На мой взгляд, наиболее вероятно, что ребёнок, столкнувшийся с агрессией на его стремление учиться, просто «забьет» на учёбу. Лично я не стала бы рисковать своими детьми ради того, чтобы на кого-нибудь не навесили ярлык двоечника.
Ня тое, каб я пякуся аб усеагульнай карысьці....Але гледзячы на нашы школагімназіі мне становіцца сумна... Настолькі, што я пачынаю думаць і шукаць нейкія альтэрнатыўныя хады-выйсьці...Думать об общем благе -- это пережиток большевизма.
согласна. Но 11 лет держать оборону и постоянно проходить проверку на вшивость от своих однокашников тоже не айс.и откуда мнение, что именно эти 4 из 17 будут гонимы? )))) Отличники - это элита, а не ботаники )) А вот пинают как раз слабохарактерных, независимо от их успеваемости
Вот сразу видно, что вы не сталкивались с этим. Достаточно дать отпор ОДИН раз! И больше вас трогать не будут. Вас начнут уважать.согласна. Но 11 лет держать оборону и постоянно проходить проверку на вшивость от своих однокашников тоже не айс.
конечно, без обидHe_len, без абід, але мне бачыцца за вашымі словамі думка пра тое, што "мае дзеці разумныя, яны абавязкова патрапяць у гімназію", і якая мне там розьніца, што існуюць "сярэднія" школы і што туда ходзяць дзеці....
Вот интересно, а если ваш ребенок не будет тянуть такой уровень? Будете заставлять?Дык я ж якраз пра тое ж...Хаця, шчыра кажучы, уласнага досведу навучання ў падобным класе і не мела. Але вельмі б хацела для дзяцей.![]()
я тоже учился и в таком классе, и в профильном, и в элитном вузе.именно собственным опытом учебы в таком классе.
Ну тогда это не сортировка на двоечников и отличников, а сортировка по направленности детей. А это другое. Как я поняла, тут именно предлагалось поделить на дураков и умных )) Я именно против такого деленияAndromeda, прабачце, Вы неяк на сваёй хвалі. Я б не хацела, прыкладам, каб на майго гіпатэтычна слабага ў мат-цы дзіцёнка навесілі ярлык - дурань. Хай будзе ў класе тых, што выдатна шые на працоўным абучэнні, разумеееце?
Я гляджу на гэта з пункту гледжаньня таго, што майму дзіцяці, калі ён стане дарослым, пасьля жыць разам з гэтымі пасталелымі дзецьмі. Можна, канешне, выказаць меркаваньне, што "яны" і "такія, як мой" ніколі не перасякуцца...але не факт. Як ня факт, што нейкія пасады ці яшчэ што небудзь не займуць людзі, якія "умеют немножко читать и считать(с)". И што- з'язджаць?По второй части поста - мне действительно не важно, как живут и какова судьба будет у других детей в других школах.. для этого у них есть родители, опекуны, мне своего ребенка хватает, точнее своих двоих!
ППКСЯ гляджу на гэта з пункту гледжаньня таго, што майму дзіцяці, калі ён стане дарослым, пасьля жыць разам з гэтымі пасталелымі дзецьмі. Можна, канешне, выказаць меркаваньне, што "яны" і "такія, як мой" ніколі не перасякуцца...але не факт. Як ня факт, што нейкія пасады ці яшчэ што небудзь не займуць людзі, якія "умеют немножко читать и считать(с)". И што- з'язджаць?
А я мела)) Гэта суперска на самой справе. Гэта вось як раз падзяленьне па профілю, а не па вумны-дурны. Мой сябра вучыўся на хім-біа, дзякуючы падрыхтоўцы ў ліцэі змог заяваць срэбра на міжнародная алімпіядзе па хіміі і патрапіць без экзаменаў у МГУ (Масква). А калі б здаваў іспыты, то ні ў жыцьці б не патрапіў, бо ў рускай мове быў слабы-слабы.Хаця, шчыра кажучы, уласнага досведу навучання ў падобным класе і не мела.
Вот это уже реальней. Действительно разделить детей по талантам намного правильнейА я мела)) Гэта суперска на самой справе. Гэта вось як раз падзяленьне па профілю, а не па вумны-дурны.
Читаю..и не могу удержаться от коммента.я за то, чтобы дети поступали в "сильные" классы. Если середнячок не хочет поступать, то пусть сидит с двоечниками-троечниками.
Вот...Поэтому и создаются профильные классы...Действительно разделить детей по талантам намного правильней
Согласна на 10000000000000000000000000000000%ребенок должен столкнуться с реальностью, а не жить в идеальном классе (мире), который ему подобрали. Столкнется с агрессией и унижением - выработает характер и научится за себя постоять.
В какой половине??? На Западе 2 гимназии: в 13 вообще нет начальной школы, в 20-есть, но отдельного помещения нет.у паловы гимназій ёсць асобныя памяшканні для пачатковай школы. Аддзяліць "юрыдычна" так бы мовіць іх ад саміх гімназій - і нічога будаваць не трэба. У 6-й гімназіі 3 корпусы. Адзін аддаць пад пачатковую асобную. Гэта я так, наўскідку...