Христианство и церковь.Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Хм... ты мяне азадачыла...А ёсць прыклады шлюбаў мусульманкі і хрысціяніна? Што перамагае там?

Шчыра? Як па мне рэлігія - збольшага зло. Любая. І не разумею, чаму увесь час паміж духоўнасцю і рэлігійнасцю знак роўна ставіцца. Розныя рэчы зусім... Я за першае...

Дарэчы...бліжэй да тэмы. :)
Я ў суседняй тэме спасылку выкладвала (уласна кажучы на яе пасля поста Скімена натрапіла). Дык вось там адзін са святароў свае назіранні прыводзіў. Што, калі ўцаркоўленая жонка прыводзіць у храм свайго мужа - за такую сям'ю можна далей не хвалявацца. А вось калі уцаркоўлены муж жонку прыводзіць - далёка не факт, што мір ды лад там будуць. Маўляў, трэба за такой сям'ёй назіраць, дапамагаць, ну шэўстваваць карацей.
Чаму так - сам не ведае. Але факт.

Цікава, не? :)

Последнее редактирование:

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Хм... ты мяне азадачыла...А ёсць прыклады шлюбаў мусульманкі і хрысціяніна? Што перамагае там?
Наверное, есть. Чего на свете не бывает.Но мне такие случаи неизвестны.

І не разумею, чаму увесь час паміж духоўнасцю і рэлігійнасцю знак роўна ставіцца.
Наверное, потому, что чем больше человек проникается духовностью, тем больше понимает, что "это Ж-Ж-Ж-Ж неспроста!"
То есть что все в мире устроено не просто так и не само по себе.

имя-как-имя

Well-known member
у чым прычына, што пры наяўнасці ў пары мусульманіна і хрысціянкі (а з вялікай доляй верагоднасці гэтыя дзяўчыны праваслаўныя, прынамсі паводле хросту) перамагае іслам?

Вось шчыра, я сябе ў мячэці і з хусткай штодня слаба ўяўляю...

Кьяра, а ў праваслаўным храме ўяўляешь? Там хіба без хусткі? Прычына можа быць і ў тым, што няма розніцы.

k_ja_ra

Well-known member
это Ж-Ж-Ж-Ж неспроста!"
Гэта так. Безумоўна.
Вось толькі чаму так неабходна пад чыесьці сцягі пры гэтым абавязкова станавіцца?
Но мне такие случаи неизвестны.
Я неяк таксама толькі дзяўчат у хустках бачыла. Але мужчына-мусульманін звонку ніяк сябе не выяўляе, як разумею.
Мо хто іншы сутыкаўся... Цікава ўжо нават...

Дарэчы пра іслам. Агрэсіўны і радыкальны. Я неяк, памятаю,даўно ўжо, глядзела перадачу з удзелам расейскай жанчыны, якая замужам за мусульмінінам, і жыла там недзе на Ўсходзе, але і ў Расеі часта. Яна прыняла іслам і распавядала пра яго, як рэлігію, спрабуючы разбурыць складзеныя міфы пра яго. Праз першыя рукі, так бы мовіць. Дык вось там у яе гучала, што цалкам сабе файная рэлігія. Без агрэсіўнага і радыкальнага складніку. Проста там, як і ў нас у тэме :), кожны як хоча яе, так і трактуе. Як зручна...

Так што... Абое рабое...Усё ёсць лек і ўсё ёсць атрута...

k_ja_ra

Well-known member

Igra

БЫТИЕ
А выкладваць тэкст, у якім і інфы-та ўцямнай няма, неяк дзіўна, па мне...
Ну,это как посмотреть-если почитать и подумать,то вполне внятно,хоть и частично, можно получить ответ на вопрос почему
перамагае іслам?
Мое мнение-маловерие христиан,мусульмане радикальны и убеждены в своей вере,бескомпромиссны и напористы в отличие от христиан,в частности о католиках в ссылке так:"молодые люди чаще встречаются в повседневной жизни с мусульманскими сверстниками. Однако оказывается, что они не могут справиться с этим вызовом. Они закомплексованы, они не могут признаться в своей христианской вере, а если они все же это сделают, то не смогут ответить на вопросы, задаваемые им мусульманскими сверстниками"-не просвещены в вопросах веры.
"Очень часто такой переход связан с заключением брака с мусульманином или мусульманкой, потому что ислам не терпит смешанных браков. В таких случаях, как правило, христиане отрекаются от своей веры"-не тверды в своей вере.

самі на ісламскія хусткі пагаджаюцца. Як быццам іх не гвалтуе ніхто. Так што...
В православные хустки тоже никто гвалтом не закутывает,однако ж....

як і ў нас у тэме , кожны як хоча яе, так і трактуе. Як зручна...
Наконт нашай тэмы- гэта падаецца ,выключна таму,што не здольны зразумець,што кажуць, і ўсё таму падаецце не ўцямным:)

subaru

Active member
А ёсць прыклады шлюбаў мусульманкі і хрысціяніна? Што перамагае там?

Наверное, есть. Чего на свете не бывает.Но мне такие случаи неизвестны.

:biggrin: Девочки, думаю, что есть. Например, в Киргизии вполне себе могут быть, в Азербайджане, в странах бывшей Югославии... И не так уж мало)) И я даже знаю такую пару из Киргизии. Там iслам не перамог))
Но в остальном мире это единицы из тысяч и миллионов. Потому как парню-немусульманину и девушке-мусульманке весьма проблематично просто познакомиться, не говоря уже о сблизиться.
Варианты))
1. В мусульманской стране. Это исключено. Даже если вдруг и познакомятся каким-то чудом, то о замуже речи быть не может.
2. В не мусульманской стране. Если, например, парней отправляют на учебу, то семей, кто отправит одних дочерей учиться, единицы, думаю.
3. Еще вариант в не мусульманской стране. Эмиграция, допустим. Практически все семьи держатся вместе, обязательно есть мусульманская община и регулярные встречи внутри нее, обучение детей, просто общение... Конечно, в этом случае вероятность чуть больше, но все равно маленькая. Потому что браки приняты среди своих плюс очень многие привозят жен-мужей из своих нэйтив кантрис.

ПыСы Так получается, что за последний год несколько ближе столкнулась с этой культурой. Наблюдаю, думаю... не совсем веселые и оптимистичные мысли вертятся в моей голове:biggrin:

Marisol

Active member
я сябе ў мячэці і з хусткай штодня слаба ўяўляю...
А вот я ношу платки, безотносительно веры и влюбленности:))) ИМХО, это очень красиво:)))
Единственный минус - потом на голове аццкий хаос, нужно волосы длинные отрастить в комплект, что в моем случае невозможно.

k_ja_ra

Well-known member
если почитать и подумать,то вполне внятно,хоть и частично, можно получить ответ на вопрос почему
Ну, а я і не сказала, што ў мяне няма ўласнага адказу на гэтае пытанне. :))
І я якраз думаю, як і ты. Што гендэрнае пытанне тут ні пры чым, БАбы дуры ў сэнсе.:)
Што як у праваслаўе прыходзяць (не ўсе!!!), так жа потым з яго і сыходзяць. :)) Бо ў ісламе "свечкі таксама можна абазначыць".

В православные хустки тоже никто гвалтом не закутывает,однако ж....
Тут думкі тваёй не зразумела...
Мая была - іслам не вінаваты, што нашыя дзяўчаты ў яго прыходзяць. Неяк так... То бок - няма чаго на люстэрка-та...
А ты што мела на ўвазе?

Наконт нашай тэмы- гэта падаецца
Ну прабач, клск, я па шчырасці напаўжартам пра тэму. :) Гэта больш справядліва ў дачыненні да праваслаўя ўвогуле. Тут не думаю, што ты будзеш гэты факт адмаўляць. У кожнага бацюшкі па факце меркаванне рознае, вунь праваслаўныя манахі кніжкі Осіпава спальваюць, бо нязгодныя, ну і г.д.

ўсё таму падаецце не ўцямным
Навошта абагульняць? Не ўсё. Далёка прычым. Мне, прыкладам, за час, праведзены ў гэтай тэме, вельмі многае стала зразумелей.
А "не ўцяміла" цалкам сабе канкрэтнай цытаты/спасылкі тычылася. Паўтаруся, думала, растлумачыш. Але не - дык не.)))

subaru, дзяк. Так! Твая праўда, імавернасць адваротнага шлюбу (хрысціянін + мусульманка) нават тэарэтычна на некалькі парадкаў меншая. Я не падумала пра гэта. :)

А вот я ношу платки, безотносительно веры и влюбленности ИМХО, это очень красиво
Дык гэта...я ж не супраць. Каму падабаецца - хай носіць сабе. :)) Хоць паўлапасадскія, хоць праваслаўныя, хоць мусульманскія.
Мяне хай, галоўнае, не вымушае.)))

---
І так, выснова якая ў выніку? "Іслам жарэ Еўропу". І? Нам тэрмінова ўсім падобна мусульманам стаць фанатычнымі хрысціянамі, ці што? Параходаў (так-так, гештальт :))) ) там набудаваць, ці вагонаў, што?
Што мы можам супрацьпаставіць?

Marisol

Active member

k_ja_ra

Well-known member
А разве заставляют у нас?
не.) пакуль. )

prosto_kat, мая думка (ну калі апошнім разам пра хусткі згадана было) была ў тым, што хто патэнцыйна гатовы хустку надзець, ён яе і надзене. Дзе? - мажліва, не так і істотна. Але на ісціну не прэтэндую.)
п.с. паўлапасадскія ў гэтым сэнсе не разглядаем.)))

Жесткую иммиграционную политику. религия тут не поможет
Воооось. Раз. Плюс жорсткае абмежаванне ролі і ўплыву рэлігіі на свецкае і грамадскае жыццё. Без выключэнняў для "правільных" рэлігіяў - два. Духоўнасць у купе са свабодамі як проціпастаўленне рэлігійнасці - тры. ну і г.д. ІМХО.

Zoryana

Well-known member
А ёсць прыклады шлюбаў мусульманкі і хрысціяніна? Што перамагае там?
В странах мусульманского мира не знаю, не скажу. Думаю, что такие случаи там - исключительное исключение:biggrin: А вот в отдельных субъектах РФ такое встречается, и весьма нередко. В России мусульман достаточно много, это вторая после христианства (православия) религия в стране. Информация о численности российских мусульман очень противоречивая - от 8 до 25 млн. человек, в разных источниках по-разному. Дело в том, что многие россияне,позиционирующие себя как мусульмане, по сути являются таковыми только номинально. Потому что правоверный мусульманин как минимум обязан, например, 5 раз в день молиться. Причем делать это нужно особым образом, на специальном коврике. На работе, к примеру, не привлекая к себе внимания сделать это не представляется возможным.

0a359377da271af584b0a6c37f7e380a.jpeg

Далее, обязательный пятничный намаз. У мусульман выходным (даже праздничным) днем является пятница, и в это день обязательно нужно присутствовать на проповеди в мечети, совершать общий намаз. А так как в России пятница - это будний день, то постоянное выполнения пятничного намаза - условие достаточно трудно выполнимое. То есть я о том, что российские мусульмане отличаются от восточных единоверцев по объективным причинам. И может быть в следствие всего этого они менее радикальны. Да и в целом, в силу известных историко-социальных причин в РФ христианство и ислам мирно сосуществуют уже достаточно долго. Поэтому и в отношении веры, конфессиональной принадлежности избранника/избранницы они более терпимы, нежели, например, в мусульманских странах. Лично мне известны многие случаи таких вот "смешанных" браков, то есть когда она - мусульманка, он - христианин (православный). Знаю семью, она - мусульманка (татарка), он - протестант (этнический немец). И никаких возражений у родителей или других родственников не было. Как сейчас они свои конфессиональные вопросы решают я не знаю, как-то об этом не спрашивала - они уже с 1991 года в Германии живут. При случае поинтересуюсь, мусульманка ли она до сего времени :)
Что касается того, "што перамагае". По-разному бывает. В моем случае "перамагло" христианство (православие в частности). Правда для этой "перамогi" почти 20 лет потребовалось :) Моя подруга и коллега - родом из Столбцов, была католичкой. Но перед свадьбой приняла ислам, потому что таковы были условия родителей мужа-мусульманина из Ижевска, где они теперь живут. Бывает, что ничего не перамагае, каждый остается в своей вере, хотя Коран запрещает такие браки, конечно.
В заключении хочу поделиться. Это одна из самых красивых мечетей, которые мне довелось видеть, в смысле в которых мне доводилось бывать - мечеть Кул-Шариф в Казани

k_ja_ra

Well-known member
Zoryana, дзякуй.) Мне было вельмі прыемна і цікава прачытаць Ваш пост.)

Можна спытаюся? а з чым змагалася ў Вашым выпадку хрысціянства цягам 20-ці год? З іншым напрамкам рэлігіі ці проста з яе адсутнасцю?
Адказ толькі па Вашым жаданні. :)
Дзякуй.)

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Мая была - іслам не вінаваты, што нашыя дзяўчаты ў яго прыходзяць. Неяк так...
Конечно, не виноват. Девушка хочет замуж, и религия (любая) идет приложением к избраннику.

k_ja_ra

Well-known member
Velca, ты прабач, але неяк уж вельмі аднабока ў цябе атрымліваецца.
Пішуць жа, што не заўжды рэлігія мужа перамагае. Гэта раз. Па-другое, далёка не кожная дзяўчына нават з прычыны вялікага кахання ў іслам ці куды б не было яшчэ пойдзе. Нават калі для гэтага давядзецца ад каханага адмовіцца. Па-трэцяе, вунь у праваслаўе мужы за жонкамі куды часцей прыходзяць, чым наадварот. Ну і падобнае.
А па тваёй логіцы выходзіць, што дзяўчат увогуле трэба забараніць хрэсціць і веры ім нейкай прытрымліваецца. Хай чакае часу, пакуль замуж возьмуць. Там муж і вызначыць, якую рэлігію абраць. Так? Ну ў сэнсе каб потым не мяняць.

Marisol

Active member
Кьяра, времена первых христиан, когда тетки между мужем неподходящего вероисповедания и смертью добровольно выбирали второе, давно миновали. Нынче муж важнее:)))

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Па-другое, далёка не кожная дзяўчына нават з прычыны вялікага кахання ў іслам ці куды б не было яшчэ пойдзе.
Конечно, нет. Я бы не пошла (наверное:))

А па тваёй логіцы выходзіць, што дзяўчат увогуле трэба забараніць хрэсціць і веры ім нейкай прытрымліваецца. Хай чакае часу, пакуль замуж возьмуць.
Почему по моей логике такое выходит???

Несу с Хартии комментарий. За точность не ручаюсь, конечно. Можно поискать. Но что-то в этом есть.
"А вот в Австралии опубликован указ, принятый 20 сентября, в котором говорится о том, что мусульманам, желающим жить в Австралии по законам шариата, придется покинуть эту страну, поскольку правительство ощущает от данной категории граждан угрозу терактов.

В свою очередь, министр обороны Брендан Нельсон сказал журналистам, что мусульмане, которые не хотят принять местные ценности, должны "убраться". "По сути, люди, которые не хотят быть австралийцами и которые не хотят жить в соответствии с австралийскими ценностями и понимать их, что ж, они могут убираться", - сказал он.

"Иммигранты, а не австралийцы, должны приспособиться. Принимайте или убирайтесь. Мне надоело, что наша страна должна постоянно волноваться по поводу того, не обижаем ли мы каких-то людей или их культуру", - заявил Брендан Нельсон. "Мы говорим в основном по-английски, а не на испанском, ливанском, арабском, китайском, японском, русском или любом другом языке. Поэтому, если вы хотите стать частью нашего общества, учите наш язык! Большинство австралийцев верят в Бога. Это не какая-то христианская, правая, политическая доктрина, а факт, потому что христианские мужчины и женщины создали эту страну на христианских принципах, и это четко зафиксировано в документах. Безусловно, уместно выставлять это на стенах наших школ. Если Бог оскорбляет вас, то я предлагаю вам рассмотреть возможность переезда в другую часть света, потому что Бог - это часть нашей культуры", - подчеркнул он. "

Ниже пишут, что "он так не говорил". Жаль, мог бы и сказать:)

Там муж і вызначыць, якую рэлігію абраць.
В этом роде воспитывали некоторых принцесс позапрошлого века и ранее. Все равно выдавали замуж в дальний зарубеж.

k_ja_ra

Well-known member
prosto_kat, :)

Дзевы, ну што вы здзекуецеся, далібог! :))) Не памятаю, каб я штосьці пра Жанну Д'арк пісала.))) І пра смерць у імя ідэалаў таксама. Я кажу пра тое толькі, што я прыкладам, наўрад ці пайшла б замуж за мужчыну-радыкальнага мусульманіна. І ніяк не з прычыны адданасці праваслаўным традацыям.) А таму, што такі чэл - гэта пэўны тыпаж. І навязанае рэлігія там - меншае з зол, якія б мяне чакалі. Я пра гэта. Што жанчына, якая пагаджаецца на іслам, перадусім абірае мужчыну з такім пасылам.
Пры ўсім пры гэтым я не выключаю, што проста чэл усходняй нацыянальнасці і нават мусульманін хай сабе, але такі, якому мая рэлігія ці яе адсутнасць не прынцыповая, як не прынцыповыя нейкія іншыя рэчы, кшталту гатовіць ежу павінна ТОЛЬКІ жанчына, мог бы маю ўвагу прыцягнуць.

Проста неяк размова пайшла з таго, што "нас чакае іслам". Вось, дзяўчаты, маўляў, у іслам уходзяць, бо ім мужы патрэбныя. Мужы можа і патрэбныя. Але не ўсе згодныя атрымліваць хоць штосьці ў штанах у якасці мужа дзеля самога факту гэтага. У рэшце рэшт можна і палюбоўніка знайсці. БЕЗ іслама.

Почему по моей логике такое выходит???
Ну ціпа муж патрэбны, дык і за людаеда пойдзеш.:)))) І ледзь не ў гэтым прычына таго, што нас жарэ іслам.
Дый ладна.

Проста сапраўды іслам жарэ не з прычыны межэтнічных шлюбаў, а таму што размнажаюцца яны як трусы і таму, што з краінаў людзі размнажаюцца, дзе іслам у якасці ісціны ў канчатковай інстанцыі існуе.

Зоряна правільна піша. Збольшага ў Расеі (ну калі не разглядаць там Чачню месцамі і інш) такога няма. У мяне ў сяброўкі сястра замужам у Маскве за чэлам не памятаю якой дакладна нацыянальнасці, але дакладна ён мусульманін. І нічога, ніхто іслам не прымаў, ніхто ў паранджы не ходзіць і цалкам сабе публічнае жыццё вядзе.
То бок сам па сабе іслам нічым за правслаўе не горшы. Рэч а) у людзях і б) як да гэтага дзяржава ставіцца. Пра што я і кажу.

Несу с Хартии комментарий.
Збольшага правільна міністр кажа. Калі кажа. )))) Вучы сабе сваю мову, заставайся сабой і падтрымлівай карані АЛЕ прымай традыцыі краіны, у якую прыехаў. І асноўнае з іх - што рэлігія ў нас нормы і законы жыцця не вызначае.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху