А мы ад'язджаем ад сястры
Чамадан, ката бяры
Пра люстэрка не забудзь
На дарожку сядзь і ў пуць.
Мы сумуем аб растаньні,
Кот галосіць у чамадане.
Больш сястры не будзе ўраньні
Замінаць наша кампанія
У панядзелак будзем тут
Падрыхтуйся да пакут.
А мы ад'язджаем ад сястры
Чамадан, ката бяры
Пра люстэрка не забудзь
На дарожку сядзь і ў пуць.
Мы сумуем аб растаньні,
Кот галосіць у чамадане.
Больш сястры не будзе ўраньні
Замінаць наша кампанія
Zoryana, пра расейцаў: http://belsat.eu/be/archiwum_program...praghrama.html (там толькі справа пашукайце выпуск з назваю "рускія і расейцы".)
http://forums.tut.by/showthread.php?t=10398010&f=51В националистической среде есть тенденция вместо слова "рускi" использовать слова "расейскi", "расеец". Например, "расейская мова". А есть ли германская мова, американская, швейцарская, казахстанская и т.п.? Откуда тут ноги растут – хорошо понятно. Национал-радикалов раздражает, что в самом названии русского и белорусского народов содержится указание на их родство, на общность происхождения. Поэтому нужно русских переименовать в "расейцаў", а всё русское в "расейскае". А ещё лучше и самих белорусов тоже переименовать в каких-нибудь литвинов, кривичей или ещё бог знает в кого, чтобы точно ни у кого не возникло сомнений, что "расейцы" и "лiцьвiны" – это два соверешенно чужих друг другу народа, между которыми нет абсолютно ничего общего.
По логике национал-радикалов получается, что киевский князь Владимир Мономах – это русский князь, а суздальский князь Юрий Долгорукий, его сын, – это уже "расейскi" князь. Два иностранца, между которыми ничего не было общего.
Як памру, то пахавайце
Прачыталі, ці паглядзелі? Я ж быццам на відэа спасылку давала? Ці я што пераблытала...)))Прачытала,
Я згодна з гэтым, Кьяра.я шчыра лічу, што ў нашай гісторыі ёсць месца, як бы сказаць, пэўным міфам, ці што. І першы з іх пра тое, што бліжэй, як (ну няхай) рускія беларусам ніхто не быў. І нават мовы ў іх - ну як 2 кроплі вады.
Сэнс у самым працэсе, у творчасці. Мне здаецца пісаць вершы па 1 -2 радкі па чарзе - гэта весела. Паспрабуем яшчэ?Ну нейкі смысл хочацца гэтай задуме з вершамі надаць.
Мяне не бойцеся. Я не крыўджуся ў прынцыпе. Ніколі (ці амаль ніколі).не хачу нікога пакрыўдзіць
Па маім глыбокім разважаннi, "нацыяналізм" і "патрыятызм" - абсалютна розныя, несумяшчальныя з'явы
Абавязкова! Вы - малайцы, дзяўчаты.))) Гэта я проста зайдрошчу, што ў мяне не атрымліваецца.Паспрабуем яшчэ?
Баюся, што вы забываеце, што шавінізм - разнавіднасць нацыяналістычнай палітыкі, крайняя форма нацыяналізму.http://dic.academic.ru/dic.nsf/brokgauz/23002Баюся, Вы нацыяналізм з шавінізмам блытаеце.
А я вось за расейца ніколі б замуж не пайшлаІ гэта не значыць, што я неяк дрэнна да расейцаў стаўлюся.
Гэта я проста зайдрошчу, што ў мяне не атрымліваецца.
Такое, Кьяра, можа кожны напісаць.А мы ад'язджаем ад сястры
Чамадан, ката бяры
А хто ж яшчэ за мяне прыдумае, як не я самагэта Вы прыдумалі?
Вось гэта - шавінізм.Братка беларус, братка беларус. Слухай, глядзі - дзед стары, як гаўно маманта, давай зараз навалімся абодва, стрэльбу адбярэм, дзеда ў расход...
Гэта - нацыяналізм.Братка беларус, а братка беларус. Ну глядзі - дзед кволы і стары. А вунь лес. Давай ты направа, я налева. Ён і не зразумее нічога!
А гэта патрыятызм.Дык можа давай яму стрэльбу паднясем?
Не, гэта дыскрымінацыя па ўзростуВось гэта - шавінізм.
Цытату Вашую трохі скараціла, каб сэнс быў лепш бачны. Дык вось, "любую ідэю можна звесці да Дажынак" (баюся памыліцца, па-мойму, Кацярыніна цытата). Так і тут. Нацыяналізм (для мяне) збольшага гэта жаданне быць НАЦЫЯЙ, а не насельніцтвам. Несці сваю мову, гісторыю, традыцыі, як нешта, вартае павагі, шанавання і г.д.))) А вось шаванізм - гэта ўсё тое негатыўнае, што Вам чамусьці ў "расейцах" бачыцца.))) А "расейцам" замест "рускіх" я аддаю перавагу не таму, што гэта нібыта абразаю гучыць, а таму што гэта ёсць традыцыяй нашае мовы. Таксама як Менск, Бярэсце, Гародня і г.д.)))шавінізм - крайняя форма нацыяналізму.
Нацыяналізм - з'ява, якая трактуецца неадназначна.
Хай задушацца.працягваюць гаварыць "Беларусія"