Христианство и церковь.Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Mahima

переименовалась:)
"И жили они долго и счастливо и умерли в один день": как строятся счастливые семьи".
мне кажется, первая или третья. Первая молодым да ранним , наверное, нужнее. Хотя если молодежь религиозная по-настоящему, то тема абортов для них неактуальна, наверное.

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, ты меня просто поражаешь :) Такое ощущение,что с твоего логина иногда пишут другие люди :)

А ніхто і не просіць пра гэта тлумачыць..
А что ты хочешь?
"вы дапускаеце існаванне духоўнасці па-за межамі праваслаўнай Царквы?"
Допускаю.
Дзе абвінавачванне? Дзе ад хрысціянскай?
Для меня здесь нет варианта другой трактовки твоих слов...:

.99% што гэтая Царква будзе НЕправаслаўнай. І шчыра скажу, вялікая і значная заслуга ў гэтым маім адчуванні дадзенай тэмы. Эфект ад вашых размоваў тут, паважаныя вернікі, выключна адваротны...

Mahima

Igra, католическая церковь - христианская;) протестантов-христиан много есть...Кьяра же написала только "НЕправославной";)

Igra

БЫТИЕ
Часам карысна, ІМХО, звычайную логіку ўключыць перад тым, як СВАЕ гіпотэзы пра чыесьці словы нібыта ад яго ж імя агучваць...
Мою логику именно сейчас,после твоих ответов,просто закоротило,ибо по моей логике ты просто отрицаешь написанное тобою же...

Жалезная логіка....апошняя фраза якраз сведчыць пра іх непасрэднае перажыванне, так...))) Можа мне ўвогуле не пісаць? Вы самі ўсё прыдумаеце…
Я делаю вывод только из написанного тобой,если ты вкладывала в эти слова какой-то другой смысл,то извини,мне его не видно:
Бо адчуванне ўстойлівага негатыву па меры чытання тэмы, якое і так адчувалася, усё болей і болей узрастае...Для мяне разбуральныя падобныя эмоцыі...
Уж не знаю,как сама ты читаешь эти свои сообщения,но я читаю,как то,что ты анонсируешь обществу свои эмоции и чувства,считая нужным об этом всем сообщить...зачем? не знаю,тебе видней...
Тая адносная роўнасць да часткі праваслаўных і Царквы, якая была, пераўтвараецца ў непрыманне, непрыяцце і іншыя адмоўныя рэакцыі.

католическая церковь - христианская протестантов-христиан много есть...Кьяра же написала только "НЕправославной"
Да,я хотела сказать-православной.Это всего лишь описка.

І вось гэтае татальнае неразуменне, нечуванне, прыпісванне іншаму чалавеку сваіх думак і пачуццяў, дадумванне, і будаванне на гэтым СВАІХ уласных версій ЧУЖЫХ чалавечых душ не можа не пужаць, і гэта мякка кажучы...
Только лень и в принципе бессмысленность данного разговора останавливают меня от надергивания "приписывания своих мыслей и чувств"и тобою...

Вось дапамогі не трэба якраз, не памятаю, каб я яе прасіла, як і павучэнняў, настаўленняў, спачуванняў, перажыванняў і падобнага…
Сапсаваны тэлефон нейкі, далібог…
Извини,пожалуйста,не претендую даже.Не в том смысле говорила,ну да ладно,пожалуй,на этом точку поставим.

fasolinka, 1-ая или 3-я. Если удачно подобрать материал,то 1-ая будет нужнее.имхо

k_ja_ra

Well-known member
Абстаноўка ў тэме, кажу, змрочная...па МАІХ адчуваннях. (на ісціну не прэтэндую) Мне падобны негатыў, які тут чую, не камфортны. Разбуральным для мяне можа быць працягваць тут. Бо пачынаю разумець, што роўнасць сваю да гэтага пытання страчваю...Каб пазбегнуць гэтага - лепей не ўдзельнічаць, а для гэтага не чытаць, бо чытаць і не адказваць мала атрымліваецца, тым больш калі да цябе непасрэдна звяртаюцца...
Праз 2 дні рызыкнула пачытаць...уразілася...Паколькі такі сур'ёзны пераход на асобы тут здарыўся, палічыла мажлівым для сябе адказаць...

Але гэта оф як бы...па тэме пакуль няма чаго...Хіба толькі пару цытатаў святара наконт уніятаў і таго зла, якое яны прынеслі беларусам, будучы "волком в овечьей шкуре" для Зараны прывесці, каб растлумачыць, з чаго такое меркаванне (НЕ абвінавачванне) складваецца...Дый неяк ніхто і не выказаў адваротнага.../// І не істотна тут, што ва ўніятаў з праваслаўнымі Бог адзіны.../// І пра "канфесіяльную стабільнасць" можна дадаць, якая не для каго не сакрэт як ствараецца. І пра "не дай Бог дзяржава ўніятаў падтрымае"...

Адваротная сувязь.

Прапусціла на папярэдняй старонцы...Дзякуй. :thank_you: Пачула.

ты меня просто поражаешь
Узаемна.)

Последнее редактирование:

Mahima

...ошиблась:) но ссылка была прикольная. Но выносить нет желания.

Последнее редактирование:

Marisol

Active member
"Где три, там и пять: особенности многодетных семей в Беларуси"
ИМХО, очень актуальная тема. Католическая молодежь вряд ли массово абортируется, примеры разводов у нас в стране на каждом шагу - смотреть не пересмотреть, а вот что касается многодетных семей, то их не очень много, зато стереотипов хватает.
и не стоит меня зачислять в ряды каких-нибудь религий или движений, даже если этого очень хочется.
А зря. Умный человек сделает более привлекательной любую религию или движение:)))

Не смотря на Вашу «вежливую» просьбу, Кьяра, ни Вам, ни Катерине, ни кому-то иному решать кому, когда, как (в рамках форумских правил) и что пишу я или кто иной. Это исключительно мое право как и каждого форумчанина. Оставляю его за собою. Право и выбор оппонента – читать/не читать, отвечать/не отвечать. Откровенность за откровенность. Я также не горю и не горела желанием диалога с Вами, поскольку итог его был очевиден, как и отсутствие Вашей «спины». И тем не менее, искренне благодарна Вам и Вашим единомышленникам/моим оппонентам за доставленную мне радость по прочтении ваших, особенно последних постов косвенно/напрямую адресованных мне. Помоги всем вам, Господи!

С Праздником, православные! С Рождеством честного, славного Пророка, Предтечи и Крестителя Господня Иоанна!

k_ja_ra

Well-known member
Я также не горю и не горела желанием диалога с Вами
Шчыры дзякуй...У нас разуменне, як памятаю, было ад самага пачатку. Мне, праўда, шкада, што на нейкі момант яно парушылася.

ни Вам, ни кому-то иному решать кому, когда, как (в рамках форумских правил) и что пишу я или кто иной. Это исключительно мое право как и каждого форумчанина.
Абсалютна справядліва. Мы можам толькі ветліва прасіць адно аднаго.

Дзякуй і Вам.

Вифсла

New member
Мою логику именно сейчас,после твоих ответов,просто закоротило,ибо по моей логике ты просто отрицаешь написанное тобою же...
+100.

Бо пачынаю разумець, што роўнасць сваю да гэтага пытання страчваю...
Простите, Кьяра, но мне показалось, что ее исходно не было.

k_ja_ra

Well-known member
Вифсла, была... я не пра апошні ўдзел у тэме...Пра раней крыху...Неяк мухі асобна катлеты асобна былі мне...І мне падавалася, што і вернікам так жа...Што калі маюць месца нягодныя дзеянні - гэта нягодныя дзеянні і ёсць, калі маюць месца, мякка кажучы, надарэчныя выказванні, то яны такімі і з'ўляюцца, незалежна ад таго, хто іх (дзеянні) учыняе, ці іх (выказванні) вымаўляе...свецкі, уніят ці праваслаўны...

На вялікі жаль для мяне...высветлілася, што гэта не так...Маюць месца падвойныя стандарты, (я так зразумела), мае месца раздзяленне людзей па прыкмеце іх веравызнання...і гэты крытэр важнейшы, чым тое , што сам чалавек з сябе ўяўляе...

Мне не блізка гэта... Калі памятаеце, я калісьці пыталася наконт настаўніцы...Што болей за ўсё мяне збянтэжыла тады, гэта тое, што маю ўвагу на тое звярнулі...І я цяпер разумею чаму... той чалавек з верагоднасцю 90% таксама вернік (я не ўпэўненая, але мяркуючы па ўсім гэта менавіта так)...І я шчыра не разумею, як гэты факт можа ўплываць на выкананне чалавекам сваіх абавязкаў...але, як бачу, гэты крытэр важны для многіх...(

Вы пачулі як Ігра? Ок, трэба акуратней фармуляваць мне...
Пачуццё вострага негатыву сапраўды амаль разбурае мяне...я выходжу выйсце з яго заўжды...часам не без карысці для сябе. :) Тут да разбурэння пакуль далёка, але тэндэнцыя мне не падабаецца...Мне робіцца непрыемна чытаць...Навошта чытаю? Ну дык грэшная. :) Цікава...Але высновы, што не трэба яно мне, раблю, паверце...Выказваю, што думаю...

Яшчэ частку пытанняў нават і не выказваю....бо не сюды яны ўжо дакладна...

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, без обид, но мне не понятно, вот непонятно и всё, почему ты считаешь, что принадлежность к вере делает человека очень особенным, чистым и светлым? Должно делать, да, но ведь это реальный мир. И у верующих, не важно православных ли, буддистов ли или ещё каких, есть и двойные стандарты и тройные.
Я уже тебе писала, про сто что вера - это катализатор, она не меняет, она усиливает. Чем больше вера, тем больше катализатора, тем всё обострённее, в том числе и радикальные суждения и взгляды.

k_ja_ra

Well-known member
почему ты считаешь, что принадлежность к вере делает человека очень особенным, чистым и светлым?
Прабач? Я так лічу? Ці так лічаць самі праваслаўныя?

Чем больше вера, тем больше катализатора, тем всё обострённее, в том числе и радикальные суждения и взгляды.
Абсалютна справядліва. І якраз пра тое тут і вядзецца, як мне падалося...

Я вельмі згодная са словамі Кацярыны:
больше, чем имеешь, не принесешь никуда. И больше, чем сам наработал, не вынесешь ниоткуда.

Танюша_

Кьяра, вот у меня со стороны складывается впечатление, что ты призываешь верующих к некому ответу. Почему так, а не так они делают, так а не так думаю и поступают.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, у цябе складваецца няслушнае ўражанне. Я дый ніхто тут да АДКАЗУ (у сэнсе адказнасці), тым больш асабістай, нікога не заклікае. Па-мойму, гаворка ўвесь час ідзе адно пра просьбы выказаць СВАЁ УЛАСНАЕ меркаванне наконт таго ці іншага пытання.

Калі людзі не бачаць паміж гэтым розніцы, складана будаваць размову...

Танюша_

Кьяра, так вот я и о том же. Они Воцерковлённые, они не должны, они приняли Церковь, а Церковь их. Грубо говоря, люди под присягой, а ты всё их трясёшь. Ну не скажут они, в этом и соль. Для них ты именно к ответу их и зовёшь, они часть Церкви и они отвечать собираются не перед тобой.
Ну честно, не построишь ты разговор с этими людьми так, как ты хочешь. И не потому, что они плохие или ты плохая, просто у них есть ограничения, они их соблюдают.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, я разумею, пра што ты....Але чаму б так і не адказаць: выказванне свайго меркавання наконт усяго і кожнага, што якімсьці бокам тычыцца Царквы - для нас табу, ці хай вельмі непажадана. Не? Усё ясна і зразумела, і няма ніякіх пытанняў.

Але варыянты адказаў наступныя:

1) не нам судзіць і ацэнкі даваць (пры тым, што а) судзіць і ацэнак ніхто не просіць, і б) неправаслаўныя тут судзяцца і ацэнкі ім раздаюцца направа і налева)

2) у нас няма даставернай інфармацыі (хаця інтэрв'ю выкладзенае на праваслаўным сайце)
3) журналісты перайначалі (хаця інфармацыя пацверджана афіцыйна)
4) маліся, маліся і маліся...і дапамагі табе Бог...

Хочацца адэкватнай размовы. Але прасцей назваць неадэкватным апанента, і прыпісаць яму жаданне ўсіх і ўся абвінаваціць. Так зручней і прасцей, безумоўна.

Танюша_

Кьяра, если честно, то тебе это уже несколько раз говорили. ИМХО, только не так прямо и не такими словами. Твой пункт 1а, я бы поняла именно так. Что касается 1б, то это тоже нормально, присуще всем людям в той или иной степени по тем или иным вопросам.
Не будет тебе здесь такого разговора, как ты хочешь. Не то место и не те люди. Не в плане плохости или хорошести. а в плане общего направления беседы и взглядов на религию и отношения с религией.
Нет, тебе, конечно, ответят тут. Катерина, например, или ССкиф, даже Игра и Нэлли. Но такого ответа, как ты бы хотела, ты от них не получишь.

Mahima

что вера - это катализатор, она не меняет, она усиливает. Чем больше вера, тем больше катализатора, тем всё обострённее, в том числе и радикальные суждения и взгляды.
с первой частью согласна. Не получишь больше, чем сделаешь сам, вера может только помочь.
Со второй - не согласна. Радикализм - это не продукт веры. Вера, наоборот, ИМХО, гармонизирует человека, успокаивает его в стремлении радикально делить все и вся. Потому что настоящая вера, если я правильно понимаю, - это любовь в самом широком смысле этого слова. А радикализм - порождение именно ограничений, границ, НЕлюбви. А границы выставил не Бог - люди. Это нормально, безусловно, но это не о вере.

Они Воцерковлённые, они не должны, они приняли Церковь, а Церковь их. Грубо говоря, люди под присягой, а ты всё их трясёшь. Ну не скажут они, в этом и соль.
коротко и точно. Только мне сдается, что все же имеет место сужение диапазона суждений - с практически полным убиранием собственного по очень многим вопросам. Наверное, так людям комфортнее...

Но я понимаю Кьяру:) Ведь на ее вопросы просто сказать "Я - верующий и не буду высказываться ни о чем, имеющим отношение к церкви" почему-то трудно. Проще выкручиваться почему-то или обвинять. Это касается не всех верующих форумчан. Люди очень различны и в православии.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху