Италия

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Берта

В стране чудес....
Посоветуйте, пожалуйста, лучший аутлет на севере Италии !!!!!!!!!

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Усім прывітаньне)
Праехалі маршрут Мінск-Варшава-Трапані-Кастэламаре дель Гольфа-Трапані-Піза-Сіена-Монтальчына-Піза-Кракаў-Варшава-Мінск.
Мінск-Варшава- цягніком, Варшава-Трапані - ryanair, Трапані-Кастэламаре -аўтобус, Трапані-Піза -ізноў ryanair, Піза -Сіена -цягнікі, Сіена-Мантальчына -аўтобус. Ну і назад таксама ryanair. З Польшчы дамой -цягнікамі.
У Трапані мы былі ў мінулым годзе. Калі параўноўваць паміж сабой гарады - Трапані і Кастэламаре, то мне болей падабаецца Трапані. Ён нейкі больш шырокі, сьветлы, цікавы. Кастэламаре - гэта вузкія-вузкія вуліцы, сьвежая рыба, маленькія лавачкі са смачнейшымі сырамі і ветчыной.А таксама яхты і рэстарацыі.
А пляж лепшы ў Кастэламаре. Толькі ён за горадам. Пры жаданьні можна і дайсьці, але мы карысталіся маршруткай. Пляж Плайя. Празрыстая вада, белы мелкі пясок. Дзецям файна там.
Ездзілі ў запаведнік Зінгара. Там, канечне, класна, але не ў ліпеньскую сьпеку і пажадана без малых дзяцей :) Калі б не пляжык, то я ня ведаю, штоб я рабіла))) Але пляж там неверагодны! Колер вады ля берага - блакітны-блакітны. Там такія скалы і гроты - супер!
Сіена неверагодная. Жывое сярэднявечча. У першы дзень натуральна заблукаліся на яе вулачках. Арыентаваліся на крамы. Яны там вядомых марак, яркія, заманлівыя :))) Ідзеш і думаеш, куды ўсунуць нос: у сумкі, у абутак, ці ў вінную лавачку :)
Мантальчына - гэта проста суперскае месца. Вось тая Таскана, якую малююць на паштоўках))) Радзіма вядомага віна Brunello. Мы, дарэчы, пабывалі на віннай гаспадарцы, паглядзелі, як робіцца гэта самае віно, пачаставаліся рознымі яго відамі.
Гуляючы па Мантальчына, захаваць цьвярозы розум немагчыма)))) Энатэкі паўсюль :) Можна дэгуставаць віны перад пакупкай.
У Пізе былі некалькі гадзнін перад аэрапортам. Канечне ж, паехалі глядзець на Пізанскую башню :)

Вложения

• IMG_8817.jpg
    IMG_8817.jpg
    171.3 KB · Просмотры: 55
Последнее редактирование:

олюко

New member
katia-ka,ну вы и путешественники, брависсимо!
все с детьми?
опишите свой маршрут по дням и ночевкам, пожалуйста.
фото с узкими улочками - это где? Кастеламаре?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka,ну вы и путешественники, брависсимо!
все с детьми?
Дзякую! Да, я з дзецьмі.
Па фота: кастэламаре-зінгара-трапані-сіена-сіена-мантальчына-мантальчына-мантальчна від на мясцовасьць.

фото с узкими улочками - это где? Кастеламаре?
Мантальчына

опишите свой маршрут по дням и ночевкам, пожалуйста.
Мінск-Варшава -начны цягнік, пералёт Варшава-Трапані, Трапані- 2 ночы, Кастэламаре - 7 начэй, ізноў Трапані 1 ноч, пералёт у Пізу, адтуль адразу ў Сіену, там -2 ночы, Мантальчна 3 ночы. І ўжо з Мантальчына адразу праз Сіену ў Пізу, там тры гадзіны па горадзе і ў аэрапорт. Прылёт у Кракаў, і там 2 ночы.

Последнее редактирование:

котеночкина

Active member
katia-ka, здорово как! Не устали? Не было переизбытка впечатлений? А про мальтачино как вкусно))) от чего самое яркое впечатление от поездки осталось?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Не устали? Не было переизбытка впечатлений?
Скажам так: Піза была толькі для сына. Бо яму вельмі хацелася гэтую вежу пабачыць. Мяне ўжо не торкнула :) Але я думаю, што калі б гэта быў які верасень, пачатак падарожжа, то ўражаньні маглі б быць зусім іншыя.

зараз адчуваю сабе троху стомленай. А тады - не :) Але ў нас зь дзецьмі ўжо ёсьць вопыт такіх вось працяглых вандровак, дзе і цягнікі, і самалёты і аўтобусы...

от чего самое яркое впечатление от поездки осталось?
Калі мы ўвечары сядзелі на даху (крыше) доміка, глядзелі на халмы Тасканы, расквечаныя пасьля дажджу ў самыя неверагодныя колеры (апошняе фота). Гэта было такое афігеннае - не пабаюся гэтага слова - відовішча!!
А яшчэ Сіена з раніцы, у палове сёмай. Пустыя вуліцы. Сонца. Блукаеш па сярэднявечных вуліцах у пошуках невядома чаго, пасьля п'еш каву ў толькі што адчыненай пустой кавярні... І не пакідае адчуваньне ,што горад у гэтыя паўгадзіны-гадзіну належыць толькі табе.

А про мальтачино как вкусно)))
дзякуй)
Мантальчына -гэта сплашныя горкі-халмы-пагоркі... Уверх-уніз-уверх :) Карацей, можна зусім не хвалявацца, што з'едзеная ў вялікай колькасьці паста хоць як-небудзь будзе бачная на таліі ці яшчэ дзе :)))
Сярэдні кошт у някепскай такой рэстарацыі на 2 дарослых і 2 дзяцей (2 пасты, картопля-фры, мясное жаркое, брускетта, напоі дзецям, бутэлька віна дарослым, 2 дэсерта, 2 кавы -70 еўра (зь іх 8 -гэта каперта).

Ypsilon

In velo veritas
Сіена неверагодная.
поддерживаю :) Сиена шикарна в любую погоду и в любое время года

Скажам так: Піза была толькі для сына. Бо яму вельмі хацелася гэтую вежу пабачыць. Мяне ўжо не торкнула Але я думаю, што калі б гэта быў які верасень, пачатак падарожжа, то ўражаньні маглі б быць зусім іншыя.
Вы знаете, мне кажется, что Пиза расчитана максимум на день при условии, что хотите подняться на башню... А так, 3-5 часов, а больше и не надо

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka,поезд Минск-Варшава прямой? или с пересадкой в Тересполе?
Міннск-Брэст, Брэст-Варшава на адзін і той жа цягнік.

Вы знаете, мне кажется, что Пиза расчитана максимум на день при условии, что хотите подняться на башню... А так, 3-5 часов, а больше и не надо
файна) Значыцца,я нічога не страціла, што не засталася там на падолей))))

Magda

Well-known member
katia-ka, как Тоскана по сравнению с Сицилией в плане цивилизованности? Чистота, подванивающие мопеды и т.д.?

Ypsilon

In velo veritas
katia-ka, как Тоскана по сравнению с Сицилией в плане цивилизованности?
Тоскана вообще очень цивилизованна по сравнению с большинством регионов Италии... В первую очередь из-за правильной политики региона. Там почти нет цыган, намного меньше арабов и выходцев из стран Африки. Плюс история, архитектура, пейзаж и вино... почти рай на итальянской земле :)))

Magda

Well-known member
Ypsilon, а вообще правда смешно, что Сицилия для меня осталась мало цивилизованным местом. Меня до сих пор мучит вопрос, как люди, построившие ТАКИЕ автобаны, могут жить грязновато, шумновато и с такими подванивающими мопедами в 21 веке.
Рим меня поразил чистотой и отсутствием выхлопов от автотранспорта, особенно по сравнению с Минском. От Сицилии прямо противоположные впечатления. :))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka, как Тоскана по сравнению с Сицилией в плане цивилизованности? Чистота, подванивающие мопеды и т.д.?

Magda, скажам так... Пакеты са сьмецьцем, я бачыла і ў Кастэламаре і ў Сіене. У Сіене я проста гуляла з 6.30 да 8.00 па горадзе, калі прыбіральшчыкі яшчэ толькі-толькі пачыналі выходзіць, удзень сьмецьяця не было, а вось у Кастэламаре нашы пакеты аднойчы прастаялі 3 дні. Вось гэтая адсутнасьць вялікіх кантэйнераў, куды можна пайсьці і выкінуць свой пакет, мяне напруджвала, шчыра кажучы. Бо ў іх там свой расклад, калі і якое сьмецьце забіраюць. Нам яго гаспадыня апартаў паказвала.
У Мантальчына сьмецьця я не бачыла.
Кастэламаре мне паказаўся самым "італьянскім" з ўсіх наведваемых мной гарадоў. Вось там тая Італія, якую нярэдка паказваюць гратэскна. Гатовыя з усімі абдымацца жыхары, мапеды, якія сігналяць усім, доўгія гаворкі ў крамах з прадавачкай...
А ўвогуле - гэта зусім "розныя Італіі" :)

почти рай на итальянской земле
о да!

Magda

Well-known member
Кастэламаре мне паказаўся самым "італьянскім"
Из него родом происходит глава мафиозного клана, ставший прооборазом Крестного Отца. Его война против мафиозных кланов Нью-Йорка названа Кастелламарской.

Ypsilon

In velo veritas
Magda, скажам так... Пакеты са сьмецьцем, я бачыла і ў Кастэламарэ і ў Сіене
это издержки собственного жилья и узких улиц... у нас в Турине возле многоквартирных домов стоят контейнеры... можно в любой момент выбросить. В определенный день приедут и заберут определенный мусор. В частных домах такая же система, только у них, как правило, нет больших контейнеров, если они живут на узких улочках и у них нет места перед домом, где они могут свои личные контейнеры хранить до определенного дня. Поэтому они собирают мусор в пакеты и выставляют их в определенный день. Летом это может пахнуть, к сожалению :( хотя не пластик, бумагу и стекло летом вывозят чаще...

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху