В общем человек не умеет жить спокойно и если трудностей в виде голода, войны и т.д. нет, то придумает себе на ровном месте что-нибудь, чтобы париться и мучиться, бороться и побеждать.
артыкул, шчыра скажу, не чытала, але з прыведзенымі лёйтматывамі знаёмая і збольшага з імі згодная. Гэта натуральны працэс, па-мойму. Калі паляпшэнне ўмоў жыцця вызваляе час і дае мажлівасць займацца ўжо іншым узроўнем задач і праблем. Ясна, што калі задача проста выжыць падчас эпідэмій ці не памерці ад голаду, не да вывучэння замежных моў ці заняткаў спортам. Але калі згаданыя пагрозы неактуальныя, то значыць, трэба проста легчы і ляжаць з думкай - як класна, што не памёр? )
Таму з фармулёўкай "придумает себе на ровном месте что-нибудь, чтобы париться и мучиться, бороться и побеждать" я не згодная. Сказала б так: пры адсутнасці праблем з голадам і вайной нармальна займацца развіццём, ведамі, спортам і г.д. Па мажлівасці, і карыстаючыся тым, што прапануецца.
Прыйдзе, барані Бог, голад і вайна - будзем займацца праблемамі выжывання, а не фігурным катаннем з хакеем. Па меры паступлення, то бок, будзем задачы вырашаць.
І так, я лічу, што сучасным дзецям не пашкодзіць усё гэта:
быть умным, здоровым, желательно и красивым...хорошо учиться, знать языки, уметь общаться с детьми, со взрослыми, НЕ сидеть в гаджетах, но тем не менее все про них знать, заниматься спортом

і да ўсяго гэтага цалкам сабе варта імкнуцца, па мне.)