ок. Падаешся ў польскае на турыстычны мульт. Атрымоўваеш. Едзеш у Вільню. Літоўскія памежнікі будуць цікавіцца дадзенымі анкеты - сьпецыяльна зьвязывацца з Польскай амбасадай, падымаць докі? Ну калі чалавек не выглядае як ісламскі тэрарыст і ягонае прозьвішча не супадае з прозьвішчам чалавека са сьпіса "іх шукае інтэрпол".katia-ka, фишка в том, что там есть момент: когда подаёшь доки на визу, то указываешь цель поездки. Если цель поездки меняется (например страна) могут возникнуть вопросы по поводу того "а чего ты подавался в наше посольство" и тут трактоваться будет вольно
Танюша_, я лічу, што праблема гэта - у якую амбасаду падацца, калі я проста хачу спакойна ездзіць па Еўропе, узьнікае толькі таму, што кожная амбасада рэгляментуе свае правілы. А калі б яны былі адзінымі, то чалавек спакойна ішоў бы да тых, куды сапраўды плануе ездзіць большую частку часу. А не шукаў бы шчасьця з больш лаяльнымі амбасадамі.
То бок, я не адмаўляюся ад таго, што ўсялякія форс-мажоры на мяжы могуць быць. Але гэта менавіта непрыемны форс-мажор, а не звычайная сітуацыя.