, :)))) не, ну а чё? бывае ж так па законе подласці, сама разумееш.) У мяне іншага выбару, як паверыць, у прынцыпе і не заставалася. Спадзяюся, выступіла я на тэму "Беларусь - не Расія" пераканаўча. :)))))))

subaru

Active member
k_ja_ra, а ты гимназией вашей довольна? В смысле атмосферы и "воспитательно-патриотической" части?

k_ja_ra

Well-known member
subaru, так. У нас ідэялагічны складнік імкнецца (прынамсі імкнуўся, цяпер у нас новы дырэктар) да нулю.
Толькі што помнік Дзяржынскаму каля аднаго з карпусоў. ))))))) Усё яшчэ.))) Але яго паставілі задоўга да нас. )))))

subaru

Active member
k_ja_ra, интересно. Наши друзья ре переводят оттуда именно по этой причине. Из-за усиления.

k_ja_ra

Well-known member
subaru, так? Цікава і праўда. І што дакладна за ўзмацненні?
Я пакуль не адчула.
Адзінае, папаўзлі размовы пра школьную форму, пакуль на ўзроўні: а ці не хочам мы пашыць адзіную форму ці хаця б які-небудзь адзін агульны аксэсуар? Гэта ў малодшай у класе абмяркоўвалася. Я там таксама па мажлівасці раз'ясняльную працу правяла.))))) Так, што мне наш БК прапанаваў на электронную пошту дарэктарцы асабіста напісаць, а то сільна граматная.:)))))
Ну і сказана было штосьці пра суправаджэнне педагогаў/дарослых, што павінна быць колькі-кольвек дарослых на колькі-кольвек дзяцей. Шчыра, я не запомніла. Мяне гэта мала якім бокам тычыцца, таму не ўнікала.
А так....не ведаю. Пакуль дэмакратыя ўсё яшчэ працягваецца.

І дырэктарка мне пакуль у прыватнай размове спадабалася.) Люблю прыгожых людзей.)))
Я хадзіла па даведкі дзецям у лагер, дык некалькі хвілін з ёй пакамунікавала.) Страшнага пакуль нічога не ўбачыла.) Так што...будзем спадзявацца на лепшае.)

k_ja_ra

Well-known member
subaru, а з якога класа хоць? Па нумары, у сэнсе?

Можа ад другой змены бягуць, не? У нас сёлета будзе не толькі 3-я паралель , але і 4-я ў другую змену. Вось гэта бяда, так.

subaru

Active member
k_ja_ra, 7-й закончили.
Это муж сказал, но мне очень тоже любопытно, потому что были в восторге-восторге.

k_ja_ra

Well-known member
subaru, я там выдаліла. Я з класамі наблытала, відаць. Гэта 8-я усё ж, напэўна, былі ў другую змену. Карацей, спытай.) А то я тут зараз увяду цябе ў зман недакладнай інфармацыяй. )))

sofiko

Well-known member
У нас в своё время была МХК и вел ее директор местной художки. Очень интересный был предмет

До сих пор помню, как одноклассница записала тему урока Микель Анджело :)))

lada

Well-known member
У нас сёлета будзе не толькі 3-я паралель , але і 4-я ў другую змену.

это потому, что первых классов много набрали?
4 классы обычно в гимназиях стараются беречь от 2 смены, им же экзамены сдавать....вообще, 2 смена мой страшный сон, нам вроде как удастся ее избежать, два или три года 3-классники в нашей гимназии учились во 2 смену, но вроде с сентября снова будет только первая

Гэта 8-я усё ж, напэўна, былі ў другую змену.

я правильно понимаю, что и средние, старшие классы у вас тоже попадают на 2 смену?

k_ja_ra

Well-known member
lada, не. У нас сёлета ў сярэдзіне навучальнага года закрылі адзін з 3-х гімназічных карпусоў з прычыны яго аварыйнага стану. Ён і праўда старэнькі быў (там малодшая танцамі займалася), а тут, кажуць, ледзь не кавалак столі на вачах у людзей адваліўся. Але ў кожным разе закрылі, бо неабходны рамонт. Гэта корпус, у якім вучыліся 8-9 класы. Адпаведна, трэба было тэрмінова вырашаць пытанне з размяшчэнем 8-9 класаў у астатніх 2-х карпусах. 9-я нібыта "падсялілі" да 10-11, захаваўшы ім 1-ю змену, а 8-м пашанцавала меней. Іх вярнулі у першы корпус з малодшай школай і 5-7 класамі, і тут уж раскруціцца ў межах 1-й змены не ўдалося. Яны гэтыя паўгода хадзілі ў другую.
А на будучы год, паколькі старшую школу ставіць у другую змену ў гімназіях нельга згодна з НА, у другую змену садзяць 4-ю паралель. Акурат маёй малодшай. І мы ўжо другі год запар трапляем на другую змену.(
А першых класаў, думаю, набралі, як заўжды. У нас стабільны прыём. Нават нягледзячы на паасобныя новыя дамы ў раёне. Іх у мікрараён гімназіі рэдка дадаюць.

katherina

New member
Девочки, кто знает, что там с пресловутым введением МХК? и обучению фотографии в школе? Утвердили? или все же посчитали, что изо и музыка в 5 классе лучше, чем МХК?

В пятом классе МХК будет, но первоначальный вариант программы изменился и упростился. По содержанию предмета было много замечаний и споров, которые длятся до сих пор, поэтому окончательного варианта программы в широком доступе пока нет. Преподавание будет на русском языке. ТО, что активно обсуждается и критикуется в соц.сетях- это самый первый черновой вариант, с которым кто-то ознакомился и ознакомил общественность без ведома авторов. Я видела черновой вариант - мне он нравился очень, я бы хотела, чтобы мои дети учились именно по такой программе. Окончательный вариант от чернового отличается значительно. Программа будет очень простая (на мой взгляд), но интересная.

k_ja_ra

Well-known member
Да?! так 4 классы ж не гимназические. Во 2 гимназии только у 4 параллели вторая смена годами.
Не гімназічныя. У нашай гімназіі, як мінімум, апошнія 7 год другая змена ў паралелі 3-х класаў. А сёлета яшчэ і ў 4-х будзе. Чаму - гл. у посце вышэй.

Што вось-вось?
Дзяўчаты, вы так пішаце, нібыта складанне праграмы - гэта проста афігець якое аўтарскае права і амаль сакральная дзея, да якой могуць мець дачынне толькі абраныя. Можа, таму ў нас такія і праграмы?
Абмеркаванне людзьмі ў тэме яшчэ не зацверджанай праграмы мела б быць абавязковым. А не так, што хтосьці дзесьці выпадкова на яе трапляе і спрабуе, пакуль не позна, звярнуць увагу на слабыя месцы. Бо калі праграма ўжо трапляе да спажыўцоў, мяняць там штосьці позна, бо 1 верасня на дварэ, праграма зацверджана, і па ёй ужо вучацца.
Я не ведаю, што там з праграмай, не магу меркаваць. Але асабіста мяне ні разу не здзівіць, калі пад "айчыннай" культурай ў выніку будзе разумецца і вучыцца культура расійская.
Прыклад яскравы таму вышэй прыводзіла.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху