Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

имя-как-имя

Well-known member
Ці варта лезці ў школьнае жыццё дзіцяці, калі яно пра гэта не просіць? Ці трэба сувязь з настаўнікам, ці гэта цалкам справа вучня (пры адсутнасці сур'ёзных праблемаў, натуральна)? Ці патрэбныя дадатковыя заняткі па/па-за школьнай праграмай (я не пра гурткі і спорт)? Што можна даваць на водкуп дзіцяці, а што трэба абавязкова кантраляваць?

Я тоже за то, чтобы без фанатизма. С уроками могу помочь, если нужна помощь, дочка (начальная школа) обращается крайне редко. Как правило, я не в курсе, что проходят и что задано. Не вижу никакой катастрофы в том, что ребенок, плохо подготовившись к уроку, получит плохую оценку - напротив, считаю, так быстрее дойдет, что это его зона ответственности. В школу-из школы вожу, учителя вижу, здороваюсь-прощаюсь. Иногда спрашиваю, есть ли ко мне вопросы.
Дополнительно не занимаюсь, пока не вижу необходимости ( справедливости ради, учитель реально много делает в классе и на факультативах). Ну и вообще как-то жизнь не вертится вокруг учебы. Даже несколько напрягает, когда, спрашивая дочку, как дела, слышу в ответ, что она получила.

k_ja_ra

Well-known member
мой ребенок может позаниматься только какими-то интересными задачками
Ініцыятыва пры гэтым чыя? Ну як гэта выглядае? Ты прапануеш: "слу, сын, такую задачку цікавую знайшла!" Ці ён сам нешта вышуквае? А ты проста "правільныя" кніжкі падсоўваеш?)))

Mahima

переименовалась:)
Ініцыятыва пры гэтым чыя? Ну як гэта выглядае? Ты прапануеш: "слу, сын, такую задачку цікавую знайшла!" Ці ён сам нешта вышуквае? А ты проста "правільныя" кніжкі падсоўваеш?)))
моя, конечно:) Наичнаю с ребусов или головоломок каких, потом раскочегарится - и задачки идут. А на спор - так вообще легко:)
Но сейачс пока что математика его увлекла и самого - чительница новая, факультатив, у него получается.

k_ja_ra

Well-known member
Ага, дзяк, Кацярына.))) Такі гэта я лянуюся...:)

Не вижу никакой катастрофы в том, что ребенок, плохо подготовившись к уроку, получит плохую оценку - напротив, считаю, так быстрее дойдет, что это его зона ответственности.
Гэта файна, калі дзіця адказнасць адчувае. Аднак вось чамусьці ў адных яе залішне, а другім - бракуе... І вось не вядома, каму прасцей...

Kavita

Administrator
Команда форума
Админ
Кьяра,
Задавала сабе тыя ж пытанні, што і Вы. У выніку вырашыла што "здаровы пафігізм" ў дачыненні да дзіцяці-школьніка ў наш час не пракатвае. Настаўнікі сапраўды хочуць бачыць зацікаўленасць бацькоў у навучальным працэсе - а гэта не толькі выкананыя хатнія заданні, але і сустрэчы з педагогам, заняткі па дадатковых методыках, удзел у жыцці класа ..
Паспрабуйце хоця б ненадоўга памяняцца з мужам месцамі - ён ў сад, Вы са старэйшай - у школу. Ну і дзеля цікавасці купіце пару падручнікаў з серыі "Школа 2100" і пазаймайцеся дома. Хаця б матэматыкай. Горш не стане:)

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Kavita, здаровы пракатывае. Не пракатывае не здаровы. Не трэба кожны тыдзень заходзіць у клас, как быць зацікаленным навучальным працэсам і гэта было зразумела настаўніку.

Kavita

Administrator
Команда форума
Админ
Танюша_, усё спазнаецца ў параўнанні. Кожны тыдзень - не абавязкова. Але бацькоўскія сходы - нават не кожны месяц... Я кажу з асабістага досведу: мне і майму дзіцяці стала камфортней, калі я пачала праяўляць зацікаўленасць (менавіта праяўляць, каб гэта стала прыкметна настаўніцы :)). Хоць пытанняў па вучобе ў сына не было наогул, ды і па паводзінах таксама.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Kavita, гэта залежыць ад настаўніцы. Неяк у нас так склалася, што бацькоўскія сходы наведваюць 90-95% бацькоў. Калі ёсць пытанні - ёсць магчымасць патэлефанаваць настаўніку, ці ён сам тэлефануець бацькам. У нас вельмі актыўна кожны год працуе БК (і кожны год гэта розныя бацькі). таму, у нашым выпадку больш - гэта занімаць час настаўніка

k_ja_ra

Well-known member
Kavita, шчыры дзякуй за меркаванне. :)

Адразу паўтару, што я не тое каб парадаў шукаю. То бок не стаіць пакуль праблема ў мяне. Сумневы нейкія, мажліва, жаданне сваё стаўленне да асобных рэчаў удакладніць. Таму...

Настаўнікі сапраўды хочуць бачыць зацікаўленасць бацькоў у навучальным працэсе
Магчыма і Вашая праўда. Вось толькі... ІМХО, мо ўсё ж было б лепей бачыць зацікаўленасць вучняў? Вось ніяк не разумею, ці хутчэй не адчуваю прамой сувязі паміж першым і другім...)))

Зноў жа, настаўнік хоча... Добра. І што? Як гэта адбіваецца на працэсе вучобы? Ён больш звяртае ўвагу на тых, чыі бацькі цікавяцца? Ці неяк адметна такіх вучняў апытвае? Ці зацікаўленасць бацькоў проста цеша яго самалюбства?)))

Вы са старэйшай - у школу
Як бы і думала пра тое. І нават калі адкінуць ляноту (бо ісці пешшу 15 хвілінаў, потым адтуль яшчэ і вельмі нязручна на працу ехаць), усё адно сэнсу не бачу: па-першае, у школу бацькоў не пускаюць - дзеці ад дзвярэй самі ідуць ( пры жаданні можна, вядома, прайсці), па-другое, ну не ўмею я, відаць, з настаўнікамі размаўляць! Праўда, ну пра што пытацца? Тым больш кожны дзень.)))

купіце пару падручнікаў з серыі "Школа 2100"
Ведаю я гэту "школу". Добрая серыя. Я пра матэматыку. Я чамусьці акрамя матэматыкі наогул не разумею, чым можна займацца... (па сабе, відаць)

На дадзены момант усё ж мая псіхалогія: не будзі ліха, пакуль ціха.))) Малая яшчэ зусім. Вучыцца як вучыцца. Не хочацца пакуль культа са школы рабіць...

имя-как-имя

Well-known member
Гэта файна, калі дзіця адказнасць адчувае. Аднак вось чамусьці ў адных яе залішне, а другім - бракуе... І вось не вядома, каму прасцей...

Чаму не вядома? Вядома - другім прасцей.:)

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, вось ты мяне разумееш... Таму і думаю, як бы мне ў дзяцей, як кажа Кавіта, "здаровы пафігізм" выгадаваць. :)

имя-как-имя

Well-known member
имя-как-имя, вось ты мяне разумееш... Таму і думаю, як бы мне ў дзяцей, як кажа Кавіта, "здаровы пафігізм" выгадаваць. :)
У моих пофигизма хватает. Только бы успеть понять, где заканчивается здоровый:))).

Слоник

Active member
Про здоровый пофигизм)))
Не про учебу, но про школные будни.
Деть отучился, сходил на свои кружки, сделал домашку и практически в 11 ночи вопль "Мне ж еще эмблему на конкурс завтрашний рисовать! А я один плохо нарисую, она будет некрасивая!"
Первая моя реакция - почему именно тебе рисовать, в команде 8 человек, надо распределять обязанности, чего ты опять на себя все взял, раз взял - делай что хочешь, я спать иду.
Потом, слава Богу, заткнуло мой фонтан)))
Вот дейстивително, никто из 8 человек не взялся за эту эмблему, а он вызвался. Но время не рассчитал. Не захотелось мне у него пофигизм тут воспитывать, для него это важно было. Сели, сделали эмблему.
К учебе бы еще такое рвение - цены б ему не было)))

subaru

Active member
Я кажу з асабістага досведу: мне і майму дзіцяці стала камфортней, калі я пачала праяўляць зацікаўленасць (менавіта праяўляць, каб гэта стала прыкметна настаўніцы :))

Нешта я не зразумела гэтага... цi не пра тое падумала... растлумач, калi ласка))

Ясмин

New member
Мне кажется учителю ровно фиолетово ваш интерес.Он учит всех одинаково,отношения ко всем ровные.Если что-то случилось, сам сообщит хоть по телефону,хоть при встрече.У нашего спроси: она отвечает: "Никак.Всё нормально.Будет плохо скажу.Смотрите дневник,тетради - там всё видно".Вот и весь ответ.А отрывать её от занятий зачем.Она то доску готовит,то какие-то карточки,то на компе набирает...Вся в делах с самого утра.

Ясмин

New member
Мы во 2.Учитель как раз-то горит на работе.Она умеет всё.Она и поёт с ними,и танцует.И учит нормально.К нам из других классов уже после первой четверти перешли ребята.Математика вообще отменно (работает по Петерсону сама без родителей),и на компьютере учит работать.Готовит к городскому конкурсу Информашка,который будет в январе во Дворце Детей и молодёжи.А вчера писали Интеллектуальный конкурс из Екатеринбурга (ЭМУ).У неё самые сильные классы.НО не любит она когда каждый день к ней пристают...

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Як?! Дзе?! У другім класе?!))) Вы дакладна пра менскую школу?
А почему нет?? Договариваешься с (учителем информатики, завучем - где как) и проводишь, например, русский язык в кабинете информатики(если он свободен, разумеется). Особенно, если если кинуть по сетке на все компы какую-то прогу-игру по нужной теме. Ну или факультативно, после уроков.

Ясмин, завидую. У моего Ре в школе все совсем не так))) Надо переезжать на Гвардейку и отдать в 1 класс к вашей учительнице свою дочку(как раз по годам совпадет :)) полушутя-полусерьезно

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху