Все возможно, одним словом
было бы желание
Добрае рэзюме.
Все возможно, одним словом
было бы желание
Карацей кажучы, мала беларускамоўных.заўсёды пра яго забываю)) па старой памяці ўзгадваю толькі гімназіі, якія камітэту па адукацыі падпрарадкоўваюцца))))
Вот в этом-то и весь секрет. Если кто захочет, чтобы его ре лучше знал родную мову и говорил на ней - для начала сам выучит и заговорит. Примеры и на нашем форуме найдутся. Пачынаць трэба з сябе,не?было бы желание
такого я тоже не писала,кстати)гісторыю не жадаюць вучыць па-беларуску
добратакого я тоже не писала,кстати)
Сообщение от Катерина
издержки русификации. Вполне преодолимые.
Нет.
Зайдите в книжный.
Диаметр трубы должен соответствовать количеству сливаемой жидкости.
По белорусским трубам просто нечего гонять...
Вот в этом-то и весь секрет. Если кто захочет, чтобы его ре лучше знал родную мову и говорил на ней - для начала сам выучит и заговорит. Примеры и на нашем форуме найдутся. Пачынаць трэба з сябе,не?))
А ў курсе так званай рускай літ-ры (а насамрэч увогуле літ-ры, але па-руску) хіба адно руская вывучаецца?Какую литературу белорусскую изучать 11 лет?
А сёння якую вывучаюць?Какую литературу белорусскую изучать 11 лет
а чаму руская мова - як замежная? Мне падаецца, што гэта галоўны зман (заблуждение) тых, хто супраць пашырэньня сьферы беларускай мовы ў школе. Руская мова ў нас не будзе вывучацца як замежная. Па-першае, таму, што ў нас 2 дзяржаўныя мовы. А па другое - як яна можа ўспрымацца (і вывучацца ) замежнай, калі дома дзеці будуць яе чуць і выкарыстоўваць.Если русский,как иностранный,то и русская литература тоже,соответственно в другом объеме?Какую литературу белорусскую изучать 11 лет?И это только в школе.
А ў курсе так званай рускай літ-ры (а насамрэч увогуле літ-ры, але па-руску) хіба адно руская вывучаецца?
На добры лад, нам патрэбны курс сусветнай літ-ры ( з рускай літ-рай у яе складзе), якая цалкам сабе можа вывучацца і па-беларуску, чаму не? апроч уласна рускай, само сабой, і курс беларускай, у якой апроч традыцыйных твораў пра сялян, будзе вывучацца і мора ўсяго іншага, што напісана па-беларуску.
Гэта:что вы думаете на этот счет?
проста без каментароў...По белорусским трубам просто нечего гонять...
А я где-то такое утверждала?)А ў курсе так званай рускай літ-ры (а насамрэч увогуле літ-ры, але па-руску) хіба адно руская вывучаецца?
Не,серьезно,откуда море?будзе вывучацца і мора ўсяго іншага, што напісана па-беларуску.
Там у меня вопрос был,а не утверждение.а чаму руская мова - як замежная?
А так згодна з тым, што калі мы можам вывучаць Шэкспіра па-руску, то і па-беларуску таксама здолеем (ён па беларуску вельмі неблага гучыць).
Я не хотела бы вдаваться в это,что и кто писал когда-то и пишет сейчас.алавек то піша, што беларуская мова самая мілагучная ў свеце, то расказвае, што па беларускіх трубах няма чаму цячы... несур'ёзна, імхо...
Мне падаецца, што гэта галоўны зман (заблуждение) тых, хто супраць пашырэньня сьферы беларускай мовы ў школе. Руская мова ў нас не будзе вывучацца як замежная.
Я гаварыла, што сцвярджала?А я где-то такое утверждала?)
Ну перакладаюць жа на рускую, чым беларуская ў гэтым сэнсе горшая?То есть переводить на белорусский?
Ну беларускую па-беларуску вучаць? Чым руская ў гэтым сэнсе горшая? Па-руску, само сабой.А русскую литературу?На белорусском?Русском?
Яе многа. Тэарэтычна, можна было і зменшыць і замяніць іншымі не меней годнымі творамі сусветнай літ-ры. Можна не змяншаць. Пакінуць, як ёсць.ее больше,нет?Или стоит уменьшить?
ок. Не мора. Але на праграму па літ-ры хопіць дакладна. Сёння ж хапае?Не,серьезно,откуда море?
Все-таки хоть и не только русская изучается,но ее больше,нет?Или стоит уменьшить?
Ты спытала, што я думаю.Я не хотела бы вдаваться в это,что и кто писал когда-то и пишет сейчас.
Хто?Русский,как иностранные,другие,вроде,хотели)
я не фарумчан мела на ўвазе) Чытала проста меркаваньні на іншых рэсурсах.katia-ka, кстати,об этом писали не те,кто против расширения сферы белорусского языка)Русский,как иностранные,другие,вроде,хотели)
Полностью поддерживаю.Европейские языки тоже. Но латынь - это база. До революции, кстати, учили в гимназиях, наравне с европейскими языками.