Но другого такого чистейшего и ухоженного города полного цветов я не знаю.
Я не адмаўляю мэру ў ягоных заслугах)))
мне падаецца, што тут яшчэ значную ролю граюць адносіны самых жыхароў да свайго дома, падворка, горада, бізнэса...
Раён, у якім мы жылі, быў застроены ў 1957 годзе. Я калі пра гэта даведалася, не магла паверыць вачам. Бо сама ў Мінску жыву ў пасёлку, які пачаў будавацца прыкладна ў гэтыя гады. І я магу візуальна параўнаць стан дамоў тут і там. Неба і зямля. І гаспадыня наша гаворыць, што ўсе, нават людзі сталога ўзросту, стараюцца падтрымліваць свае дамы ў добрым стане.
Яна ж казала, што раней гэтыя мясьціны былі самыя найбяднейшыя з літоўскіх рэгіёнаў. Пакуль не знайлі мінеральныя крыніцы і на пачала развівацца медыцынска-турыстычная сьфера. І жыхары добра разумеюць, што іх дабрабыт залежыць ад прывабнасьці іх горада для турыста. І робяць усё, каб гэтую прывабнасьць павялічыць. Гаспадыня адной кватэры, дзе мы неяк ночылі, распавядала, што яны самі фарбавалі і ўпрыгожвалі калідор, бо дом стары і мае не самы лепшы выгляд.
Яны ўсё ж крыху іншыя. У плане адносінаў да маёмасьці. Ня ведаю, як гэта перадаць словамі, але падчас размоваў ў мяне ўзьнікае такое стойкае адчуваньне.
Але так, на вышэйшым ўзроўні разьвіцьцё таксама ідзе масштабнае. Мы таксама ўразіліся фунікулёрам. Яшчэ мне распавялі, што ля аквапарка плануецца пабудаваць штучнае мора. Пад зямлёй. Геадэзісты (ці як правільна) ўжо зрабілі ўсе падлікі і вымярэньні.
Сегодня в бельмонте на 2 их 41 евро. два горячих,одна закуска, 3 бокала пива и кофе. Как по мне, так дорого.
І па мне - дорага.
Але то Бельмонтас... Кшалту таго, што плаціце яшчэ і за месца і атмасьферу...