я ведаюАле сама Арт-сядзіба - не толькі лекцыі.
мяне цікавіў менавіта фармат моўных сустрэч. Дзякуй.
я ведаюАле сама Арт-сядзіба - не толькі лекцыі.
Менавіта. Таму і не трэба ўводзіць у вушы гэтую нібыта сувязь палітыкі і выкладання мовы штораз. Непавінна быць прынцыпова гэты карыстальнік беларускай бнф-вец ці беспартыйны. Ён белмоўны. І тут трэба быць заадно.Але гэта можа быць важна для іншых.
Алена, ну адкуль ты ведаеш, хто з кім сутыкаўся за жыццё і з нагоды якіх пытанняў?Я разумею Вішаньку, яна з ім сутыкалася непасрэдна і якраз з нагоды моўных пытанняў, а не палітыкі.
я быццам бы ўжо пісала, што асабіста мы з ВВ не знаёмыя і я прызнаю суб'ектыўнасьць сваіх забабонаў. І, заўваж, я нічога дрэннага пра яго не напісала. Узгадаць тое, што чалавек шмат год аддаў палітычнай ці каляпалітычнай дзейнасьці - гэта кепска?А вы з Каті-кай?
ага. А што ж ты нас з Женщина дождя ўсё пытаешся да элеХтарата прымазаць? Ратуючы за яднаньне.Ён белмоўны. І тут трэба быць заадно.
Гэта да пытання да яднання.)))
А пра тое, што звязваючы ўвесь час мову з палітыкай, вы ўпадабляецеся ёй.
Нічога не нагадвае? Ці нікога? Ці логікі каго-небудзь не нагадвае?
Вішанька, ну ...з тваіх постаў як бы. Ты не так даўно згадвала пра нейкі там выпадак з Вячоркам, і раней, (але тут не буду сцвярджаць, даўно ўжо, проста цьмяна ў памяці захавалася) па-мойму было ўпамінанне. І штораз гэта было ў кантэксце мовы як бы і гэтай нашай тэмы. Я аўтаматычна зрабіла выснову, што і сутыкненні твае з ім па тэме мовы як бы былі (можа вучобы? так я думала) . Калі ты мела на ўвазе штосьці іншае - прашу прабачэння тады. Дадумала, значыць.ну адкуль ты ведаеш, хто з кім сутыкаўся за жыццё і з нагоды якіх пытанняў?
Па-мойму ў гэтым месцы я з табой пагадзілася. Не?о бок давяраеш сваёй інтуіцыі. Вось і ў мяне так з ВВ.
І вярну табе тваё ж:А што ж ты нас з Женщина дождя ўсё пытаешся да элеХтарата прымазаць?
Заўваж - гэта твае словы.
Я не канкрэтнага чалавека, Ладу, маю на ўвазе. А тое, што табе вельмі хочацца аднесьці нас да людзей, зь якімі мы, так скажам, не сыходзімся ў думках па шэрагу пытаньняў.Лада - далёка не электарат.
І гэтага дастаткова, каб зрабіць высновы? Таксама ты дакладна не ведаеш пра іншых суразмоўцаў у гэтай тэме. Тым больш, што не пра ўсё хочацца пісаць тут адкрыта.Ты не так даўно згадвала пра нейкі там выпадак
Дык тэма пра мову, не?І штораз гэта было ў кантэксце мовы як бы і гэтай нашай тэмы.
Дык я і пытаюся, не?Таксама ты дакладна не ведаеш пра іншых суразмоўцаў у гэтай тэме.
Менавіта.Дык тэма пра мову, не?
Фух...няма тут разумення. Ужо не ведаю, якія і словы знайсці...табе вельмі хочацца аднесьці нас да людзей, зь якімі мы, так скажам, не сыходзімся ў думках па шэрагу пытаньняў.
Маеш. Ты ўсё маеш. А права - і пагатоў.я не маю права звязаць Вячорку и БНФ?
:blink: А хтосьці ўваход забараняе?І тэма гучыць - Пра ўсё па-беларуску, а не - Беларуская мова альбо староннім уваход забаронены
darik, так. А што за тэкст вам даводзіцца перакладаць? з такой, э-э-э...дзіўнай лексікай?
дзякуюdarik, так. А што за тэкст вам даводзіцца перакладаць? з такой, э-э-э...дзіўнай лексікай?![]()
памятаю яшчэ са школы, што заўсёды цягнула змякчаць... вось, вырашыла спрабаваць, але пакуль інтуітыўна)) зьмякчаць... цікава)) для мяне гучыць))Дарэчы пра тарашкевіцу
Алена, ну дзе ты ўсё гэта вычытваеш? Ну дзе было пра "капец які кепскі"? Дзе было пра "кан'юнктуру", "вярбоўку" і "праціўны бнф", акрамя як у тваіх фантазіях? Сама дадумала і сама пакрыўдзілася. Выбачай за рэзкія словы.не хацела апошліць штосьці, і менавіта падкрэсліць гэтую сувязь лекцыі дакладнага чалавека з яго ўдзелам у бнф, які капец/жэсць які кепскі, а адпаведна ўсё гэта кан'юнктура...
Вішанька, здзекуешся?Дзе было пра "кан'юнктуру"
Я таксама неяк зусім не хачу на Вячорку...Я, як БНФ-ка старой загартоўкі , ня веру ў палітыкаў БНФ новай фармацыі. На мой погляд - гэта чыстай вады кан"юнктура... А вось мова ці кава по мне - легка, з гумарам,з гульнямі.. Але нешта ў апошні час ніяк не атрымліваецца...
Гэта ў якім?І яшчэ дарэчы кон'юнктура ў слоўніку чамусьці... З чаго так?
А як, ты лічыш, мусіць быць?Дарэчы, а чаму кансьерж, але кан'юнктура?
Дык мы тут усе асабістае меркаванне выказваем, хіба не? Ці хтосьці, можа, істіну глаголет(с)?акрамя асабістага меркавання
толькі тут знайшла. http://slounik.org/search?dict=&search=конъюнктура&x=-658&y=-122 У тых нямногіх, што ёсць друкаваныя, не паглядзела, на жаль. Але вельмі сумняваюся. што там гэтае слова будзе.Гэта ў якім?
Ды я не тое, каб увогуле лічу...не той аб'ём ведаў у мяне, каб лічыць.А як, ты лічыш, мусіць быць?