Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

fasolinka

Active member
А яшчэ ў працяг нашай размовы... Не мая праўда... Ты таксама вучыш слушна ўсё. Проста на слых. Правільнае вымаўленне і расповеды праз плэер свой слухаючы. А я вачыма. Бо, як хтосьці ў тэме пісаў, на слых успрымаю дрэнна, а запамінаю яшчэ горш. Мне трэба бачыць. Таму я чытаю пра ўсё.
зразумела)
у мяне, нажаль, не хапае часу проста чытаць. шмат кнiг ляжаць i чакаюць, калi я найду некалькi хвIлIн да iх дакрануцца. Недзе у дарозе цi у чарзе па 1-2 слупку я магу чытаць толькi прыкладную лiтаратуру, а мастацкую не: - хачу мець час у яе паглыбIцца

:black_eye:

k_ja_ra

Well-known member
Дакладна? - гэта працяг. :) Ну то бок, сумняваюся ўвесь час ва ўсім я. ))) Але не ў вас. :)

Дзякуй, дзяўчаты. Проста мяне выпраўлялі пару разоў з гэтым стаўленнем (што як быццам стаўлЕнне), дык вырашыла ўдакладніць. Прыемна, што хаця праз раз і мая праўда бывае. :)

Coraline

Jones
Можа, пераблыталі з "станаўленнем"? Па-ўкраінску "ставлення" - таксама націск на першы склад.

k_ja_ra

Well-known member
Дзяўчаты дзялюся вершам. Пачытайце і адчуйце, чым ёсць беларуская мова.

Сяргей Грахоўскі

Ветразь

У выраі ветразь знікае
За хваляй, нібы на спачын,
І змора яго не злякае,
Не спыніць тугой далячынь.

У змроку зіхоткая здрада
Завабіць хлуснёй у віры,
На золку сканае прынада
І кволы прамень на жвіры.

Раптоўна згаданыя мроі
У карунках пяшчотнай тугі
Павольна знікаюць, як строі,
У бязважкасці кволай смугі.

Знікае ўсхвалёваны ветразь:
З кунегаю пільна сачу,
Як водар аздобіў паветра,
І ў бездані знічкі лічу.

Ильгрия

New member
Кьяра, Невыразна прыгожы верш....Дзякуй.

А у мяне новае слова- сёня пачула, праверыла і з вамі дзялюся, мо хто незназнаёмы- знаёмцеся "асадка" ( ручка -рус.).
правярала сапраўднасць тут http://be-x-old.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0

k_ja_ra

Well-known member

bigeye

Трайбл Дива
Сяргей Грахоўскі

Ветразь

Дарэчы верш гэты быу напiсаны у адказ на выступленне аднаго "думца" з расейскай думы наконт беларускай мовы як самастойнай. Сам Грахоускi назвау яго адказам беларусафобу.

ЗЫ:даруйце на адсутнасць у нескладовага--пiшу з компа мужа, бел. мова у яго не карэктна працуе.

Невыразна прыгожы верш
Выбачайце, але тут лепш сказаць "незвычайна", бо невыразна двухсэнсоунасць у змест уводзiць. Гэта не ёсць адпаведнiкам расейскаму "невыразимо" у даным кантэксце.

k_ja_ra

Well-known member
bigeye, дзякуй за інфу. :) Папраўдзе гісторыя стварэння верша была мне невядомая. :)

Проста часам такія допісы на форуме чытаеш (Танюша, я не пра то, калі што), што толькі неверагоднымі намаганнямі спыняеш сябе, каб не адказаць... :(

Patricia

Well-known member
пра верш. усе разумеюць, аб чым ён? вось проста так чытаеце - і ўзнікае нейкі вобраз?

k_ja_ra

Well-known member
paulette, а да чаго пытанне? Ясна, ёсць вобраз. Але верш - не расповед. Дакладны змест: хто, куды, навошта, ІМХО, не патрэбны.

адзінае, хто б паясніў, што такое кунега?

вось проста так чытаеце
чытаеш - захапляешся.(я пра сябе)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху