если почитать и подумать,то вполне внятно,хоть и частично, можно получить ответ на вопрос почему
Ну, а я і не сказала, што ў мяне няма ўласнага адказу на гэтае пытанне.

)
І я якраз думаю, як і ты. Што гендэрнае пытанне тут ні пры чым, БАбы дуры ў сэнсе.

Што як у праваслаўе прыходзяць (не ўсе!!!), так жа потым з яго і сыходзяць.

) Бо ў ісламе "свечкі таксама можна абазначыць".
В православные хустки тоже никто гвалтом не закутывает,однако ж....
Тут думкі тваёй не зразумела...
Мая была - іслам не вінаваты, што нашыя дзяўчаты ў яго прыходзяць. Неяк так... То бок - няма чаго на люстэрка-та...
А ты што мела на ўвазе?
Наконт нашай тэмы- гэта падаецца
Ну прабач, клск, я па шчырасці напаўжартам пра тэму.

Гэта больш справядліва ў дачыненні да праваслаўя ўвогуле. Тут не думаю, што ты будзеш гэты факт адмаўляць. У кожнага бацюшкі па факце меркаванне рознае, вунь праваслаўныя манахі кніжкі Осіпава спальваюць, бо нязгодныя, ну і г.д.
ўсё таму падаецце не ўцямным
Навошта абагульняць? Не ўсё. Далёка прычым. Мне, прыкладам, за час, праведзены ў гэтай тэме, вельмі многае стала зразумелей.
А "не ўцяміла" цалкам сабе канкрэтнай цытаты/спасылкі тычылася. Паўтаруся, думала, растлумачыш. Але не - дык не.)))
subaru, дзяк. Так! Твая праўда, імавернасць адваротнага шлюбу (хрысціянін + мусульманка) нават тэарэтычна на некалькі парадкаў меншая. Я не падумала пра гэта.
А вот я ношу платки, безотносительно веры и влюбленности ИМХО, это очень красиво
Дык гэта...я ж не супраць. Каму падабаецца - хай носіць сабе.

) Хоць паўлапасадскія, хоць праваслаўныя, хоць мусульманскія.
Мяне хай, галоўнае, не вымушае.)))
---
І так, выснова якая ў выніку? "Іслам жарэ Еўропу". І? Нам тэрмінова ўсім падобна мусульманам стаць фанатычнымі хрысціянамі, ці што? Параходаў (так-так, гештальт

)) ) там набудаваць, ці вагонаў, што?
Што мы можам супрацьпаставіць?