О работе и жизни....

Сколько вы зарабатываете?

• До 2 млн

Голосов: 85 21.2%
  • 2-2,5 млн

Голосов: 59 14.7%
  • 2,5-3 млн

Голосов: 45 11.2%
  • 3-3,5 млн

Голосов: 38 9.5%
  • 3,5-4,5 млн

Голосов: 50 12.5%
  • 4,5-5,5 млн

Голосов: 36 9.0%
  • Больше 5,5 млн

Голосов: 57 14.2%
  • Намного больше 5,5 млн

Голосов: 31 7.7%

• Всего проголосовало
    401
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Ну нелепо же нести деньги брату, а он тебе через месяц их принесет?
Ты яму віно і каву. І ён табе віно і каву. У чым розніца?
Хаця віно і кава - якраз і неблагі варыянт.
Проста гэта... штодзённае. Не зусім падарунак на ДН. Як па мне.

:) Ок. Гэта проста прэмія - без праблем.:)

Igra

БЫТИЕ
я тут пра падарунак чытаю, а не пра прэмію ці 13-ю.
Я не знаю, что ты читаешь, но написано там по смыслу это:
У Igra не коллеги скидываются, а фирма выделяет деньги на ДР сотрудника, точно также как госы выделяют деньги к отпуску или 13 зарплата.

Magda

Well-known member
k_ja_ra, ну он мне французское, а я ему испанское. Для каждого из нас новое, непробованное. Или он мне кофе, я ему вино.

Проста гэта... штодзённае.
Необязательно выбирать ежедневное. Вино в разных ценовых категориях бывает. Ты же понимаешь, что вино - это просто мой пример, я люблю вино.

k_ja_ra

Well-known member
Я не знаю, что ты читаешь
думаю, тое, што мне бліжэй і зразумелей. 13-я і прэмія налічваецца на картку. Планава. Бухгалтэрыяй, незалежна ад асоб і ...безасабіста, я б сказала. Віншаванні ў коле калег з кветкамі і канвертам - гэта не прэмія. Для мяне. Для вас з Магдай іначай - ок. :)

k_ja_ra

Well-known member
Magda, усё адно па сутнасці той жа колаварот. Не грошай, дык кавы. Па мне.
Я, напэўна, не надаю ні рэчам, ні сцвенірам, ні кавам таго сэнсу, які надаюць іншыя. Гэта не каштоўнасць для мяне. Прынмсі не большая, чым грошы. А з грашыма мне прасцей. :)
Мне прыемна пабыць з прыемнымі людзьмі. А падарункі - лепей іх увогуле не было. :) Але калі яны ўжо ёсць, і такія традыцыі - то 'хай гэта будуць грошы. Якія ні да чаго не абавязваюць і есці не просяць. ) Ці паліваць іх. Ці ісці з імі кудысьці наштосьці.)

Magda

Well-known member
13-я і прэмія налічваецца на картку. Планава.
И ДР планово. А размер, что 13-ой, что премии, весьма нестабилен от месяца к месяцу. Зависит от многих факторов. В бытность мою на госе так было.

Кия

Active member
Magda, усё адно па сутнасці той жа колаварот. Не грошай, дык кавы. Па мне.
Я, напэўна, не надаю ні рэчам, ні сцвенірам, ні кавам таго сэнсу, які надаюць іншыя. Гэта не каштоўнасць для мяне. Прынмсі не большая, чым грошы. А з грашыма мне прасцей. :)
Мне прыемна пабыць з прыемнымі людзьмі. А падарункі - лепей іх увогуле не было. :) Але калі ўжо ёсць і такія традыцыі - то 'хай гэта будуць грошы. Якія ні да чаго не абавязваюць і есці не просяць. ) Ці паліваць іх. Ці ісці з імі кудысці наштосьці.)

Вот приятные люди как раз приятны и потому что умеют радовать)) почему бы и не подарками в том числе))

Igra

БЫТИЕ
незалежна ад асоб і ...безасабіста, я б сказала.
Так и день рождения у нас отчасти так. Шеф может даже не присутствовать. Дарят конверт со словами, что компания такая-то поздравляет, а дальше уже коллеги говорят свои слова имениннику, каждый по очереди и соком чокаемся) Стол тоже накрывается за счет компании, обычно это суши, всякие сыры вкусные и фрукты, соки, вино. Покупает секретарь и я даже не знаю, что там будет, когда иду на празднование. Но тортик несем в основном все. В моем месяце у двоих др, вот 2 тортика у нас и получается)

k_ja_ra

Well-known member
А размер, что 13-ой, что премии, весьма нестабилен от месяца к месяцу.
Планава і стабільны памер - гэта рознае. :)
Але паўтаруся, я разумею так, як бліжэй, зразумелей і звыклей мне. За прэміяй не стаіць чалавек. Гэта машына. Механізм. Падарунак у канверце пад гарбатку, торцік і кветкі - гэта ўжо чалавечае і жывое.

k_ja_ra

Well-known member
І так, мне дзіўна чытаць, у гэтых грошай у канверце кепская энергетыка. Па-мойму, якраз наадварот.

k_ja_ra

Well-known member
И что из этого следует?
што для мяне ёсць розніца. З прэміяй.

Наверное то что надо дарить конверты
мне - так. :) Мне так лепей.)

Ігра, да слова. Дзіцячая Біблія і Закон божы для самых маленькіх па ранейшаму ляжаць пыляцца. Трэба? Ці такі аднясу нарэшце ў царкву. :)

Кия

Active member
Я только нуждающимся "дарю " деньги)) знакомым -друзьям..никогда не дарю и не буду. Если все плохо я могу деньги дать . Отдолжить или навсегда. Но это не подарок ..как по мне ни разу, это помощь

k_ja_ra

Well-known member
Кия, а думка, што ваш падарунак чалавеку не патрэбны, не турбуе? Ці ў вас не бывае непатрэбных падарункаў? Вы выдатна ведаеце, што чалавеку трэба. Можа нават лепей за чалавека, як пісалі вышэй.)
Ці ваша задача - падарыць, што вам падаецца правільным - а далей не вашыя праблемы?

з іншага боку...грошы, як бачым, таксама многім не падабаюцца.) Але я не буду насіцца ў пошуках чагосьці няясна чаго з гэтай прычыны. ) Так што...напэўна, ўсё сумленна.)))))) Сіметрычна, я б сказала.))))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху