Еще его обзывают Единый речевой режим
Ой!

Яшчэ лепей...

))
п.с. я праўда не ведала, што адлік клетачак арфаграфічным рэжымам завецца. Адсюль маё пытанне пра "настойваеце". Соррі.
Я ўсё жыццё лічыла, што арфаграфія - гэта правільнае пісьменнае (грамотное) напісанне слова. А аказваецца, гэта мат-ка - адлічыць патрэбную колькасць клетачак.

)) Век жыві - век вучыся...
почему навучэнки?? еще в наше советское время всегда было вучня и вучаницы, никаких навучэнак
ТиЛи, разабраліся ўжо? Калі што, тлумачу: ад гэтага года вучні завуцца навучэнцамі, а "ученики" адпаведна "учащимися". З гэтага ўвесь сыр-бор...))) А так усё нармальна, у слоўніку нічога не змянілася, адпаведнікам "ученицы" па-ранейшаму ёсць вучаніца.

А тое, што тэмку чытаеце - цеша.

Удзел, дарэчы, таксама не забараняецца.
Просто так вышло,что одно наложилось на другое.Он не хотел вступать .Учавствовал в движении "ЕВБ".Но к сожалению всё закончилось в опорке.Мы запретили ему ходить туда.Он помыкался помыкался и пошел в первичку БРСМ. .Да это открыло для него некоторые возможности. Но в политику он не лезет,за власть там не борется.Я была в своё время в комсаомоле и что? В нашей школе комсомольцы жили полной интересной жизнью и о вступлении в партию из нас никто тогда даже не помышлял.Так что не все чтлены БРСМ законченные карьеристы и потребители. Я знаю скаутов которым приличный человек руку не подаст.
Н.В, баюся, Вы мяне не пачулі.))) Я напісала што супраць
свядомага жадання браць удзел у той ці іншай арганізацыі я нічога не маю. Адно, што я за выбар, якога, паўтаруся, няма. У рэальнасці. Тэарэтычна можна і пра прыхільнікаў Гарры Поттера распавядаць...
Да таго ж думаю, калі б сваё стаўленне да гэтай арганізацыі выказаў тут Ваш сын (спадзяюся, прынамсі), то ягоная пазіцыя гучала б больш уцямна.

Вы, мяркуючы па Вашых постах, поўных супярэчнасцяў і... скажам так, палёту думак, у сваім стаўленні не вельмі вызначыліся. Што нармальна.
Народ, объясните мне что такого ужасного в окрябрятах и пионерах? Просто я наблюдаю следующую картину: повесили значок, завязали галстук и тут же все это забывается дома и ВСЕ. Никаких больше упоминаний об этом я до начала следующего учебного года не слышу.
Давайце я паспрабую растлумачыць.

Ключавое - падкрэсленае ў Вашай цытаце.
Калі Вы лічыце, што прывучаць з дзяцінства дзіця да двулічча, прафанацыі, неадпаведнасці словаў і справаў - нармальна, то сапраўды, нічога дрэннага ў гэтых так званых арганізацыях няма.

Працягвайце - Вашае права, ніхто не супраць.
А БРСМ (хаця і піянерыя такі таксама, проста не ў такой колькасці і якасці) на гэтую глебу яшчэ зверху "правільную" ідэалогію дадае.

Таму маем тое, што маем.
А делать выбор по совету родителей вы расцениваете как собственный выбор ребенка?
Мне падаецца больш разумным, каб дзіця, пакуль яно яшчэ не мае свайго ўласнага меркавання і стаўлення, лепш кіравалася парадамі бацькоў, чымся настаўніцы, ці таго горш мала ўцямных агітатараў і выхавацеляў па ідэйнай рабоце, якія самі не вельмі разумеюць, куды запрашаюць дзяцей. Таму акцябраты і піянеры - гэта бацькоўскі ўдзел у першую чаргу. Нездарма дазвол бацькоў на гэта патрабуецца...
А вось на стадыі БРСМ, думаю, варта пакінуць гэта дзіцяці...У гэтым узросце, вельмі хочацца спадзявацца, дзеці ўжо здольныя рабіць выбар не толькі "таму што ўсе", і не толькі "таму што паклікалі"...Хочацца спадзявацца, паўтаруся...
Какие серьезные разговоры о личной позиции с 7-8 летними детьми? Ну смешно просто...
Цалкам сабе размовы. На тым узроўні, які даступны на дадзены момант дзіцяці...Гэта ніколі не рана, ІМХО...І ніколі не позна.