Как я завершила ГВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Mahima

переименовалась:)
Так все равно мама была инициатором:) Вполне возможно, что точно так же он отреагировал бы на инициативу мамы и ранее.

А когда ТОЧНО ТАК же описывают отлучение ранее 3 лет? Все равно отказ?:) А ведь тоже есть без слез, без всего - отвернулся и спит...

А кто мальчику сказал, что сися для маленьких?:) Сам придумал?

Nulka

Member
Катерина,
раней -- была рэальная праблема. сьлёзы, і скандалы сярод ночы, і адмова легчы спаць бяз сісі (ну, калі я была дома, але тата ўкладваў). І ў камандыроўку я далёка ня першы раз езьдзіла. Вось яшчэ ў сьнежні мяне дома не было больш за тыдзень, а прыехала -- першае, пра што малы прыгадаў -- сіся.
новае, што зьявілася -- спакойнае рэакцыя на мае словы, што зараз малака няма. Раней, на тое самае я чула "ну мамачка, ну каліласачка", і такое ныцьцё магло доўжыцца працяглы час. я на крык ня надта паддаюся, але на мілыя просьбы паддавалася...

хлопчыку пра сісю для маленькіх шапталі бабулі. Нашмат раней. Я была рэзка супраць, бо, ведаючы любоў дзіцяці да сісі, баялася, што ён будзе хацець заставацца маленькім, каб толькі яму працягвалі даваць сісю, і будзе адмаўляцца самастойна апранацца/мыцца/есьці. Таму я асабіста ніколі такой паралелі не праводзіла. ды і бабулі ўжо даўна пра гэта не казалі, бо ўжо даўна былі ўпэўненыя, што мы адлучыліся :)

Mahima

Nulka, а как вы думаете, если бы вы не прекратили сами, ребенок бы продолжал ГВ?

Nulka

Member
я ведаю пра вашае стаўленьне да адлучэньня/самаадлучэньня -- чытала.
мне няважна, як гэта называецца -- адлучэньне, ці самаадлучэньне, і згодна якой тэорыі. Для мяне было надзвычай важна, каб дзіця адлучылася мякка -- гэта значыць, бяз сьлёз, скандалаў, крыку, плачу, крыўдаў. у мяне гэта атрымалася, і я гэтаму вельмі рада.
Я не лічу, што я спыніла ГВ сама. Мы абодва сасьпелі да гэтага. Мне падаецца, што ён -- нават больш, чым я.

Mahima

Какое отношение имеет мое мнение о самоотлучении к вашему случаю? Я просто задала вам вопрос - продолжал бы ГВ ваш ребенок, не прояви вы инициативу? Думаю, продолжал бы:)
Nulka написал(а):
Я не лічу, што я спыніла ГВ сама. Мы абодва сасьпелі да гэтага.
Конечно, вы оба созрели. Но предложили все же вы:) Не стоит этого стесняться.
И, безусловно, все у вас прошло замечательно:)

jullliya

графический дизайнер
И я хочу, чтоб ребенок "созрел", и чтоб без плача и скандалов отлучить. Но пока в это не верю.
У моей знакомой даже в 3,6г - было с истерикой. Хотя она периодически надолго уезжала, и частые отлучки имели место быть:)

Nulka

Member
Катерина,
ну дык. я прапанавала -- і прапаноўвала рэгулярна ўвесь апошні год. але малы не хацеў. А тут прапанавала -- і ён пагадзіўся. я гэта называю самаадлучэньнем.
а тое, што ініцыятыва заўсёды маміна -- але гэтаму нават так нелюбімая вамі Ражана вучыць. па-мойму, ніхто гэтага і не адмаўляе.

LuLeniK

New member
Nulka написал(а):
а тое, што ініцыятыва заўсёды маміна -- але гэтаму нават так нелюбімая вамі Ражана вучыць. па-мойму, ніхто гэтага і не адмаўляе.
ППКС!
По-моему в любом случае инициатором так или иначе должна быть мама.

-Мама хочу...
-А нет,...(не могу,не получается)
-ну и не очень то надо...
Наверное так всё происходит когда это самоотлучение.

Nulka написал(а):
у мяне дзіцё фактычна самаадлучылася за 2 тыдні да свайго трэцяга дня народзінаў. дакладней, я-такі сама пасьля чатырохдзённай паездкі сказала, што сёньня малачка няма
LuLeniK написал(а):
ОООчень своевременный пост!!!
Мамочки,вот это и есть С А М О О Т Л У Ч Е Н И Е!
при чём тут самоотлучение, если был перерыв в четыре дня...
когда надо насильно отлучить, так и делают, уезжают на несколько дней

LuLeniK

New member
Алиса в стране чудес написал(а):
при чём тут самоотлучение, если был перерыв в четыре дня...
когда надо насильно отлучить, так и делают, уезжают на несколько дней
Так возраст ребёнка уже позволяет ....
Если б малый был бы не готов отлучиться,то так всё гладко не прошло б.

LuLeniK написал(а):
Так возраст ребёнка уже позволяет ....
Если б малый был бы не готов отлучиться,то так всё гладко не прошло б.
но ведь была мамина провокация...а когда ребёнку возраст позволит - это уже ему самому решать. ИМХО, конечно же
да, он готов был к отлучению, но самоотлучение тут не причём

LuLeniK

New member
Алиса в стране чудес написал(а):
.а когда ребёнку возраст позволит - это уже ему самому решать.
Как вы это себе представляете?Что значит самому решать?
Вообще по психологии--если деть всю свою жизнь сосал маму,то как он по-вашему должен от этого отказаться?

LuLeniK написал(а):
Как вы это себе представляете?Что значит самому решать?
Вообще по психологии--если деть всю свою жизнь сосал маму,то как он по-вашему должен от этого отказаться?
т.е. вы считаете если бы ваша мама в своё время не спровоцировала отлучение от груди, то вы бы до сих пор сосали :)

LuLeniK

New member
Алиса в стране чудес,
Вы всегда так отвечаете : вопрос на вопрос?:)

Не будем о моей маме....

Я считаю,что пока ребёнок мал решать кое-какие для себя неразрешимые вопросы,то должна решать мама.

LuLeniK написал(а):
Я считаю,что пока ребёнок мал решать кое-какие для себя неразрешимые вопросы,то должна решать мама
значит в таких неразрешимых вопросах приставка "само-" не реальна
Лично я верю в самоотлучение по иннициативе ребёнка, я считаю что ребёнок уже рождается достаточно умным и имеет право на свой голос в вопросе ГВ :)
LuLeniK написал(а):
Вы всегда так отвечаете : вопрос на вопрос?
странные выводы из нашей беседы :)

Цаца

New member
Может это в Мифы о ГВ, а может кто здесь расскажет..Зашел в песочнице разговор об окончании ГВ, так все мамы, которые сами решали прекратить ГВ до года-полутора-двух, рассказывали какой это был ужас и как физически плохо для женщины это переносится, не в плане лакостазов причем, а просто говорят, что было очень физически плохо..и голова кружится, и в жар бросает, чуть ли не сознание теряли.
Поспрашала у мамы - она тоже говорит, что был ужас-ужас.

Есть такое?

jullliya

графический дизайнер
Цаца,
по-разному бывает. У кого-то и в год нормально, у кого-то и почти в 2г оч сложно протекает.

Ванесса

New member
Цаца,отлучала насильно, плохо морально когда дете разрываеться, ну а чтоб в жар и т.д. нет, стрес, угрызения совести, самобичевание, нк а чтоб физически то в моем случае нет.

Nulka

Member
Алиса в стране чудес,
справа ў тым, што такая ў мяне праца: мяне рэгулярна не бывае дома. Першы год ад нараджэньня дзіцяці, калі паездка была больш чым на адну ноч, цягала малога з сабой. Ён у мяне за першы год разы тры ў Вільню зьезьдзіў. Пазьней ужо не цягала за сабой -- тата дома самастойна зь ім ладзіў. Вось роўна год таму я была ў Штатах, роўна тыдзень. ну і што? прыехала -- і ўсё па старому: мама ёсьць -- значыць, мусіць быць сіся! і ў сьнежні я ў Штатах тыдзень была -- тое самае. Ня кажучы ўжо пра безьліч паездак на 2-3 ночы, якія я нават ня лічу, бо такое бывае прынамсі раз на месяц, а тое і часьцей. проста раней было: мамы няма -- няма сісі -- няма праблемы АЛЕ: мама ёсьць -- мусіць быць сіся! а вось проста пасьля гэтай -- абсалютна шараговай! -- паездкі сувязь раптоўна перарвалася... Я вам больш раскажу: ужо больш за год маё дзіця ня сьпіць на выходных. зь няняй сьпіць, а я пакласьці не магла -- пачынае патрабаваць сісю, раўсьці, і -- альбо я даю сісю, і ён засынае, альбо не даю, і ён не засынае ўсе 2 гадзіны, што ляжыць у ложку. А пасьля гэтай паездкі я вярнулася раніцай. Днём кажу -- спаць пара. і ён лёг і заснуў! і нават НЕ папрасіў сісю! для мяне быў шок у пэўнай ступені (ну, неяк не чакала я...) ну а ўвечары ўжо ўзгадаў /папрасіў, я сказала "няма", ну і г.д.

jullliya

графический дизайнер
Ванесса,
а как же ж "грудь, как у Памелы Андарсен"?:)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху