таму мне патрэбна литаратура,дзе я буду захапляцца,а не проста мову трэнираваць(?)
Выдатна. І мне. І пазаганяцца разумнымі кніжкамі. Але не ўсе такія. Я пра тое, што я (я!) баюся напалохаць (лепей "вспугнуть", не ведаю адпаведніка беларускага), можа гэтаму чэлу цяжка Паўлінку і Каласы, разумееш? Хай казкі пачытае. Вось я не з Каласоў пачала, зусім з іншага, з серыі "пазаганяцца". Мозг выносіла, затое Чазенія музыкай...
Проста звычайна ўсе размовы пра беларускасць да спісу кніг на 3 старонкі і дыскаў для праслухоўвання зводзяцца. А лепей бы: а давайце патрындзім пра сваё, па-беларуску, а?

(я утрырую, і ўдзячная за спіс і спасылкі, але хачу сваё бачанне данесці, разумееш?)
А, і яшчэ: што гэта вы так сумна? Ну -ка аптымізму дадаць! Дзе пазітыў? Дзе рэклама беларускай? Ну- ка спіс не на 3 , а на 5 старонак!
А я стамілася пісаць: не трэба рэкламы, лепшая рэклама - несці гэта ў сабе і распускаць вакол сябе. Хай чуюць у транспарце, хай у краме, хай на вуліцы ў адказ. Хай задумаюцца хоць на хвіліну!
п.с. можна трэніраваць, можна практыкаваць.
Піар? У Беларусі па-беларуску гаварыць? Якія бонусы, акрамя "шышак" гэта можа яму прынесці...
Я сапраўды яго паважаю,хаця б за тое, што слухаць чыноўніка можна і не чырванець, у нашай краіне гэта раскоша...
+1. Дзякуй.
Так, безумоўна.
Для цябе-гэтак,у кожнага свой шлях,так
Так. ))) Але вось тут я жанчыне дажджу пісала:
я да таго, што калі мова ўнутры цябе, гісторыя і касцёлы іншыя....)))Але з іншага боку і мова мажліва іншая, з "касцёлам" унутры... ))) Проста ключавое тут, ІМХО, што ты амаль размаўляеш, проста цяжка пакуль....Я ж не пра такія выпадкі вяду....
Igra, і шэптам, зусім ціха...
многа б ты на беларускай цяпер пісала, каб мяне не чытала?