Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Mahima

переименовалась:)
Катеріна, ты многа камунікавала з вучнямі паралельных класаў?
Я нават у твар паловы не ведала.
я даже старших знала;) особенно симпатичных парней:))))

А то цябе паслухаць, дык хлопчыкі рваліся-рваліся, а дзяўчаты не далі мажлівасці рэалізавацца.
я так не говорила. Это ты меня так "послушала":)))

Женский коллектив - это и правда жэсть:))) в каждом слове каждая слышит что-то глубочайше свое:))) а уж прицепиться к слову вне контекста - вообще любимое занятие:)))
"Устала Алла" (с):))))

ПС. Вообще вчера был странный день:) поведение у многих было неожиданное:)

k_ja_ra

Well-known member
я так не говорила. Это ты меня так "послушала"
Ну ок, дадумала.
Але пра "отодвінуты" было?
Дык я і пытаюся: кім? :)

Проста не ўпершыню тэма гэтая падымаецца.
Я толькі ЗА лідэрства хлопчыкаў. І дзяўчатам тады ёсць да чаго імкнуцца. Толькі па факце не вельмі і рвуцца дзеці да старастаў.))))
Хаця, можа, на сёння і змянілася што...
Я на падставе сваёй вучобы гавару.
особенно симпатичных парней
У старшай школе ўжо, праўда? :) Дзе ўжо і ты за раздзельнае навучанне не галасуеш, як быццам.

Женский коллектив - это и правда жэсть
:))) Ну вось, бачыш. :))))))))))

Проста ведаеш, столькі нюансаў...
Калі ўсе ўлічваць, тады ўжо лепей увогуле ад ідэі школ адмовіцца. На дамашняе індывідуальнае ўсім перайсці.
Хлопчык-дзяўчынка, фізік-лірык, хуткі тып-павольны тып, больш дадзеных да навучання, як такога-менш дадзеных, смелы-нясмелы, той, хто вусна адказваць любіць-той, каму пісьмова прасцей. Многіх яшчэ момант сацыяльны ну вееееельмі хвалюе...

punto

Active member
Я толькі ЗА лідэрства хлопчыкаў. І дзяўчатам тады ёсць да чаго імкнуцца. Толькі па факце не вельмі і рвуцца дзеці да старастаў.
А вот не надо путать "лидерство" и "обязанности".
или наши дети идиоты, каб прагнуць да дарэмных абавязкау?

k_ja_ra

Well-known member
А...вона як....
Ну так, ну так... А дзяўчат толькі абавязкі быць павінныя. Згодная.)

Толькі вышэй якраз пра старасту пісалася. Гэта лідарства ці абавязак? :)

Mahima

вот-вот. И, ИМХО-ИМХО, тети-учительницы подспудно выбирают на роли лидеров именно девочек. Потому что СЧИТАЕТСЯ, что они более аккуратны, исполнительны и т.п А мальчики априори разгильдяи:) в глазах женщин-учителей:)

punto

Active member
Толькі вышэй якраз пра старасту пісалася. Гэта лідарства ці абавязак?
Абавязак!
Вспомним Гарри Поттера. Там у старост привелегии были. Даже ванна ОТДЕЛЬНАЯ.
А у нас в школе?

Вообще говоря тут есть нюанс. Половой.
Девочки с училками одного полу, потому им нужно ПРИЗНАНИЕ. Они элементы одной (женской) социальной иерархии. Этоя про лучший случай. Когда "война" -- отдельно надо смотреть.

Мальчикам нужна... правильно "СИМПАТИЯ". Она за выполнение обязанности не делегируется...
Как то таг

Mahima

Але пра "отодвінуты" было?
Дык я і пытаюся: кім?
тетями-учителями, ИМХО, в первую очередь. И девчонками со временем - тоже.
У старшай школе ўжо, праўда?
симпатичных - в старшей:) Но вообще у нас было тесное общение с параллелями еще с началки. Мероприятия разные, соперничество. Мы знали друг друга с большего. Ну, кроме, может, самых незаметных личностей:) Мы общались еще и вне школы, потому что жили все вокруг нее.
Так что это вопрос организации школьной жизни, ИМХО. Знакомь - и будут знакомы. А если нет пересечения ни в чем, то, конечно, не будут знать никого вокруг.
Ну вось, бачыш.
а это таки особенности половые:)))))))))
Хлопчык-дзяўчынка, фізік-лірык, хуткі тып-павольны тып, больш дадзеных да навучання, як такога-менш дадзеных, смелы-нясмелы, той, хто вусна адказваць любіць-той, каму пісьмова прасцей. Многіх яшчэ момант сацыяльны ну вееееельмі хвалюе...
поэтому я за выбор.
Школы для избранных, школы для богатых, школы для тех, кому все равно, где учиться, школы музыкальные, математические, женские, мужские:)
Плюрализм и конкуренция.

k_ja_ra

Well-known member

punto, шчыра. Мне лідэрства без адказнасці, а значыць пэўных абавязкаў незнаёмае. Мажліва, знаёмае вам? Раскажаце, як такое бывае?

тетями-учителями, ИМХО, в первую очередь.
Катеріна, паўтаруся. Ахвотных НЯМА (прынамсі не было ў маім дзяцінстве). Ні хлопчыкаў, ні дзяўчатак.
Так што не трэба...

поэтому я за выбор.
Аналагічна. Толькі пры раздзельным навучанні ён, імхо, значна паменшыцца.
А псіхалагічныя адрозненні хлопчыкаў і дзяўчынак не нашмат большыя, чым, прыкладам, флегматыкаў і халерыкаў.

Подскажите пожалуйста, в третьем классе тетради по письму в какую линейку, узкую или широкую?

Mahima

но назначают при этом девочек! Я - об этом. Потому что они.....и пошло-поехало, в то время как мальчики совершенно другие....и пошло-поехало в противоположном направлении:)
Толькі пры раздзельным навучанні ён, імхо, значна паменшыцца.
че-та не то второй день...Я вроде пространно довольно расписала, за какой именно я выбор. А ты опять сузила...
Ой-ей:)

punto

Active member
Мне лідэрства без адказнасці, а значыць пэўных абавязкаў незнаёмае
А у вас есть вообще какой-либо личный опыт осознания себя частью неформального сообщества?
Ото, если честно, мне сложно обсуждать такие вопросы на уровне школьных уроков этики.
Пользы не будет. Это надо прожить...

Собственно, аналогия прямая есть.
Одно дело, когда женщина принимает решение усыновить ребенка из детского дома, и совсем другое, если у мужа ребенок от первого брака.
И на ту и на другую тему тут написано прОпасть всего.

А в корне та самая разница: ты несешь ответственность за собственное решение, или тебя назначают ответственным, причем, за все.

Только пример с детьми мягче. Потому что вложенное в детей возвращается сторицей, а усилия в рамках школьных общественных нагрузок вообще не окупаются никак.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Катерина, я была старостой много лет в школе, в соседнем классе параллельно со мной старостой был мальчик. Мы потом в 9 и 11 классе выписывали вместе аттестаты.

Mahima

Танюша_, ну и классно.
У меня в школе тоже много чего было.
Обсуждать частности каждой школы каждого участника темы не вижу смысла. Извини.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Катерина, смысл в том, что если у учителей нет заморочек, то они прекрасно учитываю все особенности детей при любом обучении

k_ja_ra

Well-known member
но назначают при этом девочек! Я - об этом.
Я разумею.
Але ведаеш, калі б сам хлопчык выклікаўся, думаю, яму б не адмовілі.
Скажам, калі я бачу, што мой сын хацеў бы быць старастам, ці я сама хачу, каб ён развіваўся ў гэты бок, я мушу пагаварыць з ім, каб ён не бянтэжыўся выклікацца сам, не? Ці калі яму складаны гэты крок, пагаварыць з настаўніцай. каб яна яму прапанавала?
А так... я недзе разумею настаўніцу. :) Прымусіць дзяўчынку пры адсутнасці ахвотных прасцей: пакора, жаноцкасць, сёе-тое :) Хто з нас не ідзе найбольш зручным для сябе шляхам? :)

Я вроде пространно довольно расписала, за какой именно я выбор. А ты опять сузила...
Я зразумела пра выбар.) Я проста прыкінула, што нават калі ўявіць сабе абсалютна фантастычны выбар, праз тое, што будуць класы хлопчыкаў, класы дзяўчатак і класы сумесныя, гэты фантастычны выбар у кожным разе памяншаецца ўтрая.)))

А у вас есть вообще какой-либо личный опыт осознания себя частью неформального сообщества?
Наколькі нефармальнага?
Готы? Хіпі? Яшчэ хто?
Ці мы проста пра "па-за межамі вучобы/працы" кажам?
Першага - няма. Другога - цалкам сабе.

Одно дело, когда женщина принимает решение усыновить ребенка из детского дома, и совсем другое, если у мужа ребенок от первого брака.
Ведаеце, я ўжо не пра старасту пытаюся. Я разумею, што часцей гэтае так званае лідэрства навязаннае і таму не сапраўднае, як бы. Хаця месцамі нават яно можа быць у пэўным сэнсе карысным.

Я ўвогуле пыталася ў вас. У адрыве ад школы і старасты.
Вы сабе лідэрства без адказнасці, а значыць абавязкаў пэўных уяўляеце?
Я - не.
Проста вы так дакладна размежавалі: гэта лідэрства, а гэта абавязкі. Дык вось, па мне, калі другое без першага мажлівае, то першае без другога - не.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху