Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

fasolinka

Active member
fasolinka, дык што ты са школай та, вырашыла штосьці?
100% - не. Але усё больш схiляюся да 23-й гiмназыi. Зараз iмкнуся атрымаць падтрымку родных, якiя жадаюць, каб дзiцятка хадзiла у самую блiжэйшую да дома школу, а мама не дурыла нiкому галаву. Такiм чынам, нiхто, акрамя мяне, пакуль не збiраецца нi адвозiць малую на грамадскiм транспарце, нi дапамагаць ёй там - толькi я. Я разумею, што усе залежыць толькi ад мяне i ад таго, што вырашу менавiта я. Але ж мару аб крышачцы падтрымкi.

k_ja_ra

Well-known member
fasolinka, хочаш, як варыянт, мы цябе падтрымаем! (праўда чыя б карова мычала)
Дык а як ты плануеш? Маладзічок та міма вас, так? Ісці на размовы? Бліжэй да вясны-лета?

fasolinka

Active member
fasolinka, хочаш, як варыянт, мы цябе падтрымаем!
:drinks: хачу!

(праўда чыя б карова мычала)
гыыыыы

Дык а як ты плануеш? Маладзічок та міма вас, так? Ісці на размовы? Бліжэй да вясны-лета?
калi зараз канчаткова вырашу iсцi у 23-ю, то папрашуся у Маладзiчок на астатнiя месяцы - каб с настаунiцамi пазнаёмiцца i мову больш чуць.
+ паспрабую больш з мужам размауляць па-беларуску, каб дачка чула гэта...

Nulka

Member
fasolinka,
мы, мы вас падтрымаем!
А ты збираешся на падощжанку малую пакідаць? ці пасля абеду забіраць? і дзе тэрытарыяльна ты працуеш і жывеш?

Даречы, а машына? Па-украiнску есць "автiвка". А па-беларуску?

самаход, бывае, кажуць. Як па мне -- высокі штыль. Ці іранічна. Але ведаю людзей, якія сапраўды да сваіх машын так ставяцца, з прыдыханнем. З польскай.

k_ja_ra

Well-known member
Самохуд - гэта па-польску
Тут я за расейцаў. Прапаную такі варыянт "машына" пакінуць. :)))

Фасолінка, ты ж ведаеш, я буду падтрымліваць і за цябе і за сябе. :)

Слу, а твая сама хоча? Вось ты ёй распавядаеш, так і так, на бел. мове вучыцца будзеш, і што яна? ))

Я ў сваёй не-не дый спытаюся: а можа такі ў іншую школу пойдзем? не ў Яніну? Там цікава, па-беларуску будзеш вучыцца... Нешта энтузіазму ў адказ няма... Але я ведаю, чаму, бо мама не вырашыла. Каб вырашыла, я так распавесці магу - о-о-о, сам бы пайшоў. :)))

anty

New member
Ильгрия, дзякуй за тэст
для мяне было цікава, што я памылілася ў "нецяжкіх" пытаннях: пра бусла, пра сонца...

Nulka

Member
Кьяра,
дык чаго адно пакідаць. Словы стылістычна розныя. Я таксама "ў жыцці" "машына" кажу. Але калі пэўныя спадары ў эўропу ездзяць самаходамі, то і хай сабе ездзяць.

Coraline

Jones
Nulka, Так :)

А ровар хоць ровар цi "вялосiпЭд"? :))) *Як у анекдоце: "Петро, ти чув, як москалi нашу олiю називають? - Як? - "Под-сол-неч-но-е масло" - Побвивав би* :)))

k_ja_ra

Well-known member
Я таксама "ў жыцці" "машына" кажу. Але калі пэўныя спадары ў эўропу ездзяць самаходамі, то і хай сабе ездзяць
Я забылася "для мяне" дадаць, прабачаюся. А спадары, згодна, хай самаходамі. :)))

А ровар хоць ровар цi "вялосiпЭд"?
Ты моцна засмуцішся, калі я скажу, што ровара ў слоўніку маёй Яны няма? :(

Coraline, у НАС ровар! :)

Coraline

Jones
Кьяра, А ў навакольным свеце? :))) А, ўжо ўбачыла... Ня вельмi засмучуся.. i тым больш не здзіўлюся :) *а як там перакладены "велосипед"?*

k_ja_ra

Well-known member
Coraline, а ў навакольным свеце, калі мець на ўвазе афіцыйны варыянт - веласіпед.

fasolinka

Active member
А ты збираешся на падощжанку малую пакідаць? ці пасля абеду забіраць? і дзе тэрытарыяльна ты працуеш і жывеш?
хутчэй за усе, буду пакiдаць, бо працую у горадзе... I калi з працай альбо з жадаючымi мне дапамагчы нiчога не зменнiцца, то наконт падошжанкi у нас ня будзе выбару. Жыву каля ст.м. Усход, працую каля ст.м. Акадэмiя Навук - таму наш галоуны транспартны сродак - мятро :)

Слу, а твая сама хоча? Вось ты ёй распавядаеш, так і так, на бел. мове вучыцца будзеш, і што яна? ))
спачатку насцярожвалася i пужалася.... А потым я зразумела, чаму: мы з ёй старалiся чытаць кнiжкi на бел. мове, а у побыце размаулялi па-руску, i яна адчувала, што бел. мова цяжэй. Але потым раслабiлася, калi мама дома па-беларуску стала пытацца гутарыць час ад часу i калi удакладнiла, цi не будуць на яе сварыцца, калi яна на першых парах будзе нешта перапытваць па-руску.
Дарэчы, у станоучым станауленнi да роднай мовы у нас яшчэ вялIкую ролю сыграла настаунiца беларускамоунай школы на Макаёнка, спадарыня Таццяна, да якой мы хадзiлi у мIнулым годзе. Вялiкiх ведау яна, мо, i не дала, але амаль закахала у сябе усiх дзетак.

Я ў сваёй не-не дый спытаюся: а можа такі ў іншую школу пойдзем? не ў Яніну? Там цікава, па-беларуску будзеш вучыцца... Нешта энтузіазму ў адказ няма...
я памятаю сябе, калI была маленькай... мяне таксама пыталi, у якую школу я хацу пайсцi - у тую, дзе вучыцца старэйшы брат, цi у суседнюю музычную, аб якой марыла мацi. Я на той час i уявiць сабе не магла, як дзецi адной сям`i могуць вучыцца у розных школах)))

Вишенка

волшебница
Прыйшлося набыць ёй гэтую кнiгу, блага i шрыфт добры, i малюнкi якасныя.
Можна я адно слова папраўлю? "Блага" - гэта "дрэнна".
Мы пакуль за Чыпаліна не бярэмся. Кніга таксама ёсць, але я так яе пагартала...
У нас таксама ёсць, пачыналі чытаць, але яшчэ не дачыталі - да мумітроляў перайшлі. Зараз пачалі Карлсана чытаць - у нас Дзед Мароз традыцыйна дорыць беларускія кніжкі :)))
Але калі пэўныя спадары ў эўропу ездзяць самаходамі, то і хай сабе ездзяць.
Гэта паны, а не спадары :big_boss: :haha:
Кастусь гэтае слова любiт
:big_boss:

Ильгрия

New member
anty, Танюша_, мне прымна, што тэст спадабаўся))) Дарэчы,амаль усе зрабілі памылкі менавіта у тых пытаннях, якія спачатку здаваліся простымі ( у мяне 3 памылкі,2 з якіх ў "фальклорных" пытаннях)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху