Обучение за рубежом (не является рекламой) - 3

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Учителям и инженерам для официального трудоустройства язык на хорошем уровне нужен. Как минимум.
Тут скорее вопрос в другом, что если идти в РБ в пед на учителя физики не перспективно, то идти на учителя физики в ВУЗе где-нибудь в Западной Европе может быть вполне перспективно. Понятно, что язык нужен, ну и вопрос денег. Но я о другом. Что многие профессии на которые можно учиться в Европе, там могут быть вполне востребованы. А в РБ быть «ради корочки»

GingerBread

Well-known member
Вопрос в том, зачем нужен учитель онлайн?
не зайседы можна знайсці не онлайн з патрэбнымі скіламі (мова, узровень і г.д.)
і час эканоміць ехаць туды-сюды і дзіцяку і бацькам.

Усе прафесіі годныя, проста не ў гэтым балоце
беспрасветным
Слухай, а распавядзi, клск, чаму старэйшая вырашыла вучыцца ў Маскве, я памятаю цябе ўжо пыталіся наконт гэтага але мо прапусціла адказ. Яна плануе там заставацца?

Танюша_

не зайседы можна знайсці не онлайн з патрэбнымі скіламі (мова, узровень і г.д.)
і час эканоміць ехаць туды-сюды і дзіцяку і бацькам.
Я не о том. На сколько это вомтребовано при хорошем школьном образовании. Некоторые найдут работу онлайн - да, что некоторые ориентируются на уехавших - да. Но, работа учителя это всё же не работа онлайн. Плюс нюансы. Тапа, если моему вдруг понадобиться дополнительный учитель, то он должен знать не просто физику, а физику для английских школ

GingerBread

Well-known member
Я не о том. На сколько это вомтребовано при хорошем школьном образовании. Некоторые найдут работу онлайн - да, что некоторые ориентируются на уехавших - да. Но, работа учителя это всё же не работа онлайн. Плюс нюансы. Тапа, если моему вдруг понадобиться дополнительный учитель, то он должен знать не просто физику, а физику для английских школ
так, зараз шмат хто дапамагае да праграммы іншай краіны падцягнуць
канешне гэта і настаўнік мовай валодае і праграмму бачыць, і каштуе даражэй чым хто не валодае гэтым усім
тэрміны і спецыфіка канешне ёсць, але не так ўсе страшна.

і ёсць ня школьныя прадметы.

Лапа

Well-known member
@Mahima, мне кажется на обучение тоже будет большой спрос
это как с развивашками для малых в свое время было , да и сейчас наверняка
это очень обманчивое мнение, что педагоги у частников зарабатывают много, по факту нет

Танюша_

так, зараз шмат хто дапамагае да праграммы іншай краіны падцягнуць
канешне гэта і настаўнік мовай валодае і праграмму бачыць, і каштуе даражэй чым хто не валодае гэтым усім
тэрміны і спецыфіка канешне ёсць, але не так ўсе страшна.

і ёсць ня школьныя прадметы.
Тем кто уже там или тем, кто в РБ?

k_ja_ra

Well-known member
Слухай, а распавядзi, клск, чаму старэйшая вырашыла вучыцца ў Маскве, я памятаю цябе ўжо пыталіся наконт гэтага але мо прапусціла адказ. Яна плануе там заставацца?
Не, не пыталіся.
Таму што топ-вуз і найлепшы тэхнічны і фізічны вуз ва ўсходняй еўропе, і таму што планы былі напалеонаўскія, і ў рб для іх нічога не знайшлося, дый увогуле ліцэісты-фізікі туды спрадвеку едуць, і мне трэба...
Застацца - ды божа барані. Бегчы адтуль, губляючы тапкі. Нават без 02.2022

GingerBread

Well-known member
Уехавшим это мало интересно. Зачем им из РБ, в чём его преимущество перед учителем из школы в которой он учится?
ну па першае гэта меньш каштуе, а па другое бываюць моманты, што трыба разумець чаму дзіця так робіць, што яго навучылі так і тэрміны перакласці дакладна.

Танюша_

ну па першае гэта меньш каштуе, а па другое бываюць моманты, што трыба разумець чаму дзіця так робіць, што яго навучылі так і тэрміны перакласці дакладна.
То есть, этот учитель физики должен владеть английским она уровне свободного владения. А если речь о странах с другими языками, то ими. Знать нюансы местной школьной программы и стоить меньше местного.
Много таких?

GingerBread

Well-known member
То есть, этот учитель физики должен владеть английским она уровне свободного владения. А если речь о странах с другими языками, то ими. Знать нюансы местной школьной программы и стоить меньше местного.
Много таких?
пра фізіку ня ведаю
матэматыка англійская - ёсць спіс тэм, што дзіця павінна ведаць для уступнага іспыта, есць матэрыялы
і падцягваюць дзяцей улічваючы іх папярэдні вопыт.
трыба валодаць тэрміналогіяй на мове, а не самой мовай.

k_ja_ra

Well-known member
если без 02.2022, то почему? уровень образования?
Таму што 02.2022 нічога ж па сутнасці не змяніў. Проста бачней усім стала. І ігнор, адкуль можна, дадаўся

я была супраць. РФ - гэта дакладна не маё жаданне
Справядлівасці дзеля ўнівер аказаўся максімальна дружалюбны да студэнтаў, матэрыяльных плюшак шмат, дзвіжухі таксама, узровень дзяцей высокі. Калі абстрагавацца ад краіны і таго, што вакол - вельмі нават 4 гады пабалдзець. Плюс бясплатна і адпрацоўкі няма. Але краіна... і будучыня пасля...
той варыянт, калі трэба будзе вяртацца і пачынаць спачатку. Ну можа хоць база тая-сяя будзе....
Марфа правільна вышэй напісала, што б ты не выбраў і што б не вырашыў, усё адно пашкадуеш

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Слухайце, а ёсьць рэальныя кейсы, дзе настаўнік (не замежная мова) НЕ ўзроўню Багамолава-Лівянта, напрыклад, а проста нармальны настаўнік, паехаў туды і зарабляе там сабе гэтым на жыцьцё (а не мые падлогі, а па вечарах праз зум выкладае аднаму вучню).
Вось я настраўнік. Не топ прадмет, кшталту матэм ці замежнай мовы, а пачатковыя класы. Да нафіг я там нікому непатрэбная, калі не пайду вучыцца ў універ і не атрымаю мясцовы дыплом.
Мо я недзе не там шукаю?

k_ja_ra

Well-known member
почему сначала? продолжить в магистратуре в другом месте разве не вариант?
Варыянт вядома ж. Калі жаданне вучыцца не знікне канчаткова.
Маю на ўвазе, што калі ўжо ехаць з дому, то туды, дзе хоць трохі будучыню сваю бачыш. А не загадзя ведаючы, што ні за што. У гэтым сэнсе РФ - правальнае рашэнне ўжо на старце.
У сэнсе адаптацыі, кантактаў, якароў - згублены час.
Плюс з дома хаця б докамі займацца прасцей. Усе гэтыя апастылі, амбасады, візы і іншая муць. Год даведзецца згубіць толькі праз гэта, калі будуць планы куды ехаць пасля рф

Сверху