Диалоги с...АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
О! дарэчы хацела напісаць наконт словаў Велькі пра тое, што ідуць звычайна ў адны і тыя ж дзверы.)))))
Факт!
І думаю, тлумачальны цалкам. Гэта "статкавае" пачуццё.
Я без негатыўнага адцення!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! калі што.

Я сама іду за кімсьці. )))))) Аўтаматычна. І вось праўда - трымаюць дзверы. І часам чакаюць стаяць, калі я крыху падалей ззаду іду.

Праўда, я не так часта метро езджу. Можа шанцуе чыста?)

Валите отсюда,
Я неяк наадварот... з цяжкасцю размовы пры чыйсьці ад'езд чытаю...
Патрыётка хр***ва...Прабач, Юніко (с) )))))))))))))))))))))))

Mahima

переименовалась:)
Я сама іду за кімсьці.
если двери свободны, когда на четыре двери два чела - я иду не следом.
Держат практически всегда. Может, мне везет. Не держат - согласна - тетки к 45-50 и частенько молодые люди мачо-бычковатого типа. Ну им понятно - не по чину оборачиваться:))) И тетки такие в вагон и в автобус ломятся просто в прямом смысле по головам. Так как-то неловко все это, если честно. До какой степени люди унижены, чтобы так унижаться уже самим...

А еще у нас почему-то стыдно просить. Например, я в метро дремлю, досыпаю ночь:)) глаза закрыты и я не вижу и даже не очень слышу, что вокруг происходит. И так просто тронуть рукав и сказать, что нужно тебе сесть. Но проще начинать громкие беседы в никуда о никакущей молодежи...
Но вообще мне льстит, что меня еще относят к молодежи:)))) Так что я не обижаюсь:)

k_ja_ra

Well-known member
я иду не следом.
А я следам.) І (падумаўшы на гэтую тэму: чаму?) мяркую ўсё ж падсвядома таму, што дзверы -та цяжкія, калі іх з нулю адчыняць:), а ў тым, што іх будуць прытрымліваць для мяне, выходзіць, я зноў жа на падсвядомым узроўні не сумняваюся. Бо ў лоб я дакладна не хачу. :)))
Адкуль упэўненасць? Станоўчы досвед такіх прытрымліванняў?

Ды такіх здалёк бачна. Ёсць у іх у знешнасці штосьці. І там не ва ўзросце рэч. Менавіта ў "цётках". Думаю, пасля такіх я ў іншыя дзверы іду.:))

Дзевы, вось шчыра, наступным разам буду ехаць метро - паспрабую зафіксаваць свае рухі і рэакцыі. Цікава нават.)))))))))))))))))

Mahima

переименовалась:)
паспрабую зафіксаваць свае рухі і рэакцыі.
очень хорошая идея. Потому что чаще автопилот полный. Я как-то даже на автопилоте на Октябрьской зашла не на ту линию, села в поезд и очнулась только тогда, когда объявили, что след.станция Первомайская. Я встрепенулась - какая такая Первомайская?!:))) Мне надо на Площадь Ленина:))) Жэсть. Робот.

k_ja_ra

Well-known member
чаще автопилот полный
Ёсць такое, так.)
Я з садка так у іншы бок, прыкладам, пайшла. Калі ў дом па дарозе ўпёрлася - апрытомнела. Ёпць! А дарога з прыпынкам тралейбусным дзе? :)))

п.с. і не факт, што я пры гэтым пра штосьці, на форуме вычытанае, не думала.:))))))))))))))))

Хотят стоять в очереди - пусть стоят
Гэта справядліва.

Вось толькі праз тое, што яны абіраюць стаяць у чэргах, церпяць тыя, хто чэргі для сябе не абірае. Але іншага спосабу атрымаць пасылку ці нейкі заказны ліст яшчэ не прыдумалі.
І права гэтага другога чалавека НЕ абіраць чэргі - парушаецца. Гадзіны эдак на дзве. :))) Штораз.)

Вось калі б для тых, каму за шчасце дзеля аплаты за мабільнік пастаяць гэтыя 2 гадзіны, была б асобная чарга - ніякіх пытанняў. Хай сабе хоць суткамі штодня стаяць. Іх абсалютнае права.

Але асобную чаргу не выдзяляюць. Бо кадраў не хапае. (я не галасноўна. Гэта з адказа на скаргу на сайце Белпошты. Супрацоўніца пасля чарговага паходу на пошту проста не вытрымала. На пошце непасрэдна ёй кнігу скаргаў не выдалі).
А не хапае кадраў, бо за капейкі там працаваць ніхто не хоча. А капейкі - бо, як правільна напісала Атекс, праца чалавека ў нас не каштуе нічога. Дробязі. Як і сам чалавек, уласна кажучы...

Последнее редактирование:

juniko

self-made woman
Я уже видимо не вписываюсь :) Давно тут не общалась и отвыкла.....
А может уже жизнь другая......
В сбербанке - аналог беларусь банка везде стоят банкоматы и инфокиоски. а возле них - практиканты - банкиры :) бросаются к каждому входящему с воплем -"Давайте я вам помогу" и если вопрос можно решить с помощью банкомата - учат прямо на месте, сами в кнопки не тыкают, просто рассказывают. как сделать. бабушки активно осаждают банкоматы :) Теперь постоянно толпятся в киоски и банкоматы, хотя понаставили их - море и работают они круглосуточно.

PS дверь всегда на автопилоте держу и мне держат, я думаю - это привычка у тех, кто с детства на метро ездил. просто привычка.

И следующий клип - посвящается всем, кто любит поговорить про любовь к Родине и пообсуждать тех кто едет и не едет.
Клип со смыслом, рекомендую досмотреть до самой последней секунды.

вот ссылка на то, что слушает нынешняя молодежь, (осторожно есть ненормативная лексика)
http://www.youtube.com/watch?v=SYrbeiENIiY

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, тут только один вариант - почта не принимает коммунальные платежи. И всё.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, да ты че!!!!!!!!! А пенсіянеры, якія атрымалі пенсію, потым пойдуць яшчэ і ў банк?!!!!!!!!!!!!!!!
Чур цябе. :)))))

Танюша_

Кьяра, вот ты сама и ответ дала. Эти пенсионеры не пойдут в банкомат и терминал даже если там будут рядом стоять два обученных человека. Так что, эта ситуация без решения на данный момент

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, дзеці робяць картку бацькам, а яшчэ лепей яна робіцца аўтаматычна пры афармленні пенсіі. І дзеці/унукі/пляменнікі (можна па званку бабулі) аплачваюць іхныя плацяжы праз інтэрнетбанкінг. Гэта першы варыянт.
Другі. Пошта перастае выплачваць пенсію. І займаецца сваімі прамымі абавязкамі - а менавіта заказной карэспандэнцыяй. Але без пункту першага - маем тыя ж яйкі толькі збоку. То бок гемар у банках. Але ў банках пры наяўнасці электроннай чаргі - аматараў пастаяць па 2 гадзіны можна запрашаць у спецыяльна адведзенае для гэтага акенца. :))

Танюша_

Кьяра, из первого варианта выпадают одинокие пенсионеры, пенсионеры не общающиеся с детьми и пр. Скоро пенсионеров с карточками станет больше в ходе естественных процессов.

Танюша_

Солнцева, ты думаешь с мировоззрением нынешних пенсионеров легко сняться с места и свалить в Индию?

Morgenstern

Well-known member

Танюша_

Солнцева, эти бабки не знают английского, никогда не были в международных аэропортах, большая часть никогда и на море не бывали. Для них дача - высший пилотаж отдыха.

ОляОлина

Active member
Про платежи на почте.Никогда не снимут с почты прём платежей за коммуналку.Потому что в деревне обычно единственное место,где вобще можно это сделать-почта.А точечно убрать эти функции с почтовых отделений,думаю,не получитс.
В сёлах вообще до абсурда доходит.Об зуют работников колхозов завести зарплптные карточки,а деньги можно сн ть только на той же почте-терминал только там.При том,оповещать работников почты нужно за несколько дней о том,что собираешьс за деньгами,что б те успели заказать деньги...Иначе нужной суммы может не быть в кассе. в шоке была,когда об этом узнала...

juniko

self-made woman
"Минсктранс"_выпустил_новые_билеты_теперь_они на русском_языке
Там же в коментах приведена ссылка, по которой можно написать о своем желании (или требовании) использовать белорусский язык
http://www.minsktrans.by/component/a...ssage&pf=2

Алыверды: З лютага праязныя квіткі будуць друкавацца на беларускай мове
Это надо в позитив перенести.
Еще одно доказательство того, что интернет - это не пустое сострясание воздуха, а реальная возможность повлиять на свою и не только жизнь. А то у многих уже в привычку вошло - недооценивать интернетовское мнение людей.
А вот и первые цветочки - оскорбительные вывески сменили, билеты перепечатают - значит важно оно.... мнение.

k_ja_ra

Well-known member
Это надо в позитив перенести.
:) Але папярэдне ў недарэчнасці? )))

Увогуле такі трапны камент прачытала ў сувязі з гэтымі "памылкамі" з праязднымі і інш.
Адчуванне, што прамацваюць, як яно пракаціць з расейскай замест беларускай. Нават у тых па пальцах пералічыць выпадках, дзе апошняя такі ёсць.

Я не веру ў падобныя памылкі. Друкавалі-друкавалі па-беларуску і раптам бац! і памыліліся. На чыстай расейскай прычым.))))

І такі так. Хаця б мінімальна падняты шум, мажліва, хоць на штосьці ўплывае. Ну хоць крышачку. І тое хлеб, як Кацярына кажа.)))))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху