Популярные имена или как назвать малыша - 5

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Lorena

Well-known member
раз затронули тему фамилий...меня вводит в недоумение как фамилию начанающуюся на Г латиницей написать с Н????
у нас фамилия на Г, мы пишем ее с G но мы сами всегда пишем как хотим чтобы написали наши имена и фамилии

kibitka

New member

katia-ka

Kitoks Pasaulis
меня вводит в недоумение как фамилию начанающуюся на Г латиницей написать с Н????
Мы гэта...амбяркоўвалі неяк)))) Калі жадаеце, каб з беларускай мовы прозьвішча перакладалі - то будзе H, а калі з рускай - то G.

Кьяра, слу, а мяккі знак на бел.лацінке як будзе?

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, ну собсна мяккі знак як такі адсутнічае, а мяккасць пазначаецца знакам-палачкай (падобным да таго, як націск пазначаюць) зверху над літарай.
А "л" мяккі і цвёрды маюць увогуле рознае напісанне.

Няма за што. :)

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, :) ну так, з дыакрытычнымі знакамі праблема. :(

Ок, а як па-ангельску табе мяккі знак пазначаць? Я чёт тармажу, праўда...

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Ок, а як па-ангельску табе мяккі знак пазначаць? Я чёт тармажу, праўда...
Не, калі з бел.мовы перакладаць, то там ня трэба мяккі знак. Гэта мяне нешта пераклініла спачатку. Але цікавасьць засталася)) Пра Л і Ль я ведала :)
А калі з рускай мовы перакладаць, то заўсёды пісалі як хацелі (тыя, хто пісаў). Ці то з j, ці то проста спалучэнне rk без усялякай мяккасьці.

Lidochka

Active member
А нам в Минске втретились уже два Габриэля (один ласково Габи, другой - Габриэлька), Ямур (папа девочки турок), Джессика Олеговна....

Lorena

Well-known member
Я понимаю что отчество и фамилию не выбирают, но вот где здравый смысл родителей некоторых детей при выборе имени не пойму

Касатка, документально же нет. наш папа в таком расстройстве по началу был, а потом отошел, я ему так и говорю: папа есть, значит и отчество есть, куда же без этого:)

Лерочка

New member
документально же нет. наш папа в таком расстройстве по началу был, а потом отошел, я ему так и говорю: папа есть, значит и отчество есть, куда же без этого
это как? или вы не из нашей страны? :)

вчера в летней группе у дочки в саду услышала, что мальчика зовут Ричард.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху