Nelinka, я адкажу, ці як мінімум пастараюся, на ўсе Вашыя пытанні, датычныя тэмы гаворкі. Што да адукацыі і інш., не палічыце за няветлівасць, але пакіну за сабой права асабістую інфармацыю тут не агучваць. Бо гэта ніяк не характаразуе мяне, як асобу ці суразмоўцу. Скажу адно: я не маю ніякага дачынення ні да псіхолагіі, ні да філасофіі, ні да тэолагіі і падобнага, і нават увогуле не гуманітарый па сваёй сутнасці...Псіхалогіяй цікаўлюся роўна столькі ж, колькі і іншымі галінамі ведаў, ці хутчэй колькі і іншымі бакамі нашага жыцця.
Ты сейчас всех христиан в лгунов и кривляк записала вместе с автором статьи?
Гэта з чаго раптам? ) Я хоць і распісваюся сумленна ў тым, што не з'яўляюся хрысціянкай па сутнасці, хрысціянкай па факту хрышчэння, як і заяўленыя 75%, я ёсць. І нават яйкі фарбую. Бо дзеці просяць. І Сімвал Веры напамяць ведаю.

Так што мне неяк на сябе ж нагаворваць не з рукі.

))
А хіба гэта няпраўда пра веру ў выратаванне і вечнае жыццё ТАМ, а не тут і цяпер? Хіба ёсць сапраўднае веданне, а не тое, як распавядаюць пра яго ЗВЫЧАЙНЫЯ людзі? З чаго такая ўпэўненасць у тым, чым быў Хрыстос і хрысціянства? І што б ён забараніў ці дазволіў, і як бы жыў, несучы ў сабе любоў, сёння? Чаму ад яго імя раздаюцца ацэнкі правільнасці і няправільнасці, чаго можна і чаго нельга, чыя вера слушная і чыстая, а чыя - не?
засталася не Вера, а барацьба за ейную чысціню.
Тебе это откуда известно?
Ды ладна, 2 старонкі таму ўсё дакладна растлумачылася...І астатнія падпісаліся...
А я і не адмаўляю, я сказала. З "кантэкста", ці бачыш, выснову зрабіла.
Спадзяюся, гэта будзе ў адпаведнай тэме.)))
Igra, і шчыра, ведаеш, што хар-на? Ацэнку дадзенаму артыкулу ты вынесла адразу ж. А таму, вышэй, праз 5 старонак і 2 дні размовы, калі ўжо да сцяны прыціснулі...Калі не цяжка, скажаш, чаму? ) Не настойваю...))
Я скажу честно,что меня цепляют именно твои высказывания.
Думаю, гэта не дзіўна. ))) І мне не лёгка даецца размова на гэтую тэму менавіта з табой. Я ўвесь час на стрёме. ))) Але я пішу, што думаю, не маючы на мэце, паўтаруся у соты раз, нікога зачапіць, і цябе ў першую чаргу.))
Цытаты сугучныя мне ў многім...што ў іх крымінальнага? І што там няпраўда па сутнасці?
Я сцвярджала адваротнае?
Хаця хаваць не буду, многае адгукаецца...
sskiff, дзякуй. )))
Я живу так, как хорошо и приятно мне самому, читай - эгоизм

Прабачце. але ў вас даволі плоскія, на мой погляд, уяўленні аб эгаізме і жыцці, як добра і прыемна мне самаму...
Эгоизм с порядком и законом как-то не совмещается
А, бянтэжуся спытацца, парадак і закон толькі ў межах праваслаўя існуе?
Concordiya, І Вы ўпэўненая, што Плутарх менавіта аб тым Боге, пра якога Вы, гаварыў?