гэтую.
katia-ka, прабач. Я вышэй гэты момант растлумачыла. Калі не вельмі зразумела - то значыць яно і не трэба. Так і оставім.(с)
гэтую.
я б сказала, што тлумачэньня не знайла, але ладна.Я вышэй гэты момант растлумачыла. Калі не вельмі зразумела - то значыць яно і не трэба.
хм...да, я мяркую, што людзі і сапраўды не ведалі пра тарашкевіцу - некаторые прама пра гэта гаварылі - таму ім незразумела, чаму я так пішу.Яны дэлікатна спытаюць: а што гэта за мяккія знакі ў вас (разумеючы пры гэтым, што ў іншых іх няма), чаму ў вас лёгіка (разумеючы тое самае).
Так. Там такая табліца...красамоўная.Ты сама кажаш, яны сябе супрацьпастаўляюць. З чаго ты так вырашыла? З маёй спасылкі?
Берта пытаецца пра іншае.Вось Берта пытаецца: а што за ліцьвіны?
Я думаю, яна хацела пачуць меркаваньне тых, хто піша ў гэтай тэме.вы вось пра сябе думалі - я літвінка?
Я не нясу тут сьцяг асьветы. Я камунікую.Каму што "трэба-ня трэба" - гэта іх цяжкасьці. Каму цікава - спытаюцца. Вунь з Юллсай мы пра лацінку размаўлялі. Яна здіўлялася спачатку, але пасьля ўсё паўстала на свае месцы. Так і той, хто хоча даведацца - той спытаецца. Каму трэба зачапіцца і абвінаваціць, прыкладам, у агрэсіі -той і без мяккіх знакаў абвінаваціць.А тыя, хто пытаюцца пра мяккія знакі, здзіўляюцца: чаму ім пра такую іншую беларускую мову нічога невядома. І беларускіх моў ужо атрымліваецца дзве. Яно каму трэба такое і нашто?
Няма ў мяне такой ідэі. Калі некага заахвочу - класна. Але не больш за тое.Калі ў цябе ідэя не проста атрымліваць асалоду ад мяккіх знакаў, а мову прасоўваць
не зразумела.Пісаць наркамаўкай хаця б на рускамоўным рэсурсе, імхо, каб не было залішніх пытанняў, каб не адчувалася раздзялення, каб не было гэтай блытаніцы з 2-ма мовамі, куды прасцей, чым рускамоўным беларускую з нулю падняць, не лічыш?
Шмат у нас розных плыняў. Таму намі зручна кіраваць: адну плынь зачапіў - усім астатнім няма справы... Так, думкі.Але для мяне галоўнае - што гэта ўсё адно беларуская плынь.
Я пра тое ж...Шмат у нас розных плыняў.
А чаму менавіта цяжкасці? Па мне, наадварот, з "ь" лягчэй чытаць слушна. Не перадаць, колькі я змагалася ( і працягваю) з цвёрдым вымаўленнем дзецьмі тых гукаў, што павінны вымаўляцца мякка, але ж напісанне гэтага мяккага вымаўлення ніяк не адлюстроўвае.Калі ў цябе ідэя не проста атрымліваць асалоду ад мяккіх знакаў, а мову прасоўваць, а ў суседняй тэме гэты матыў гучаў, то нашто гэтыя дадатковыя цяжкасці?
А што тарашкевіцай не пішаш?Па мне, наадварот, з "ь" лягчэй чытаць слушна. Не перадаць, колькі я змагалася ( і працягваю) з цвёрдым вымаўленнем дзецьмі тых гукаў, што павінны вымаўляцца мякка, але ж напісанне гэтага мяккага вымаўлення ніяк не адлюстроўвае.
я - не.ты адчуваеш, што katia-ka мяккімі знакамі сябе табе супрацьпастаўляе і адмяжоўваецца?
Па фота.некалькі ўрокаў фоташопа ў Солнцевой
Тут так)Хаця, што праўда, сэнсу ў мантажы і я не бачу.) Не той маштаб трагедыі. ))
А што тарашкевіцай не пішаш?
Я таксамая- не.
Мне стварэнне штучнага фота падаецца занадта складанай аперацыяй)).У мяне таксама ўстойлівае адчуванне, што фота - штучнае.
Таксама не памятаюп.с. каля заапарку ёсць мосцік, які бачны ў адлюстраванні?
Я там аднойчы была. Таму ані не памятаю.)
сіла трэння?і сама абвестка падазрона вісіць.) На чым трымаецца, цікава?
Мне тарашкевіца якраз падабаецца. І напачатку, вось имя-как-имя не дасць схлусіць, я нават ёю ціпа пісала.А тарашкевіца мне не падабаецца-проста без ўсялякіх аргументаў)
і гэта галоўнае.Па мне ты пішаш па-беларуску і katia-ka таксама па-беларуску.
Мажліва.)сіла трэння?
Угу.) Тое ж пытанне.))))не павінен той,хто фатаграфуе таксама адлюстравацца?
Менавіта. Пры тым, што я-то дакладна прафан поўны.) Ну ты ў курсе.)Ну падаецца мне ненатуральным гэтае фота
Угу.) Тое ж пытанне.))))
са спіны.)Адна я бачу сілуэт у левай частцы? Ці ён там са спіны бачны?
Мы маемся прыйсцiхачу запрасіць вас на прэзентацыю кнігі, якая адбудзецца 22 сакавіка (субота) а 12.00 гадзіне па адрасе: Партызанскі праспект - 147, кнігарня "Далеч".
На прэзентацыі можна будзе набыць кнігу з аўтографам, а таксама паглядзець на "жывую" выцінанку ў маіх вырабах. Пакажу таксама, як выстрыгаю. Шчыра чакаю вас, каб падзяліцца маёй радасцю!