Школьные будни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Таму што чарчэнне і мовы можна параўноўваць з мат-кай і біялогіяй. Там паўсюль тыя-сія здольнасці і схільнасці ўплываюць.
А спартыўныя вынікі можна параўноўваць з дасягненнямі ў вакале.

Таму што чарчэнне і мовы можна параўноўваць з мат-кай і біялогіяй. Там паўсюль тыя-сія здольнасці і схільнасці ўплываюць.
А спратыўныя вынікі можна параўноўваць з дасягненнямі ў вакале.

Magda

Well-known member
А спратыўныя вынікі можна параўноўваць з дасягненнямі ў вакале.
Нормативы можно чуток уменьшить. Но их можно натренировать, как и диктанты по языкам. Но 9-10 получить дано не всем - это правда. Что по языкам, что по физре.

Если каждый день бегать 30 метровку с утра, то будет 7-8, как минимум.
Если 2 раза в неделю бегать 3 км, то будет кросс сдан на 7-8, как минимум.

Magda

Well-known member
Пресс качается, прыжки прыгаются, отжимания отжимаются :).

k_ja_ra

Well-known member
Увогуле, задавальненне ад фізічнай нагрузкі я пачала атрымліваць толькі пасля заканчэння ўсіх навучальных устаноў.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, я, як кідала мяч на 3, так і кідала яго на 3, нягледзячы на ўсе трэніроўкі.

Яшчэ падумала. Усё ж мэты розныя ў прадметаў. Мэта мат-кі і моў - навучыць. Мэта фізкультуры - патдрымліваць фізічную форму і здароўе.

Mahima

переименовалась:)
причем диктанты родители пишут кучами, дети упражняются в разных науках весьма много, репетиторов нанимают:))) а потренировать физру - неееет:)))

k_ja_ra

Well-known member
Ты же не думаешь, что умение бежать кросс - это врожденное
Я думаю, што спартыўныя даныя, як і вакальныя - гэта народжанае, так.) Можна тое-сёе развіць. Але ацэньваць гэта абсалютнымі лічбамі - трызненне.
Залік/незалік - так. Каб народ не ігнараваў, але не болей.

Magda

Well-known member
Я думаю, што спартыўныя даныя,
Понимаешь, бег трусцой - это не спортивные данные. В спортсекциях кросс - это 10-20 км. А 3 км - это разминка перед тренировкой.
Пробежать 3 км, не теряя дыхания, можно научить любого здорового (с допуском к основной группе по физ-ре).

k_ja_ra

Well-known member
причем диктанты родители пишут кучами, дети упражняются в разных науках весьма много, репетиторов нанимают а потренировать физру - неееет
Паўтаруся, мэты розныя. Мэта - пісаць граматна і мэта быць здаровым - розныя. Нашто трэніраваць фіз-ру, калі можна пакатацца на ровары?

Понимаешь, бег трусцой - это не спортивные данные.
Так. Але ацэньваюць хуткасць, а не бег трусцой.

Mahima

што спартыўныя даныя, як і вакальныя - гэта народжанае, так
а речь не о спорте:) а о физкультуре. Эти нормативы для детей-спортсменов просты:)
Хотя вот у моего тоже были 8-ки по чем-то:) Ну, не всегда же человеку быть в форме. Но ниже, по-моему, не было.

Magda

Well-known member
Так. Але ацэньваюць хуткасць, а не бег трусцой.
По кроссу ОЧЕНЬ льготные цифры, очень. Любого можно научить. Но школа не учит, так же как не учит многому другому. Но родители могут.
30 метровка имеет более строгие цифры, ИМХО. Но вполне можно потренировать ребенка правильному старту.

k_ja_ra

Well-known member
Дарэчы, па спартыўнай хадзьбе ў маёй 7 ці нават 8 за нарматыў.)))))

пресс, отжимания, прыжки
Яшчэ раз, рабіць іх - так. Я не супраць. Але патрабаваць скакаць за 2 метры з месца...ну прабачце. У мяне ўсяго росту 162.
Даўжыня ног не тая...
То можа падрасцім мне ногі?

Mahima

Но школа не учит, так же как не учит многому другому. Но родители могут.
именно! И в прыжках есть техника, помогающая прыгнуть дальше.
Не учат - плохо. Просто ставить ребенка бежать три км - это как дать контрольную, не дав теории.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху