Да я так поняла, что в контексте "Если в началке по языкам и математике "8", то это отсутствие способностей"смотря в каком контексте
Это Вы про хореографическую гимназию-колледж? А что туда сдавать надо? В смысле какой приоритет у общеобразовательных предметов? Ведь, по идее, важнее другие способности и фактура?Но я вижу у него другие способности, ярко выраженные, поэтому он пойдет в другую гимназию.
Этого я тоже не понимаю. Давали бы сразу работы на максимум пять баллов, чоуж мелочиться-то..е. есть такие работы, за которые, даже если ты все идеально сделаешь, то больше 8 не получишь, даже если клетки будет посчитаны, даже если помарок никаких не будет, что за бред?))))
Кстати, надо будет спросить на следующем собрании ради интереса, откуда ЭТО
когда - 8 - это реальный уровень знаний ребенка. 8 в начальной школе по экзаменационным предметам - это не уровень гимназии.
ну..то бок алімпіяднікі - гэта натасканыя людзі, правільна?Ну, например,при натаскивании по математике человек сможет решать только тот тип задач, по которым его натаскивали.
Ре играет на флейте, и повторять может такт неимоверное количество раз- пока не получится то звучание, которое ей надо...
)))В музыке натаскивание - многократное проигрывание на инструменте одной и той же мелодии. После этого человек сможет ее сыграть...
ух ты.) І яна ні разу вам не расказвала, што муз здольнасці і слых у прыватнасці развіваецца? Што дзеці, якія напачатку не могуць чыста спець ні адной ноты, пасля пэўнага часу заняткаў вучацца чыста спяваць?моя мама всю жизнь преподавала сольфеджио
Вось разумееце, што цікава... калі музыканты гадзінамі займаюцца на інтсруменце, а танцоры каля станка - гэта добра і правільна. А калі хтосьці хай нават штодня рашае задачы ці піша дыктоўкі - то гэта зло, бацькоўскія амбіцыі і натасківанне. Чаму так, не задумваліся?Гаммы - это тренировка: пальцы привыкают.
я не паверу. Таму што ў сярэдняй школе на клеткі ўжо ніхто не звяртае ўвагі. Увогуле. Я пра настаўнікаў перадусім.а клетки, да, это тоже история...
но вы не поверите! до сих пор(мы в 6-м классе) мамы на собраниях спрашивают эти клетки и строчки, сидят, записывают
я никого вроде не принуждала)) говорю сугубо за наш класся не паверу. Таму што ў сярэдняй школе на клеткі ўжо ніхто не звяртае ўвагі. Увогуле. Я пра настаўнікаў перадусім.
Запраста.) Хаця асабіста мне ўсё роўна, як называць. ) Але назіраць, як адно і тое ж у розных сітуацыях і залежна ад асоб (сябе/свайго, не сябе/не свайго) называецца рознымі імёнамі, з рознымі абсалютна сэнсавымі афарбоўкамі - забаўна. Месцамі да смешнага забаўна.))))А давайте назовем оба случая автоматизацией навыков ))
калі дзіцяці цяжка даецца вучоба ў пачатковай школе, у абсалютнай большасці выпадкаў яно ў гімназію і не паступае (творчыя гімназіі не разглядаем - там увогуле свая спецыфіка). Мне нават цікава, у вас у асяроддзі так многа выпадкаў, аб якіх вы пішаце і разважаеце?Просто если ребенку тяжело дается учеба в начальной школе - поступление в гимназию пользы не принесет.
гэта сезоннае.)с чем связано ежегодное пиление опилок на тему "натасканности"? это как у леммингов: зов природы, инстинкт?
Это да. Я этого тоже не понимаю напрочь. Ребенку, получается, и шанса не дают получить 10.если это просто оценка-хорошая, но, если из 5, например, заданий ребенок решил 5, то почему он должен получать 8, например, а не 10?
При том что я знаю массу детей, которые созревали к учебе годам к 15 и начинали наконец реализовывать свои способности.Да я так поняла, что в контексте "Если в началке по языкам и математике "8", то это отсутствие способностей"
па-мойму, выдатная кропка ў чарговым коле пра натасканасць.Помните Ягудина и Плющенко? Вот, по мне Плющенко - талант, а Ягудин - натасканный) Потому что совсем по-разному им дается фигурное катание, и это очень видно. При том, что оба! отлично выступали. Но у Ягудина я вижу только техничность. А у Плющенко - способности)
нет, не слышала, да и не интересовалась даже... не было непреодолимого желания петь обязательно).пра каардынацыю голаса і слыху што-небудзь чулі? Якраз яно.) Немажлівасць зынтаніраваць мелодыю сведчыць не аб адсутнасці муз. слыху, а аб адсутнасці гэтай каардынацыі.
так и не только музыкальными, но и любыми способностями не все одинаково одарены.ну я і не пісала, што музычнымі здольнасцямі ўсе аднолькава адораныя. Пісала, што па-рознаму людзям дадзена. І нават падкрэсліла, што гэта відавочна. Вашай дачцэ, відаць дадзена болей, чым вам. Да таго ж яна свае здольнасці развівае, музыкай займаючыся, а вы - не. Дзіўна пры гэтым чакаць аднолькавых вынікаў, праўда? )
Я не про амбиции... и 5-й, и 7-й, и кордебалет, и "кушать подано" нужны и не обидны.. я про неадекватность затраченных усилий результату(. Ведь разговор зашел в ту "степь", что даже и не особо способных можно "натаскать" и все будет совершенно "гуд".Дык вось у каго амбіцыі.))))) Разумееце, а я лічу, што калі чалавек танцыць 5-га лебядзя і робіць гэта добра - то гэта выдатна. Не могуць усе першымі быць.
Забаўна.) А мне заўжды Ягудзін болей падабаўся. Я слаба разбіраюся ў ф/к, пры тым, што вельмі люблю гэты від спорта. Але Ягудзін мяне кранаў болей заўжды. А ў Плюшчанкі фанабэрыя і амбіцыі проста зашкальвалі, імхо...
па-мойму, выдатная кропка ў чарговым коле пра натасканасць.
Калі няздольныя і натасканыя робяцца алімпійскімі чэмпіёнамі, ды якімі!!! - то натасканасці быць! Адназначна!![]()
отнюдь... откуда такой вывод? Заниматься необходимо и с особо талантливыми детьми, и быть может, даже с большей интенсивностью... а вот ре, не способного, скажем, к математике, не стоит "переть" в маткласс, лучше выявить его способности и развивать, и положить максимум усилий в этом направлении ).А вы мне, калі не памыляюся, спрабуеце расказаць, што заняткі з больш здольным дзіцяцем - гэта трэніроўка, а з менш здольным - натасківанне.
адменім прафесійны спорт, як такі?Чемпионами становятся единицы. А для остальных это натаскивание - вырванные годы, которые были потрачены на каторжный труд, не принесший результата и хорошо, если не отнявший здоровье.
дык а хто выяўляць будзе і аб наяўнасці-ненаяўнасці меркаваць? Тут, як бачыце, паасобным удзельнікам нават Ягудзін недастаткова таленавіты.))))) І здольнасці вымяраюцца адзнакамі ў школе. 9-10 - здольны. 8 - не, і без шанцаў.)а вот ре, не способного, скажем, к математике, не стоит "переть" в маткласс, лучше выявить его способности и развивать, и положить максимум усилий в этом направлении ).
Склаўся з размовы.)откуда такой вывод?
само сабой. Я пра гэта ж.так и не только музыкальными, но и любыми способностями не все одинаково одарены.
я думаю, аб гэтым можа меркаваць толькі той, хто высілкі затраціў. Збоку адэкватнасць ці неадэкватнасць вызначыць наўрад ці мажліва.я про неадекватность затраченных усилий результату(
Оно и изнутри не очевидноя думаю, аб гэтым можа меркаваць толькі той, хто высілкі затраціў. Збоку адэкватнасць ці неадэкватнасць вызначыць наўрад ці мажліва.
і гэта праўда... Я, калі на ўласнае жыццё азіраюся, увогуле не ведаю, што і як правільна... А людзі тут так смела і запраста аб усім мяркуюць, за ўсіх вырашаюць, здольнасці вызначаюць. Абсалютна дакладна розніцу паміж трэніроўкай і натасківаннем ведаюць. Файна. Зайздрошчу проста, відаць.) Здорава, калі ўсё ясна, проста і адназначна. Бела-чорна, праўда. Але гэта ўжо нюансы.))))Оно и изнутри не очевидно
каких?Неудобств явно прибавилось.
как это определить заранее?психологический микроклимат в школьном коллективе
А поговорить с соседями/друзьями/знакомыми? То есть заранее прозондировать почву, так сказатькак это определить заранее?
В первую очередь это, да. Жаль времени на дорогу, раньше нужно вставать утром. С другой стороны, оттуда ближе ехать на курсы.каких?
расстояние?