Я нават не ведаю, што такое ступіца)как называется палка, которая соединяет обод деревянного колеса со ступицей?
Чаму не знайшлося? Знайшлося) у іншым варыянце)другого фразеологизма не нашлось у них, чтоли.
Я нават не ведаю, што такое ступіца)как называется палка, которая соединяет обод деревянного колеса со ступицей?
Чаму не знайшлося? Знайшлося) у іншым варыянце)другого фразеологизма не нашлось у них, чтоли.
Ёсць вядома ж. На цт па мовах ад сябе нічога не прыдумваецца. Максімум існае ў тэксце слова ў правільную форму ставіцца.А там были варианты ответов?
это несомненно. но хотелось бы этим не на ЦЭ заниматься...А мне наадварот падабаецца. І цікава, і слоўнікавы запас узбагаціцца, хоць якое развіццё.
Спица и называется.как называется палка, которая соединяет обод деревянного колеса со ступицей? не спица же? как???
Как-будто это единственная неудачно выбранная фигня на ЦЭ А кольраби, а иваси? Кому-то что салями, что солянка одинаково , согласна с k_ja_ra, там еще столько всякой никому ненужной фигни, что фразеологизмы действительно не самое худшее. И опять же не забываем про подловить , а не про знания.но остаюсь при своём: фразеологизм выбран крайне неудачно.
Адно маё дзіцё ў 4 гады наведвала лагапедычную групу. Я ў жыцці столькі не вучылася, як у той год. Назвы птушак і як яны выглядаюць (пералетных і непералетных!), пазнаць грыб па карцінцы, суаднесці дрэва і ягонае лісце! Пра вышукванне і выразанне гэтага ўсяго з кніг і часопісаў маўчу) беглі адтуль, губляючы тапкі, бо яшчэ год я б не вытрымала)честно сказать, что такое иваси может и взрослый не знать
Напомнили) сын 2 года был в таком саду.Адно маё дзіцё ў 4 гады наведвала лагапедычную групу. Я ў жыцці столькі не вучылася, як у той год. Назвы птушак і як яны выглядаюць (пералетных і непералетных!), пазнаць грыб па карцінцы, суаднесці дрэва і ягонае лісце! Пра вышукванне і выразанне гэтага ўсяго з кніг і часопісаў маўчу) беглі адтуль, губляючы тапкі, бо яшчэ год я б не вытрымала)
А вы з івасі здзіўляюцеся ў 11 кл)
Я если честно тоже здесь первый раз увидела это слово хоть и не молодой специалист. Ну вообще возможно составителям близко такое типа иваси, шпроты, юпи ещё б спросили.Ну вот спросила сейчас молодого спеца нашего - экономиста, даже предположить не может, что такое иваси )))