Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Вишенка, ой. :) нешта я з майткамі заблыталася. :)))
У мяне цішотка таксама адсутнічае (пакуль?) у актыўным слоўніку. Ці майка ці футболка такі... Але тут як з нагавіцамі, самаходам якім таксама, відаць...

"шузы" якія ці "катонавая"
Дык а што, цішотка з гэтай оперы? Э-э-э, я "мовамі не валодаю" (с), калі што. :)))

Вишенка

волшебница
Дык а што, цішотка з гэтай оперы? Э-э-э, я "мовамі не валодаю" (с)
Нешта мне падказвае, што ангельскае T-shirt не з беларускай мовы запазычанае :)))

самаходам якім таксама
А на "самаходах" звычайна ездзяць тыя, хто мае карту паляка :))) Яны яшчэ і ксёнжкі часам чытаюць :)))

k_ja_ra

Well-known member
ангельскае T-shirt
Дык гэта...кажу ж, мовамі не валодаю. :)))

Яны яшчэ і ксёнжкі часам чытаюць
Ясна...А калі сур'ёзна...так, праблема, не жывую мову, а па кніжках вывучаць...
Сорі, зноўку я ў песімізм...(

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Дзевы, можа тыркніце мяне носам у які прыстойны беларуска(руска)- польскі размоўнік? Трэба павучыць))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Да польскай я яшчэ не дайшла.
Дык і мне патрэбы не было. Але зараз ёсьць пару ідэй :)
польскія аўтобусы/чыгунку я ўжо ведаю, з кім абмеркаваць, цяпер трэба навучыцца разумець, што мне будуць там адказваць :)

Вишенка

волшебница
а з іншага боку...футбол(ка) таксама. Не?
асабіста для мяне гэта майка з кароткім рукавом. :)))

Дзевы, можа тыркніце мяне носам у які прыстойны беларуска(руска)- польскі размоўнік? Трэба павучыць))
размоўнікі - зло! :)))
Замежныя суразмоўцы, як паказвае мой уласны досвед, адказваюць зусім не тымі фразамі, што напісаныя ў размоўніку :))) І калі ў прынцыпе мовай не валодаеш, то пытанні лепей задаваць ў самых прымітыўных словах і фразах ці ўвогуле на пальцах - у такім выпадку табе і адказ дадуць на пальцах. :))) А мовы трэба вучыць па падручніку. імхо

Ясна...А калі сур'ёзна...так, праблема, не жывую мову, а па кніжках вывучаць...
Сорі, зноўку я ў песімізм...(
Дарэчы, я беларускую мову пачынала вывучаць па беларускіх перакладах з Оруэла :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
І калі ў прынцыпе мовай не валодаеш, то пытанні лепей задаваць ў самых прымітыўных словах і фразах ці ўвогуле на пальцах - у такім выпадку табе і адказ дадуць на пальцах.
Дык вось мне й трэба такі, дзе былі б фразы ўзроўню "па пальцах" :)))

k_ja_ra

Well-known member
juniko, дарэчы напісала каментар на тым форуме. Не прапусцілі яго мадэратары. (
Так што шэфства не атрымаецца.:))) Не камільфо, відаць, інфармацыя пра беларускую мову на маскальскім форуме. Хай і надалей працягваюць лічыць, што кірыліцай акрамя расейцаў ніхто не карыстаецца, і што яна, кірыліца, адно для расейскай мовы існуе. Таму "жы" - вот это ужас. (с)
Ну і працягваюць Белоруссіяй Беларусь называць праз 20 год НЕіснавання такой краіны.

Последнее редактирование:

katia-ka

Kitoks Pasaulis

juniko

self-made woman
juniko, дарэчы напісала каментар на тым форуме. Не прапусцілі яго мадэратары. (
Так што шэфства не атрымаецца.
Там дзеци размауляюць, мабыць таму и не прапусцили дарослых. Трэба шукаць беларускае дзиця, якое там будзе правадзиць
"падрыўную" дзейнасць

бо там як и зауседы "Чули як маскали наше пЫва кличуць? Як? ПИИИИИИИва...
Павбывау бы"
так и з гэтым жы-шы

k_ja_ra

Well-known member
juniko, дык у мяне чё, на лбе напісана, што дарослая? Хаця..можа і напісана, хто яго ведае. :))) Прынамсі так, спадзяюся, мае каментары ад дзіцячых ну хоць крышачку адрозніваюцца. :))) :))) :)))
А што там так жорстка? Напісана, так, што ціпа з прычыны таго, што форум дзіцячы, каментары папярэдне мадэрацыю праходзяць, але я так думала, каб кепскага чаго ці паскуднага не напісалі. А я прыстойная як быццам дама. :))

так и з гэтым жы-шы
Дык разумею - дзеці...але хай бы і пачыталі, што акрамя расейскай яшчэ мовы на свеце маюцца...Дык не ж...Нельга...

А ў цябе там дзеці мо "пасвяцца", не? :)

Вишенка

волшебница
Зараз буду яшчэ болей рэкламаваць гэты спектакль!
А мы схадзілі ў Тэатр лялек на "Марынку-крапіўніцу".
Знайшла ў сябе дыск гурта "Стары Ольса" і была ў шоку - гэта іх музыка гучыць у спектаклі! Так што сур'ёзна раю схадзіць усім - спектакль шыкоўны

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, :) і я артыкул бачыла. Першае пытанне, яно ж апошняе - хто ён, Герман гэты? У прамым самым сэнсе. Хаця і ў пераносным таксама :))), ён хто такі? каб указулькі рабіць?
"Звязда" ціпа?

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, ды не. Насамрэч мала дасведчаная на прадмет беларускай папсы. :))

k_ja_ra

Well-known member
Вось адразу бачна, што не ў тэме людзі. :))) Вы тута ў сваёй цемры хоць бы ТБ паглядзелі, БТ дакладней. :))) Чэл - апроч таго, што спявак, яшчэ і тэлевядоўца, паміж іншым. Як высветлілася. :)))
Часцей трэба зомбаскрыню, ой, тэлевізар глядзець. :)))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху