Нелепости в нашей жизни. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
мы ўсе не ведалі.)
вось гэта я як раз такі ведала. Не памятаю ўжо, адкуль.
Я як ўзгадаю, як я "знаёмілася" з кампом... Самой сьмешна. Каб "не баяцца" на занятках па ТСН (тэх.сродкі навучаньня), я хадзіла ў кампутарную лабараторыю на мат.фак нашага ўнівера. І рэальна баялася "не туды націснуць" :)

могу ошибаться, но мне казалось, что да.
:drinks:

Mahima

переименовалась:)
Вось як яно:))) ей! Атрымалася!
Толькі увесь час на русскую мову пераключаецца (?) чамусьці...

Вишенка

волшебница
А ў мінулым тысячагоддзі ў мяне і компа-та не было.)
У мяне таксама не было. Але ў мяне была праца і віндаўз 95 :) І нават Інтэрнэт быў, з чатам :))) І мы туды неслі беларускую мову....
*моладасць маяяяяя.... * :)))

Mahima

У любым выпадку лягчэй дзве кнопкі націснуць, каб перайсці зноу на беларускую. Галоунае, што і ужо напячатана:)
А дзе ж у нескладовае шукаць?

k_ja_ra

Well-known member
Толькі увесь час на русскую мову пераключаецца (?) чамусьці...
Дзевы, у вас стаіць адмысловая праграма, якая аўтаматычна мову пры наборы тэкста пераключае. Націсканнем пары кнопак гэтая функцыя запраста адключаецца.
Хаця асабіста я з ёй 3 дні змагалася, пакуль разабралася.:))

Mahima

воот, у тебя такая же фигатень как и у меня.
ага. И на английский постоянно скачет, если видит ДЗ, например:((( че за фигня...

Хаця асабіста я з ёй 3 дні змагалася, пакуль разабралася.)
а кнопки эти ты запомнила?:))))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
І нават Інтэрнэт быў, з чатам
о да! у той самай лабараторыі мат-фака мяне пазнаёмілі з гэтым цудам -чатам)))) Памятаю, размаўлялі там з хлопцам, тое-сёё абмяркоўвалі на тэму студэнцкага жыцьця. Пасьля мне сказалі, што мой суразмоўца -сын майго дэкана :)

k_ja_ra

Well-known member
і літара "ё" пад клавішай "esс". :)

а кнопки эти ты запомнила?
Я цябе ўмаляю.)))))
У мяне значык гэтай праграмы (не памятаю назвы, імя-як-імя прыйдзе - падкажа) побач са значыкам RU быў. Там жа на панелі ўнізе. Я туды выключна метадам тыка ўлезла. Потым стала пра яе чытаць па даведцы там прапанаванай, ну і зразумела - што яна і ёсць коранем маіх бедаў.))))
А патрэбныя гузікі потым адшукаць, ужо справай тэхнікі было.)
Цяпер яна ўвогуле адключаная. За непатрэбай. Недзе на дыску боўтаецца. ) Яна беларускую не ўспрымае і не распазнае. Так што...мне на маім компе яна залішняя. :)

.mandarinka.

New member
а ўсталяваць беларускую?
да тэмы: можа, хто падкажа, як можна на Нокію ўсталяваць беларускую мову?

аўтаперакладчык?

windows тэлефоны размаўляюць на прыемнай беларускай мове, у тым ліку й нокія;) дарэчы windows 8 таксама

Ypsilon

In velo veritas
у мяне Simbian
Здаецца мне, што сэнс - не ў аперацыёнцы.
смысл, как раз в ней... я в свое время на симбиан даже русский поставить не смогла. Телефон покупался в Европе и там были только основные европейские языки. Это издержки симбиана. И я так и не нашла, как прошить дополнительный язык. Если найдете, расскажите пожалуйста

katia-ka

Kitoks Pasaulis
смысл, как раз в ней...
да? шчыра- не думала на яе. Я думала, што гэта таму, што мой тэлефон не РСТ, я яго пра інэт-краму набывала. Перапрашываць нават не пыталася, думала, што калі можна неяк "па-прастому" усталяваць (кшталту:спампаваў -усталяваў) -усталюю.

Ypsilon

In velo veritas
katia-ka, просто симбиан - старая система. Ее уже давно не обновляют, поэтому ничего нового и интересного для нее нет :( К моменту, когда начали появляться различные приложения, Нокиа уже заключила контракт с windows и перестала обновлять симбиан

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Ypsilon, а калі тэлефон без аперацыёнки ўвогуле, а мова там ёсьць?
На маім папярэднім тэлефоне так было.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху