как хорошо, что появился интернет. В этой теме "за идею" по сути одни готовы убить другихМне интересно все,в том числе и не самые приятные страницы истории и спасибо за поднятую тему,а выводы я сделаю самостоятельно и не надо здесь никого лечить.
как хорошо, что появился интернет. В этой теме "за идею" по сути одни готовы убить другихМне интересно все,в том числе и не самые приятные страницы истории и спасибо за поднятую тему,а выводы я сделаю самостоятельно и не надо здесь никого лечить.
узаемна. аднак, Каця, гэта я яшчэ ня рэзка, гэта я яшчэ стрымлівалася.Atex, я цябе вельмі паважаю, але ты ўжо занадта рэзка выказваешся.
Праўда канешне. я пра другое, не пра крананні, а пра правакаціі... і не пра кожнага, а пра правакатара. няўжо ты ня бачыш?Кожны мае права спачуваць, плакаць, перажываць ад таго, што кранула менавіта яго, праўда ж?
ой, кранула...Гэта маё, так.
Я не веру гучным словам. Прабач ужо. Не веру пафасу і дэмагогіі пра наші завоеванія. Звычайна мала што за гэтым стаіць. Па назіраннях па жыцці. Чым іх болей і яны гучнейшыя, тым....карацей, тым.(
Мы ўсе ведаем, як гэту тэму карыстаюць. Па мне гэта і ёсць знявага. Тут сапраўды моўчкі трэба, а не навыперадкі, хто прыгажэй скажа, вяшчаць.
А ў нас другога дафіга. З першым горш.
Парады - ого! А калі майго дзеда, які да Бярліна дайшоў, хавалі, дык маці ўсе парогі і кабінеты абегала, каб месца на могілках далі. (
Так што меней словаў хочацца. Што пра гераізм, што пра здраду. Гэта маё меркаванне і мне ўсё адно, што яно не супадае з адзіна правільнай лініяй партыі.
Калі адзіны аргумент на усе выпадкі жыцця - мы выйгралі вайну, дык варта памятаць, НЕ МЫ. МЫ сваю сёння прайграем. МЫ - усе, у шырокім сэнсе. А то раптам хто зноў дабараецца.
Моя бабушка родилась в 1905 году. Я родился в 1966 году.Тут сапраўды моўчкі трэба
таки нет.Калі адзіны аргумент на усе выпадкі жыцця - мы выйгралі вайну, дык варта памятаць, НЕ МЫ. МЫ сваю сёння прайграем. МЫ - усе, у шырокім сэнсе.
очень показательный пример того, что всего парочка явно умышленно не опубликованных строк, кардинально меняют смысл написанного. Именно это сейчас и происходит. Читая историю кусками и трактуя ее по теории Спотолочникова да, можно и Гитлера несостоявшимся спасителем нации назвать и победу в фетиш превратить и ужасы в неужасы и много чего еще. По постам на форуме последние несколько дней у меня появляется стойкое ощущение, что к должности штатного модератора уже пора открывать вакансию штатного психиатра.Давайте-ка все же целиком почитаем
вы сейчас говорите о СЕМЬЕ, о бабушках - которые детям, внукам и поколениям передают знания в семье. о жизни и судьбах, а не парадах (а после парадов и такой "государственной перадачи знания" на оставшийся год приходит забвение для этих ветеранов... похоронить порой целая проблема и мытарства) Пафос - это вот эта государственная передача знания. вы не поняли о чем кьяра или перекручиваете? о передаче знаний в семье - тут каждый может много расскзать... но кстати, как-то слова красивые не подбираются, я когда начинаю думать о том, что мне передали мои бабушки и дедушки комок подкатывает, это чувство - его словами не передать и не пережать тоже.Сколько они смогут продержать "чистое знание", свободное от идеологических девиаций, в актуальном состоянии, если будут об этом "моучкi"?
дзякуй.Сам по себе, механизм народной памяти экстремально важен с точки зрения именно национальной самоидентификации. Надеюсь важность последней не надо доказывать?
или вы не поняли о чем я.вы не поняли о чем кьяра или перекручиваете?
Можа, я не вядуся?а пра правакаціі... і не пра кожнага, а пра правакатара. няўжо ты ня бачыш?
А хто тут пра парады гаварыў? Мо я няўважліва чытала?..а не парадах
А практически полное молчание о подвиге ликвидаторов аварии на ЧАЭС -- лучше?лозунги, плакаты, крики о победе - принижают то, что они прошли.
а вось тут не згодная я. Таму чалавеку, я думаю, важней адчуваць павагу дзяржавы да сабе, а не прачытаць лёзунгі на дэманстрацыі.Ему думаете приятно ОТСУТСТВИЕ плакатов речей и лозунгов?
ты мне адкажы калі ласка, ты заўважыла гэты прыём у Зараны ці не?А што пра сьцяг і свастыку... Ну так гэтаму "прыёму" хутка 20 год будзе. На тым самым рэферэндуме пра дзяржаўныя сымбалі як раз гэтым фактам маніпуліравалі. Маўляў, не наш гэта сьцяг, пад ім фашысты хадзілі.
Шчыра? Я не чытаю падрабязна тое, што яна піша. Калі тэма мне цікавая, праглядаю па дыяганалі, дзеля таго, каб разумець, што адказваюць яе апаненты. На адкравенную правакацыю не вядуся.ты мне адкажы калі ласка, ты заўважыла гэты прыём у Зараны ці не?
не дык не.
Atex, я зачапілася за словы і эмоцыі subaru, а не Зоряны.як потым можна ўсе астаняе ад яе (толькі ад ее) успрымаць як "кранутасць"?
мда...А практически полное молчание о подвиге ликвидаторов аварии на ЧАЭС -- лучше?
Мало похоже на "Задолбал этот фетиш" правда?Не молчать, но не кричать, уважать, но не кичиться, почетать, но не только на словах - это никак..